Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Vaha Sahra
Vaha Sahra

Yaralı göç I

Yorum

Yaralı göç I

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1028

Okunma

Yaralı göç I

Yaralı göç I

Bu neyin göçü erim erim eriten, hangi boşluğunu doldurma çabasında hayat. Gidenler bizdenmiş, kalanlar hanesi sıfırlanırken.

Nereye uçuyor bu kuşlar. Hangi iklim yuva olacak üşümüşlüklerine. Göçebeliklerinden mi alırlar kanatlarındaki gücü.

Paresine yandığım, yüzsüz eylüle mi bu hazırlıklar.

Dost pervane, yaram kanar ahtı içinde. Kalbimi diyarsız kuş yapan bu narlı kasırga. Dokunabilse har hasretiyle ellerim kaleme, her iç çekiş buz dağlarını devirir içten içe.

Garip bir çöküntüsün içimde, gül yüreklim. Gitme de diyemiyorum, hüküm bu. Sabahın körü, gidişin yağmuruyla mühürlendi pencerem. Yıldırımlar düşmekte korkulu karanlığıma.

Gelişine güneş topluyorum aytanem, arkanda bıraktığın bulutu unutma.



Sude Nur Haylazca

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yaralı göç ı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yaralı göç ı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yaralı göç I yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
deniz_tayanç1
deniz_tayanç1, @deniz-tayanc1
22.8.2009 10:41:49
10 puan verdi
Satırlar da haikular gibi...
Sessiz derinliğin sesi...
İsraf-ı kelam etmeden, tek atımlık gibi söylemesi...
Kutlarım, yeter mi ki? ...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL