Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Eser Akpınar
Eser Akpınar

MEKTUP...

Yorum

MEKTUP...

15

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

3874

Okunma

MEKTUP...

MEKTUP...

Sevgili, bu akşam seninle konuşmaya ihtiyacım var. Seninle dertleşmeye. Paylaşmaya ihtiyacım var. Neden sen? Bilmiyorum. Sanki şu an beni en iyi anlayacak insan sensin gibi geliyor bana. Ya lafı dolandırmaya ne gerek var ki? Bu gece sana ihtiyacım var. Bu kadar basit. Yoksun... Olsun... Ben alıştım yokluğuna, nasılsa. Ben alıştım seninle sensiz konuşmaya. Sen duy ya da duyma. Ben, yine de, seninle konuşacağım.

Biliyor musun sevgili, seninle konuşmadığımız o kadar çok şey var ki…Senin sormadığın. Benim anlatmadığım. Hani çocuklarımız hep bizi hayata olduğumuz yaşta başladık zanneder ya?. Öncesiz zannederler ya bizleri? Bizi çocuk olarak düşünmezler ya hiçbir zaman? Bir zamanlar genç olduğumuzu, aynı onlar gibi sevdalara düştüğümüzü düşünemezler, düşünmezler ya? Ben sana anlatmadıkça sen de beni aynı onların düşündükleri gibi düşündün. Zannettin ki; benim sana gelen yolum hep düzdü. Hiç tökezlemedim ben o yolda. Hiç burkmadım ayağımı. Hiç düşmedim. Hiç kanamadı dizlerim.

Haklıydın. Hiç kanamadı dizlerim. Çünkü her düştüğümde kanayan sadece yüreğimdi. Çizilen, kırılan, incinen, yaralanan sadece yüreğimdi.

Görmedin-göremedin-göstermedim sana yüreğimin yamalarını. Anamın yaptığı kırk yama gibi bulduğum her parça ile bir yarayı kapattığımı, anlatmadım.

Sana gelinceye kadar, birçok sokaktan geçti yolum. Sağlı-sollu evlerin dizili olduğu, kargacık burgacık yolları olan sokaklara girdim-çıktım. Yönümü kaybettim. Çıkamadım girdiğim sokaklardan. Çaldığım kapıları açan olmadı. Kimse almadı içeriye.

Öyle çok evin kapısını çaldım ki. Biri çıksın da tutup elimden “ Yanlış yöne gidiyorsun. Doğrusu bu taraf “ desin. Yüreğine götürsün beni diye bekledim. Hep yanlıştı gittiğim yürekler. Daha bir kaybettirdiler bana yönümü. Yönümü kaybettikçe yolumu hiç bulamaz oldum. Ne güvenim kaldı düşürmediğim, ne de inancım. Döndüğüm her köşede takıldılar kaldılar, birer birer.

Son döndüğüm yol çıkmaz bir sokaktı. Ve elimde bir tek “ben” kalmıştı, kaybedeceğim. Dizlerimin üstüne çökmüş pes etmek üzereydim ki; sen geldin. Elimden tuttun, kaldırdın beni. Gözyaşlarımı sildin. “ Gel “ dedin sadece.

Deli bozuk yamalarını söktün önce yüreğimin. Tek bir parça ile kapattın yaralarımın üstünü; seninle.
“ Korkma “ dedin. “ Ben varım yanında.”
Söz verdin; “ Kaybolmayacaksın bundan sonra.”

Ben en çok seninle kayboldum, biliyor musun? Elimde kalan son şeyimdi, giderken yanında götürdüğün; Ben.

Sana bir gün sormuştum: “ Ben senin neyinim? “ diye. Susup bakmıştın gözlerime. Sustukça susmuştun… Sen sustukça yüreğimin yaraları açılmaya, kanamaya başlamıştı, yeniden. Yaş olup akmıştın gözlerimden, damla damla.

Susmuştun... Beklemiştim senin sormanı. “ Ya ben senin neyinim? “ demeni.

Sormadan, merak etmeden yanıtını döndün arkanı gittin…

En çok yanıtsızlığın yakmıştı canımı. Sükûtun; ikrarı demekti hiçliğimin. En azından “yolda bulduğum kadınsın “deseydin. Ya da ne bileyim? “Alelade bir kadınsın” deseydin.

Söyleyeceğin hiçbir şey acıtmazdı beni sessizliğin kadar.

Şimdi senin sormadığın soruyu ben soruyorum kendime, senin yerine:
“ Ben senin neyinim?”
“ Sen benim çıkmaz sokağımda ki tek evsin.”

Eser Akpınar
izmir
04.04.2010

Not: “ Sen benim çıkmaz sokağımda ki tek evsin “ Bu sözü dizi notlarının içinden seçip bana gönderen kankam’a teşekkürlerimle.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Mektup... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Mektup... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MEKTUP... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
handan akbaş
handan akbaş, @handanakbas
6.4.2010 00:05:25
Duyguların açık ve net anlatımıyla,dürüstçe soru soruş ve cevap bekleyiş.Sorunun muhatabı da en az sizin
kadar dürüst davranır umarım,sevgilerimle.
Nermin Kaçar
Nermin Kaçar, @nerminkacar
5.4.2010 22:40:43
10 puan verdi
“ Ben senin neyinim?”
“ Sen benim çıkmaz sokağımda ki tek evsin.”

Eser Akpınar
Mektup çok güzeldi. Özellikle de Final. Tebrik ediyorum sevgili arkadaşım. Sevgilerimle
Emine UYSAL (EMİNE45)
Emine UYSAL (EMİNE45), @emineuysal-emine45-
5.4.2010 22:11:57
Sevgili ESer duygu yüklü güzel bir mektup okudum sayfandan.

Tebrikler... sevgilerimle...
nertenn
nertenn, @nertenn
5.4.2010 21:32:56
10 puan verdi
“ Sen benim çıkmaz sokağımda ki tek evsin.”

o sokağın çıkarını bulacağım,bulmam gerek,
ben ben olduğum ,var olduğum için.
ama tuz ,ama taş ,ama yama basacağım bağrıma,basmam gerek
ben ben olduğum,var olduğum için.
ama öykü,ama şiir ama düz yazı olup atacağım seni yüreğimden,atmam gerek
anca ,işte o zaman bitmez dediğim umduğum ummadığım yok olup gidecek,acaba ben ben olabilecekmiyim:((


tebrikler .yine çok iyi.artık birikiyor kitap müsfetteleri
dimii:))
sevgilerimle

çetin altungüneş
çetin altungüneş, @cetinaltungunes
5.4.2010 21:10:32
/ Söyleyeceğin hiçbir şey acıtmazdı beni sessizliğin kadar/

Eser Hanım, iyi ki varsınız...Kaleminiz hiç susmasın.
feray soydan
feray soydan, @feraysoydan
5.4.2010 17:26:17
Tebrik ederim, bir içsel yolculuğa, bizi de peşinizden sürüklediniz.
Anlatımınız çok etkileyiciydi.
Sevgi ve Saygılarımla,
Afet i azam
Afet i azam, @afet-i-azam
5.4.2010 11:55:42
Her şey gitse de sevgi hiç bir yere gidemiyormuş . Yaraları sarmak için seven ile kalıyormuş . Sevilen ise sevenmiş zaten . Sadece her şey "sevda sokağı"na taşınıyormuş ev ev ...

Tebrikler ...
Mustafa Sakarya
Mustafa Sakarya, @mustafasakarya
5.4.2010 11:14:50
Duygu, kalite, teknik...

İşte, yazılarınzı o yüzden büyük bir zevkle okuyorum. Tebrik ederim.
onurumsun
onurumsun, @onurumsun
5.4.2010 09:16:00
Sevgili Eser hanım, bir çocğumuzun yazmak isteyip de yazamadığı, söylemek isyetip de söyleyemediğimiz bir çok sözü kısacık bir mektuba öyle sığdırmışsınız ki, ben kendi iç dünyamı ve kendi sözlerimi buldum mektubun her kelimesinde.

Eğer söz söyleemiyorsa giderken sevgili, sözünün olmadığından değil, konuşacak gücü bulamadığındandır eminim.

Özel bir mektupdu okuduğum. Kutluyorum kaleminizi ve sevgiler yüreğinize
Fikret TEZEL
Fikret TEZEL, @fikret-tezel
5.4.2010 08:43:22
9 puan verdi
''Deli bozuk yamalarını söktün önce yüreğimin. Tek bir parça ile kapattın yaralarımın üstünü; seninle.
“ Korkma “ dedin. “ Ben varım yanında.”...

Yine çok güzel...
AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
5.4.2010 08:31:43
çok güzel anlatımdı kutlarım sonsuz saygımla
ayhansarıkaya
ayhansarıkaya, @ayhansarikaya
5.4.2010 06:36:35
10 puan verdi
EDEBİ DEĞERİ YÜKSEK GÜZEL BİR MEKTUP..NAKIŞ NAKIŞ İŞLENMİŞ DUYGULAR...OKURKEN İNSANIN,ETKİLENMEMESİ ELDE DEĞİL...


Zannettin ki; benim sana gelen yolum hep düzdü. Hiç tökezlemedim ben o yolda. Hiç burkmadım ayağımı. Hiç düşmedim. Hiç kanamadı dizlerim.

Haklıydın. Hiç kanamadı dizlerim. Çünkü her düştüğümde kanayan sadece yüreğimdi. Çizilen, kırılan, incinen, yaralanan sadece yüreğimdi.


SELAM VE SAYGILAR...
Aysel AKSÜMER
Aysel AKSÜMER, @ayselaksumer
5.4.2010 00:30:00
Benim de en sevmediğim şeydir konuşmadan arkayı dönmek. İyi veya kötü sonuca konuşarak gidebilmeli insanlar. Çok duygu yüklü ve iyi anlatımlı bir yazıydı yine. Yürek sesiniz hiç susmasın. Çok iyi bir yazarsınız Eser Hanım. Tebrikler. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
serpilce
serpilce, @serpilce
5.4.2010 00:21:19
öyle güzel anlatmışsınız ki ! bir yudumda okudum.evet! sessiz kalmak daha çok yaralıyor insanı.bazende söylemek isteriz ama söyleyemeyiz sevdiğimizi yada sevmediğimizi.bişeyler tutar bizi.bilemiyorum ama her ikisi de bazı durumlarda zor seçenek gibi geliyor bana..yüreğinize sağlık
yaren fatma
yaren fatma, @yarenfatma
5.4.2010 00:15:41
harika olmuş zevkle okudum .....aslında oda biliyor ne oldugunuzu belki oda icindeki fırtınalardan söyleyememiştir ....keleminiz susmasın hep yazın...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL