Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
perihan reyhan ALKAN
perihan reyhan ALKAN

NE OLDU BİZE BÖYLE?!!

Yorum

NE OLDU BİZE BÖYLE?!!

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

706

Okunma

NE OLDU BİZE BÖYLE?!!

NE OLDU BİZE BÖYLE?!!




Daha birkaç gün önce yaşadığım bir olay beni ve eskilere, eski güzelliklere, götürürken diğer yandan da o güzelliklerin süratle yok oluşlarını bir kez daha hatırlatarak içimi burktu.

Burkmaktan da öte acıttı kanattı dahasında da.

Bir arkadaşımın annesinin camideki cenaze töreni sonrası mezarlığa gitmekteyken kırmızı ışıkta durduk. O esnada yaşlı bir bey, önce cenaze arabasına dönüp saygı duruşunda bulundu, ardından ellerini açıp dua okudu. Öylesine etkilendim, öylesi olaylara gidip öylesi güzellikleri anımsadım ve duygulandım ki anlatamam!

Niye böyle olduk biz sahi, niye gün be gün uzaklaşmaktayız değerlerimizden, güzelliklerden, bizi biz yapan, bizi daha bir insan yapan değerler ve güzelliklerden?

Sadece merhabalaştığımız bir komşu bile olsa, bir cenazesinde, yapacak durumda değildir diye çeşit çeşit yiyeceklerle giderdik ziyaretine başka bir ihtiyacı da var mı diye sormaya, taziye dileklerimizi sunma yanı sıra.

Komşumuz mu hasta, hemen bir tas çorba, yanına bir iki çeşit yiyecek ilavesiyle tepsi dolusu giderdik şifa dileklerimizi sunmaya. Sorardık bir ihtiyacın var mı, başkaca ne yapabilirim senin için diye, yeterli paran var mı, istersen ben götüreyim bir doktora…

Bir sıkıntısı, borcu mu var, hemen çıkarır olabildiğince, ne varsa, ne kadar varsa elimizde koyardık avuçlarına. “Al kardeşim, sıkılma, üzülme hallet işini” diye. “Sıkma canını, elin genişleyince ödersin, olmazsa da canın sağ olsun” diyerek ardından!

Ah… Ah…

Ne oldu, ne yaptılar bize?!!







Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ne oldu bize böyle?!! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ne oldu bize böyle?!! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
NE OLDU BİZE BÖYLE?!! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
deniz_tayanç1
deniz_tayanç1, @deniz-tayanc1
24.2.2009 22:18:53
Onlar değil biz yaptık sayın Yazar. Biz, onlar adına yaptık. Öylesine onlar adına ki; onlar bile şaştı kaldı bu gidişe.
Yıllarca Turizmde kendinden kaçanlara yine kendilerini verdik. Biz yoktuk. İki Cami arasında bi-namaz, ya da cami ile kilise arasında muhayyer kaldık. Etkilendiğiniz den etkilendik Sayın Yazar. Kutladım, çok.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL