Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
ardaedip
ardaedip

Sevgiliye Mektuplar 1 - Sızı

Yorum

Sevgiliye Mektuplar 1 - Sızı

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1096

Okunma

Sevgiliye Mektuplar 1 - Sızı

Şimdi başka ellerdesin. Başka gözler bakıyor sana. Başka dudaklar öpüyor o gelinciğe dokunur gibi ürkek ve çekinik dokunduğum, kendimden bile sakındığım tenini. Başka eller dokunuyor sana, başka.

23 Nisan’a bir gün var. Sürüklendiğim bu gecenin ve mekânın kuytusunda nerden geldin aklıma bilmiyorum, seni düşünüyorum. Aslında ben hep seni düşünüyorum da işte 23 Nisan çocuklarının şenliklerini düşündüğü gibi, nedendir anlamıyorum bu içimdeki sızı. Her karanlık bastığında her yolum kuytu köşelere düştüğünde, tam da senin dediğin, kendime her yakın olduğum bu yalnız vakitlerde kapıldığım o sana yolculuklarımda, eşlik eden bana, yüreğimdeki bu ince sızı.
Doğrularımın ve yüreğimin hiç bitmez çatışmaları yine sahnelenen. Güneşler doğdu üstüme bu ince sızı ile akarken sana nice geceler. Uykulara daldım seher vakitlerinde yüzümdeki umutsuzluk ve mutsuzlukla, bilerek ama istemeyerek kâbuslara, derin sessizlikler içinde.
Şimdi başka ellerdesin. Başka gözler bakıyor sana. Başka dudaklar öpüyor o gelinciğe dokunur gibi ürkek ve çekinik dokunduğum, kendimden bile sakındığım tenini. Başka eller dokunuyor sana, başka.
Başka bambaşkayım bu gece. İçimde ah bu derin sızı. Gel de anlat bunları yüreğime, kabul ettir. Seni gözünün bebeğine yerleştiren bu doruklara sevdalı adam, hiç sevdalı değilken derinlere, dibe çökmüş durumda tam da şimdi.
Başka dudaklar öpüyor seni. Aşağılık bir dram bu. Bilerek ama istemeyerek, doğru olduğunu düşünerek senden ayırdığım yollarımı kaybettim şimdi. Pusulasını yitiren bir sandalım açık denizlerde. Nereye ne yana gideceğimi bilmeden dalgaların arasında savrulup duruyorum. Fırtınaların kasırgaların ortasındayım. Kancık bir pusulaya bile razıyım işte anla. Korsan da olsa bir gemi gelse ve beni alsa. Küreklere mahkûm etse. Ah bu sızı! Olur, mu yine bu sızı içimde o zaman, hisseder miyim en derinimde? Bu yüreğimi tam ortasından durmadan hançerleyen bu sızı, olur mu?
Nasıl anlatabilirim ki bunları sana. Tıpkı şarkıdaki gibi, alıp beni ötelere götüren sen değil misin? O ötelerde karanlık uçurumlara beni ittiren sen değil misin, öylece çekip giden, öylece bırakan, öylece, öylece…
Ah bu sızı, nasıl anlatılır ki? Susuyorum şimdi. Penceremi bir kez daha kapatıyorum. Ve gidiyorum sevgili, sensiz hücremin duvarına bir çentik daha atmaya.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sevgiliye mektuplar 1 - sızı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sevgiliye mektuplar 1 - sızı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sevgiliye Mektuplar 1 - Sızı yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL