Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
sadikozen
sadikozen
VİP ÜYE

AÇILIM'IN İLK MEYVESİ

Yorum

AÇILIM'IN İLK MEYVESİ

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

662

Okunma

AÇILIM'IN İLK MEYVESİ

AÇILIMIN İLK MEYVESİ
TERÖRİST ELEBAŞISI TESCİLLENDİ

Dr. Sadık Özen


Yazımın başlığını okuyunca; zaten tescilli değil miydi denilecek. Otuz dört bin kişinin katili olarak tabii ki tescilliydi. Ama bu defa kastedilen şey başka. Tıpkı bir siyasi partinin lideri gibi tescillendi.

Bu, dünyada benzeri görülmemiş bir olaydır. Bir eşi bugüne kadar ne duyuldu, ne de görüldü. Adam açıktan açığa Türkiye siyasetini yönlendirmeye başladı. Olacak şey değil. Değil ama bal gibi oluyor işte.

Hazmedilmesi hiç de kolay değil. Bakalım açılımcılar bunu nereye kadar hazmedecekler. Onlar hazmetseler bile halkın hazmının son derecede zor olacağı kesindir.

Aslında bu durum pek de yadırganmamalıdır. Zira Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi. İşin buralara geleceği önceden anlaşılıyordu. Ama ilgili ve yetkililere; “İnadım inat ….. … ….. ” misali bir türlü söz dinletilemedi. .

Açılım açılım derken, açılan delikten “Bölücübaşı” nın başı çıkıverdi birden. Açılımın mucitleri mutlu olmuşlardır herhalde. Bakalım iş buradan daha nerelere kadar uzanacak?

Adamın keyfi yerinde, istediklerini yavaş yavaş elde ediyor. Kapı pencere derken, malikânesinin duvarları da ithal kâğıtlarla kaplandı. Bakalım bundan sonra programda neler var. Bir gün kalkıp da “Kapımın eşiği altından olsun” derse şaşmamak gerek. Nasıl olsa her istediği oluyor.

Açılım paketinin içinden bakalım daha neler çıkacak? Açılımcılar; paketi hiç açmadan, büyük bir titizlikle, gideceği yere kadar götürmekte kararlı görünüyorlar.”Ne pahasına ve neye mal olursa olsun” söylemi bunu apaçık ifade ediyor. “Ölmek var, dönmek yok” gibi bir kararlılık içinde oldukları anlaşılıyor.

“Cami ne kadar büyük olursa olsun, imam bildiğini okurmuş”. Bu atasözümüz, işte tam bu gibi durumlar için söylenmiş olmalı. Atasözlerimiz arasında bir de “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın” söylemi var. Bu da kararlılığın başka bir ifadesidir.

Bütün bunların, çok iyi niyetlerle ve teröristleri dağdan indirmek ve akan şehit kanlarını durdurmak uğruna yapıldıkları biliniyor. İnşallah bir gün bu gerçekleşir. Ama ya bir gün dağdan inen eşkıyalar, Meclisimizin içini doldururlarsa !. Ya bölücüler işi daha ileri götürmeyi başarırlarsa !.. Ya ileride toprak bütünlüğümüz, ulusal egemenlik ve bağımsızlığımız sorgulanır hale gelirse !..

Allah göstermesin, ağzımdan yel alsın.

Anlaşılan; uzunca bir süre daha, korku ve kuşku içinde, bu tartışmaları yapmaya devam edeceğiz.

Allah sonumuzu hayretsin. Aminnn !...

www.fikirplatformu.net





Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Açılım'ın ilk meyvesi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Açılım'ın ilk meyvesi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AÇILIM'IN İLK MEYVESİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
erolbasci
erolbasci, @erolbasci
21.12.2009 09:08:45
Aponun bir emri ile meclise döndüler?
Siyasi platformda yapılacaklar varmış?
Peki o zaman Reşadiye saldırısını üstlenmek ne demek oluyor?
O da , dağda yapılacaklar var anlamına gelmiyor muydu?
BU iki hadiseden birisinde bir dümen var, yakında ortaya çıkar sanırım.
Reşadiye üstlenmesi tezgah gibi duruyor.DTP vekillerine bir kaş göz işareti ile kumanda edebiliyor da, dağdaki teröristlere mi sözünü geçiremiyor?
Dersim sorumlularının kendi insiyatifiyle yaptıkları eylem diyerek üstlenmediler mi Reşadiye saldırısını?
Yoksa, PKK içinde bir gurubun kullanılmasını, taşeronluk yaptırılmasını örtmek için mi idi o üstlenme?
Reşadiye saldırısı çok iyi araştırılmalı.
Devriye görevi yaptığı söylenen askerler şehirde internet cafede, postahanede görüntüleniyor.Silahsız görüntüleniyor,İzinden dönen sivil kıyafetliler var içlerinde.Çok kolay pusuya düşürülüyorlar.Açık araç olduğu için kolay hedefler.Karakola 2km mesafede pusuya düşürülüyorlar, sonra da buhar olup ortadan kaybolabiliyorlar?
arıbeyi
arıbeyi, @aribeyi
21.12.2009 00:09:14
10 puan verdi
''Her şerde bir hayır vardır'' diye bir atasözümüz de var bilirsin.Vardır bunda da bir hayır inşallah.En azından diğerlerinin adam değil,birey değil,birer piyon,birer uşak,birer emir kulu oldukları da tescillenmiş olmadımı ?.
Şimdi Başbakan çıkıp sizinle bir daha görüşemem,sözünüzü dinleyemem bir daha ,siz kendi başınıza karar da söz de veremezsiniz hadi oradan derse ne demeye hakları var.
Bence onların mecliste kaldırdıkları parmakta sayılmamalı. Çünkü özgür iradeleriyle kaldıramıyorlar ki parmaklarını zavallılar.
Allah kimseyi tükürdüğünü yalayanlardan etmesin. Kutluyorum yazınızı.
SAYGILARIMLA.
kutluğ
kutluğ, @kutlug
20.12.2009 23:58:46
"Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın" denmiş ama merak etmeyin hocam gerekirse Türk milleti şairlerine yeniden istiklal marşı yazdırır.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL