Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
çakin
çakin

KÜCÜK BİR MASAL

Yorum

KÜCÜK BİR MASAL

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1926

Okunma

KÜCÜK BİR MASAL

KÜCÜK BİR MASAL


merhaba diyerek başlar kücük bir masal
ufak bir tanışma fassından sonra, duygularına hitap eden konuşmalarla devam eder. Ufak bir hikaye,
ankara-istanbul arası gecen... Bu olay bir insanın başına gelebilecek, en güzel ışık şölenleri gibi gözlerimizi kamaştıracak kadar güzel bir sevda .Yaşam o kadar enterasan ki olacakları önceden kestirmek insanların umdugu kadar kolay degil. örnegin, iyi bir satranc oyuncusu elli hamle ilerisini görebilir, ya da gelebilecek hamleleri kestiremez konsantre denen his olmadan sadece iki hamlede yıkılıveririr.Bizim masal da buna benzer.
Öyle bir tutkuydu ki... yanyana duran iki madde düşünün, biri kendi başına sadece basit bir element, ikincisi ise adeta bu element de eksik olan kımyasalı. İkisi birlikte olduğunda... muazzam bir sicaklık yayarlardı etrafa . Sanki yaşamı yıllarca beraber gögüslemiş iki iyi çift gibi, çok samimi ve sicak kanlı muhteşem bir uyum içinde. Sadece sekiz saat beraber olucak olmaları aklımıza geldikce,unutmak için telaşla bir konu açar, ortamı tekrardan ısıtırdık. Hele o bogaz turu yaptıgımız vapuru unutmak... mümkün degil. Bir insanın gözlerinde ne kadar ateş olabilir ki. Ben onun gözlerinde... yavaşca patlamaya hazırlanan, volkan gördüm... etrafındakilerden habersiz. Bir öpücük ne kadar salaklaştırır ki. Dudaklarındaki nem sanki beni hayata tekrardan bağladı. Salaktım belki nemli dudaklardan önce ,şimdi ıslak dudaklarında hatıralarımı düşünerek gecirdigim şu zamanda kendimi hiçte salak bulamuyorum. Yaşam o kadar enterasan ki ayrılık denem kavram insanlara adeta buraya kadarmış dedirtir. Biz öyle demek istemedik bizimkisi bir vedaydı. Daha sonraki masallar da buluşmanın umuduyla, her defasında bir sonraki diyerek atlardık .Peki veda nasıl oldu; işte hayata dolu dolu parlayan gözlerle bakan, iki cift göz... o sırada yere bakan solgun ve sönmüş bir durumda, ellerini tutarak ...seni seviyorum ... diye bir fısıltıyla seslenmişti.Gözlerinde yaş olmasada şurda yüreginin tam ortasında çatlaktan yavaş yavaş sızan, arkasından bakmanın verdigi kırgınlıgın, baskıya dönüşerek gövdemin tam ortasında hissetmesi... arkasından gitme... dur... diyememesi, daha dogrusu o anda ses tellerin de muhteşem baskı sayesinde konuşamaması bir daha vurmuştu beni.
Azgın dalgaların sahildeki kayalara vurdukca çıkardıgı ses gibi ayak sesleri eşliginde...
uzun uzun bakışların sonunda...
başını...
öne egerek...
ne olur bana gitme kal dercesine...
o ince titrek sesiyle...
hoşcakal deli...
hoşcakal esşek...
hoşcakal sevgilim...
hoşcakal...bizi burda diri diri gömen istanbul...
güle güle...

08,09,2006 volkan çakin..

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kücük bir masal Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kücük bir masal yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KÜCÜK BİR MASAL yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Aydın
Aydın, @aydin58
9.9.2006 18:04:39
gitme dur... diyememek...
yaşaması zevkli, tekrar yaşamaya zorunluu kalınması ise yorucu bir masal... tebrikler...
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
8.9.2006 02:09:05
Beğeni:
0
Okunma:
1926
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL