Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
handan akbaş
handan akbaş

İstabul'u Özlemek!!!

Yorum

İstabul'u Özlemek!!!

7

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

929

Okunma

İstabul'u Özlemek!!!

İstabul'u Özlemek!!!

Zaman mı çok hızlı geçiyor, bugünlerde ben çok yoğun işlerim olduğu için mi bilemiyorum, şu uzun yaz günlerinde bile, yaşamaya yetişemiyorum. Bir bakıyorum akşam bir bakıyorum sabah.

Çocukluğumuzda yaz günleri dedemin Kumburgaz’daki oldukça büyük meyve bahçesi olan yazlığında, sabahtan akşama yüzerdik, gezip tozardık, dayımlarla balığa çıkardık, yine de gün bize bitip tükenmezdi. Rahmetli anneannem anneme, şimdi benim yakındığım gibi yakınırdı,
günler ne çabuk geçiyor diye.

Artık iyice anladım ki, zaman çocukken, bazı sorumluluklarımız yokken insana yeterince uzun geliyor.

Kaç günler geçti, sevdiğim deniz kokusunu içime çekemedim, vapurla en son büyük oğlum Almanya’dan geldiğinde, kendimize bir ikram olarak, Üsküdar’a geçmiştik. Nerdeyse bir ay olacak…

En büyük zevklerimden biri, boğaz turu vapuruyla, kavaklara kısa da olsa bir yolculuk yapıp, denizin iyotlu kokusunu içime doya doya çekmek. Adalar vapuruyla Büyükada ya da Kınalı’ya gitmek, denizin maviliğini sindirerek yaşamak, hiç olmadı aklıma estikçe yaptığım gibi Turyol vapurlarıyla karşı yakaya bir çay içmeye geçmek gibi. Bu yaz ona da fırsat bulamadım.

İlkbahar’da Fethi Paşa korusundaki erguvanların açışını, iğde çiçekleriyle ıhlamurların kokusunu, Emirgan’da o rengarenk laleleri, Gülhane parkında set üstünde kız kulesine karşı çay içmeyi, Ortaköy’de balık tutanları seyretmeyi, Yıldız parkının o huzur veren ulu ağaçlarının altında dolaşmayı, ben bu sene İstanbul’umun ne çok güzelliklerini yaşamayı kaçırmışım, düşününce.

İnsan, içinde yaşadığı şehri de özlermiş demek ki!

Ben bu sene ne çok güzellikleri kaçırmışım meğer ki!

Ben farketmeden, güzel İstanbul’umu ne kadar da çok özlemişim!

Çocuklarımız küçükken bazı şeyler daha kolaymış. Onlar büyüyüp ev bark sahibi olunca, sorumluluklarımız, düşüneceklerimiz daha da artıyormuş.

Rahmetli anneannem yine haklı çıktı, çocuklarımı büyütürken, yaramazlık yaptıkları zaman, “kızım üzülme bunlar en iyi zamanların, hepsi etrafında, büyüdükçe dertleri artacak görürsün” derdi.
Ne kadar haklıymış, aile kalabalıklaştıkça, düşünceler daha da artıyormuş.

Neyse canları sağ olsun, Rabbim hepimize çocuklarımızın hep, iyi, sağlıklı, mutlu günlerini göstersin.
Ben özlemlerimi, inşallah gelecek ilkbahara ertelemeye razıyım.

Yine de ilk fırsat bulduğumda bir vapur keyfi yapıp, martılara simit atmayı hayal edebilirim.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İstabul'u özlemek!!! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İstabul'u özlemek!!! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İstabul'u Özlemek!!! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
he
hepsihikaye, @hepsihikaye
22.7.2010 10:33:56
En büyük zevklerimden biri, boğaz turu vapuruyla, kavaklara kısa da olsa bir yolculuk yapıp, denizin iyotlu kokusunu içime doya doya çekmek. Adalar vapuruyla Büyükada ya da Kınalı’ya gitmek, denizin maviliğini sindirerek yaşamak, hiç olmadı aklıma estikçe yaptığım gibi Turyol vapurlarıyla karşı yakaya bir çay içmeye geçmek gibi. Bu yaz ona da fırsat bulamadım.

istanbul u hiç görmedim. Siz şanslısınız. İmrendim doğrusu. Güzel bir anlatım. Saygılarımla
canandemirel
canandemirel, @canandemirel
17.7.2010 20:20:01
Handan hanım ,ben de sizin kadar belki daha fazla yoğunum hep koşturmaca ve zaman yetmiyor .
Yetişebileceğim kadar koşuyorum.
Ve çoçuklar büyüdükçe işleri daha da artıyor, ve zaman gerçekten yetmiyor.Ama güzel İSTANBUl u gezmek için her fırsatta zaman ayırırım çünkü zamanın kıymetli olduğunu bazı yaşadığım olayllarla çok iyi anladım , hiçbir şey için zamanı ertelemiyelim.. sevgiler..
tacettin yıldırım
tacettin yıldırım, @tacettinyildirim
17.7.2010 11:17:49
sade.....içten......bir anlatım......mütevazı yaşamın.....güzellikleri.....tebrikler usta kalem kutluyorum...saygılar
hicbitmez
hicbitmez, @hicbitmez
17.7.2010 00:08:39
Güzeldi hayatin icinden bir yazi.
Evet yogun oldugumuz günlerde bir bakiyoruz aksam olmus herseyi sigdiramiyoruz bir güne.
Ama yazin basindayiz daha insallah istanbulu güzelce bir gezersiniz gönlünüzce ve bizimlede paylasirsiniz gördügünüz güzellikleri.

Yüreginize saglik sevgili handan
Sonsuz sevgimle

Battal BAŞARAN
Battal BAŞARAN, @battal-basaran
16.7.2010 22:37:04
tamamen dogaçlama, içinden geldiği gibi...
tıpkı eskiler,
eskiler eski, yenile zamane diyoruz
ama zamanı yaşamıyoruz...
zaman yönetimini herkesi bilmesi gerekir..
hani eğitimcilerin dediği gibi "kavanoza önce iri taşları koymalı.."
akıcı ve güzel herkesin yaşadığı durum..
Bi
Bir_Kucuk_Ask, @bir-kucuk-ask
16.7.2010 21:43:48
Bence zamanımız var Handan abla.Ama biz insanoğlu üşengeçiz çoğu zaman.Hep yarın yarın diyoruz yıllar akıp gidiyor.Ben bunu kendim için rahatlıkla söyleyebilirim.Ama çoğumuz böyle.

Doğduğumdan bu yana İstanbul'dayım,ama gezmediğim çok yeri var.Ben de özlüyorum İstanbul'u Handan abla.

Çok güzel anlatmışsın,İstanbul'da yaşayan biri olarak kavuşun artık şu İstanbul'a diyorum.Çıkarın tadını.Şarkıda dendiği gibi '' şimdi İstanbul'da olmak vardı anasını satayım'' misali İstanbul'dayız zaten.Çıkaralım tadını.İstanbullu günler...Sevgiyle kal abla.ERen
Aysel AKSÜMER
Aysel AKSÜMER, @ayselaksumer
16.7.2010 21:01:37
Handan Hanımcığım öyle güzel ki anlatımınız. İnsan çok sevdiğini yanındayken de özlermiş. İstanbul sevgisi bu kadar güzel anlatılamazdı herhalde. Allah size ve ailenize uzun ömürler versin. Sevgilerimle...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL