Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Oğuz68
Oğuz68

Sallanan Koltuk

Yorum

Sallanan Koltuk

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

829

Okunma

Sallanan Koltuk


12/4/2010 ·





Koltuk takımlarınız vardır. Uzandığınız, uyuduğunuz ve rahat ettiğiniz koltuklardır.

Tekli koltuklarınız da gücünüzü ortaya koyarsınız. Başköşede olmasını istersiniz. Sessizliğinizin sesi oluverir. Yalnızlığınızın da simgesi olur. Önemli kararlar almanıza yardımcı olur. Sizi çoğu zaman düşündürür. Kitaplarınızla buluştuğunuz yerlerden birisidir. Gevşemediğiniz ve tetikte durmanızı sağlayan koltuğunuzdur.

İkili koltuklarınız vardır. Birleştiricidir. Kendinizden birisi gibidir. Kendinizden olanlarla oturup paylaşımda bulunduğunuz koltuklarınızdır. Sevdiğinizin omzuna kafanızı koyduğunuz, şefkati ve sevgiyi bulduğunuz yerdir. Sarmaş dolaş olduğunuz halleri, size yaşatan koltuğunuzdur. İki lafın belini kıracağınız koltuklarınızdır. Kısa süreli özlemler yaşatan ve ardından da buluşturan koltuklarınızdır.

Üçlü koltuklarınız da vardır. Kimi zaman karnaval yeridir, kimi zaman da yorgunluğun resmini çizdiğiniz yerdir. Tatil yöresini andırır. Ayaklarınızı uzatabildiğiniz, uzatmadığınız da yanınıza yiyecek cinsinden birçok şeyi koyabildiğiniz yerdir. Yeri geldiğinde de uyuyup, geceyi sabaha kavuşturduğunuz yerdir. Genellikle de beyaz camın karşısında olan koltuklarınızdır. Dünyaya açıldığınız koltuklarınızdır.

Evinizin dışında olan koltuklarınız da vardır. O koltuklarınızın değerini bilirsiniz. O koltuklar ki oturabilmeniz için, size neler yaşatıp durmuştur. Bu nedenle gözünüz gibi bakarsınız. Deriden olmaları en büyük özellikleridir. Oturduğunuz da bir ömür boyu kalkmama hissi verdirir. Çok seversiniz. Gömüldükçe dirileceğinize inandırır. Bu yüzden de ayrı bir önem taşır. Sıkı sıkıya bağlı bir aşk yaşarsınız. Ve aşkınızı da yalnız bırakmak istemezsiniz. Sevdanızın dilden dile çok dolaşmasını istersiniz. Koltuk sevdasıdır der, herkese kısmet olmazla tamamlarsınız.

Bir de sallanan koltuklarınız vardır. Çok sevmezsiniz. Size eğlenceli olduğu defalarca söylenmiş ama inanmamışsınızdır. Sallanma eyleminden korkmuşsunuzdur. Sallandıkça uyuyacağınızı da hesaba kattığınızdan uyanık olmayı tercih etmişsinizdir. Yanıldığınızı da sallanmayan deri kaplı koltuklarınızda uyuduğunuz da anlarsınız. Sallanan koltuklarınız vardır. Bu gerçeği görmemek için sallanan koltuğunuzu, gözden uzak yerde tutarsınız. Demirbaş kayıtlarınızın hayalet eşyası olarak kayıttadır.

Sallanan koltuklarınız vardır. Kimin salladığını bilmediğiniz ama kimi salladığınızı çok iyi biliyor olduğunuz sallanan koltuklarınız vardır.

Rüzgârlı sokakta ipe asılı gömleğim. Sallanır dururken, sallanan koltukları düşünürüm…

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sallanan koltuk Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sallanan koltuk yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sallanan Koltuk yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL