Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
kerimozbekler
kerimozbekler

HER İL VE İLÇE'NİN MERKEZİ'NE OTOPARK YAPILMALIDIR...

Yorum

HER İL VE İLÇE'NİN MERKEZİ'NE OTOPARK YAPILMALIDIR...

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

497

Okunma

HER İL VE İLÇE'NİN MERKEZİ'NE OTOPARK YAPILMALIDIR...

HER İL VE İLÇE'NİN MERKEZİ'NE OTOPARK YAPILMALIDIR...

KERİM ÖZBEKLER
GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR

Türkiye’de son yıllarda araç sayısı hızla artıyor, benzine zam oluyor. Araç sayısı artıyor, trafik kazaları artıyor. Araç sayısı artıyor, garaj ve park sorunu çoğalıyor. Araç sayısı artmaya devam ediyor, vatandaş aracını bir yere park edip resmi dairede işini görüp çıkıncaya kadar camına trafik tarafından ceza makbuzu yapıştırılıyor. Yinede araç sayısı artıyor, bazı yerlerde gereksiz yere ceza yazılıyor. Bu konuda düzenli bir inceleme, araştırma yok. Ceza ile bir yerlere varılacağı hesaplanıyor ama olmuyor, resmi dairelerin çoğunluğu kent merkezinde olduğu için araç sahibi de oraya aracı ile gelip işini görmek istiyor. Tedbiri alması gereken devlet mekanizmaları bunun yerine yasaklamayı, karşılığında da ceza kesmeyi reva görüyor. Oysa vatandaşların PTT, vergi dairesi. Vilayet, kaymakamlık, belediye, elektrik idaresi vb.gibi yerlere çoğu zaman devlete olan borcunu yatırmaya geldiğini bildiğim bir çok yerde trafik cezası yediğini yıllardan beri biliyorum.

Bazen yolu kapatmadığı halde trafik polislerinin ceza yazdığınıda gördüm, yolun müsait olduğu bir çok yerde de park yasağı levhası o kadar çok ki. Bunları hangi akıllı koyduruyor anlamıyorum, bazen bunu ilgililere sorduğumda içinde mülki amirlik, trafik, belediye vb.yerlerden iştirak eden komisyon tarafından uygun görüldüğünü söylüyorlar. O zaman daha fazla bozuluyorum, konulan bazı levhaların ben uygun olmadığını düşünüyorum. Birde bu konunun içinde olan bu kişilerin nasıl yanlış karar alabildiklerine şaşırıyorum. Her neyse, bu tür yanlışlıklar sadece bizde olmuyor deyip teselli buluyorum ama bunların hızla çözümlenmesi gerektiğinide düşünüyorum.

Bana göre çözüm, bütün il ve ilçe meydanlarında bulunan yerlerin 3-4 kat kazılıp zaman varken oldukça geniş ’’Yeraltı Otoparkları’’ yapılması. İleride meydana gelebilecek sıkışıklığın şimdiden tedbirinin alınması, düşünsenize AB’ne girdiğimizi. Veya bırakın girmeyi, 5-10 yıl sonra gelişen ve araba bolluğu içinde yüzen tedbirsiz Türkiye’nin halini ? O zaman bu işlerin içinden çıkmak için geç kalmış oluruz, bana kalırsa herkes yaşadığı il ve ilçe belediye başkanlarını ve politikacılarını uyarmalıdır.
Bunların kararının alınması, gerekli bütçeyi oluşturmak. İşe başlamak ve sonlandırmak nereden baksanız 3-4 yıllık bir iş, ileri görmeyip bu planı uygulamayan il ve ilçeler bana göre ileride çok zorluk çekecekler.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Her il ve ilçe'nin merkezi'ne otopark yapılmalıdır... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Her il ve ilçe'nin merkezi'ne otopark yapılmalıdır... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HER İL VE İLÇE'NİN MERKEZİ'NE OTOPARK YAPILMALIDIR... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL