Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
za
zaferoğlu

MİLLET VEKİLİ KAÇ OYLA SEÇİLMELİ

Yorum

MİLLET VEKİLİ KAÇ OYLA SEÇİLMELİ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1393

Okunma

MİLLET VEKİLİ KAÇ OYLA SEÇİLMELİ

Millet vekili seçilebilmek için gerekli oy sayısı seçmen sayısıyla doğru orantılı olmalıdır.BİR YERDE 5000 OYLA SEÇİLMEK,DİĞER BİR YERDE 100000 OYLA SEÇİLEMEMEK OLMAZ.Millet vekili toprağın değil yurttaşın vekilidir.Bu haksızlık mecliste oy kullanırken,veya mecliste söz hakkı kullanırken ağırlıklı oy veya ağırlıklı söz hakkı kullandırılarakda çözülebilir.Yüzbin seçmenin seçtiği millet vekilinin konuşma süresi ile 5000 seçmenin seçtiği vekilin konuşma süreleri aynı olamaz.Oy kullanma hakkıda eşit olamaz. olursa 95000 seçmen temsil edilmemiş olur.Ben böyle düşünüyorum.Açıkça ifade edeyimki 5000 oyla seçilen vekilin oyu bir,100000 oyla seçilen vekilin oyu 20 oy sayılmalıdır.5000 oyla seçilen vekil 10 dakika konuşuyorsa 100000 oyla seçilen vekil 200 dakika konuşmalıdır.Çok mu yanlış geldi size.Banada 5000 oyla seçilen vekilin 100000 oyla seçilen vekille eşit süre konuşması eşit oy kullanması ters geliyor.Ya vekiller eşit oyla seçilmeli yada aldıkları oy oranında yetki kullanmalıdır.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Millet vekili kaç oyla seçilmeli Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Millet vekili kaç oyla seçilmeli yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MİLLET VEKİLİ KAÇ OYLA SEÇİLMELİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL