Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Aysel AKSÜMER
Aysel AKSÜMER

KIŞ YAKLAŞIRKEN UZAKLAŞIR YAZ

Yorum

KIŞ YAKLAŞIRKEN UZAKLAŞIR YAZ

12

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1106

Okunma

KIŞ YAKLAŞIRKEN UZAKLAŞIR YAZ

KIŞ YAKLAŞIRKEN UZAKLAŞIR YAZ



Güzel bir gün, doğuşundan bellidir.. Nasıl mı? Güneş; solundan kalkmamış, akşam yıldızlarla da savaşmamıştır. Solgun sarı değildir rengi... Güleryüzlü bir insan gibi sıcacıktır. Parlar tüm albenisiyle..

Kendini; teninde, evinde ve içinde hissettiren güneş, vakti zamanı geldiğinde de aniden çeker sıcağını üzerimizden.. Değişim başlar, iklimler el değiştirir.

Bize en başta öğretilen, uzatılan elin hiçbir zaman boşta bırakılmaması değil miydi? Uzak diyarlardan gelen misafirimiz kış, her ne kadar sert mizaçlı olsa da onu da buyur edeceğiz. Elimizi değil kucağımızı açacağız ona.. Şükür bu kışa da eriştik diyeceğiz.

Açık semalardan esen rüzgar; şimdilik fısıldadığını yakında gürleyeceğini haber veriyor. Hatta, kısa bir süre sonra ise “yağmur, çamur, kar, tipi, dolu tüm akrabalarımla sizlerleyim” diyor.

Bugün soğuktan ürperen bedenim, beni kışlıklarımızı kaldırdığım bazaya götürdü. İnsanoğlu nasıl da ısıya göre düzenini sağlıyor ..Aslında şaşırmamak gerek. Daha doğduğumuz gün çetin şartlara uyumu da öğreniveriyoruz. Sıcacık, el ense yaptığımız anne karnından ayrılmamızla birlikte yaşamla mücadele de başlıyor hemen…

Malum, ayrılıklar sevenlerin yüreğini titretir. Yazın vedası, kışa merhaba demektir aslında.. Her son yeni bir başlangıç diyenler ne kadar da doğru söylemişler.

Nöbet değişimi başladı artık.. Doğayı gelin gibi süsleyecek kar, pencereye vuran yağmur ruhumuza nekadar güzel etkilerde bulunsa da, imkansızlıklar içinde yaşayanlar, başını sokacak evi olmayanlar için kış çile mevsimidir.

Kışın soğuğu hem teni hem cebi yakar. Hali vakti yerinde olan yani sırtı sağlam, karnı tok olan için hiçbir şey fark etmez. En üst seviyede yanan kombisinde kış mevsiminde bile yazı yaşar. Gariplerin Allah yardımcısı olsun.

Aysel AKSÜMER

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kış yaklaşırken uzaklaşır yaz Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kış yaklaşırken uzaklaşır yaz yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KIŞ YAKLAŞIRKEN UZAKLAŞIR YAZ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
canandemirel
canandemirel, @canandemirel
9.10.2010 12:23:19
YAZA VEDA KIŞA SELAM..
VE TANRI EVSİZ VE AÇLARA YARDIM ETSİN , AÇ HAYVANLAR KIŞIN ACI YÜZÜ..
ÇOK ANLAMLI BİR YAZI TEBRİKLER..SEVGİLERİMLE..
Nermin Kaçar
Nermin Kaçar, @nerminkacar
8.10.2010 20:04:37
10 puan verdi
KESİNLİKLE ALLAH EVSİZ VE BARKSIZLARA YARDIM ETSİN. GÜZELDİ SEVGİLİ AYSEL. SEVGİLERİMLE
parkbeni
parkbeni, @parkbeni
8.10.2010 17:48:09
10 puan verdi
Amin çok güzel düşündürücü bir yazi okudum kutlarım saygılarımla
Aynur Engindeniz
Aynur Engindeniz, @aynurengindeniz
8.10.2010 17:18:29
Ama Aysel Hanım, unutmayınız ki, yazın dağıttıklarını da kış toplar...Sonra bir dahaki yaza kadar hepsini özenle muhafaza eder...

Güzel bir yazıydı yine. Sıcaklık veren cinsten...Tebrikler...
handan akbaş
handan akbaş, @handanakbas
8.10.2010 14:35:06
10 puan verdi
Aysel'ciğim, kış her gün, bir öncekinden daha coşkulu merhaba diyor bizlere.
Yazınız kışa güzel bir hoş geldin gibi, soğuk havaların gelişiyle, darda olanlara Rabbim yardımcı olsun.
Selam ve sevgilerimle...
Engin Tatlıtürk
Engin Tatlıtürk, @engintatliturk
8.10.2010 12:01:59
8 puan verdi
Amin.

Kutladım yazar kardeşim.

Havalar soğuyor ama yazınız sıcacık ve şip şirindi.

Selamlar.
Mustafa Sakarya
Mustafa Sakarya, @mustafasakarya
8.10.2010 11:43:06
Bal kavanozundan damlayan her damla tabi ki aslı gibi tatlı oluyor. Her yazınız okunası.

Tebrikler.
Ülviye Yaldızlıı
Ülviye Yaldızlıı, @ulviye-yaldizlii
8.10.2010 10:11:14
Amin inşaAllah..
Bütün çileleri çekenler garipler değilmidir. zaten
Kışı hissettiren yüreğine sağlık arkadaşım..Başarılarının devamını dilerim.Sevgilerimle.
AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
8.10.2010 09:56:27
evet rabbim fakirin fuklaranın yar ve yardımcısı olsun
çok güzeldi canım çok çok güzeldi sevgim saygım la her daimsin
ayhansarıkaya
ayhansarıkaya, @ayhansarikaya
8.10.2010 09:46:20
9 puan verdi
Malum, ayrılıklar sevenlerin yüreğini titretir. Yazın vedası, kışa merhaba demektir aslında.. Her son yeni bir başlangıç diyenler ne kadar da doğru söylemişler.

Yine döktürmüşsün Aysel kardeş!

Tebrikler!

Selam ve saygılarımla.
mehmet talip bilgil
mehmet talip bilgil, @mehmettalipbilgil
8.10.2010 08:01:21
Nöbet değişimi başladı artık.. Doğayı gelin gibi süsleyecek kar, pencereye vuran yağmur ruhumuza nekadar güzel etkilerde bulunsa da, imkansızlıklar içinde yaşayanlar, başını sokacak evi olmayanlar için kış çile mevsimidir.

TEBRİKLRR BENİM EFENDİM İLK TEVRİK EDEN OLMAK İSTERDİM AMA NEYSE
Can Murat
Can Murat, @canmurat
8.10.2010 01:42:52
Ne güzel bir ifade tarzıdır böyle

Kış'ı içim ısınarak okuyacağım

Hiç aklıma gelmezdi

Size not vermek bana düşmez Aysel hanım ama

Kaleminiz, üslubunuz ve yazım tekniğiniz

Her geçen gün git gide ustalaşıyor

Kelimeler dans ediyor sanki yazınızda

Samimi düşüncelerimdir inanın

Tebrik ve selamlarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL