En iyi yolu bulmak, en kötüsünü bulmaktan çok daha kolaydır. thomas moore
Fruze
Fruze

Sevginle biçimlendir beni

Yorum

Sevginle biçimlendir beni

( 6 kişi )

5

Yorum

15

Beğeni

5,0

Puan

243

Okunma

Sevginle biçimlendir beni

Sırtını dayayacağın bir omuz olmayınca, insan kendi doğrularının yanlışı oluyor.
Yüzüne tokat gibi çarpan kelimeler, yanından hızla uzaklaştığım eşyalar gibi oluyorum. Kalbime bir bıçağın izini hatırlatıp, ne kadar solmuş renk varsa, ordan çıkıp bambaşka bir hayat diliyorum herkese. Senin de dileğin, dileğim olsa ne iyi olur..

Örneğin "sen" diye bişey yokken, ben de olmuyorum. Herşeyin ulu orta konuşulduğu bu çağın hangi yanına baksam bir örtü görüyorum.
Anlaşılmayan bir dille konuşmak kolay da, anlatmak zor oluyor.
Neresinden başlasam bir yanı diğer yanına küsüyor kelimelerin. Cümleler tökezlediğim bir yanlış oluyor çoğu zaman. Onların dilinin, benimde kalbimin kemiği yok sanırım..

Zamanı tutup, aynı yerde durmak imkansız. Hayatın adaleti nasıl benim elimde değilse, yüzü günde beşbin kez değişen bu insanlığı değiştirmeyi hiç düşünmüyorum.

Güçsüz sanıyorlar beni. Korktuğumu düşüyorlar. Halbuki; her kelimede dünyayı yeniden rengarenk boyayacak kadar güçlü oluyorum sana baktığımda. Ve dahası hergün bir fesleğen gölgesi daha büyüyor içimde. Kimse fark etmiyor bile. Sen de eşlik ediyorsun o kalabalıkta onlara. Görüyorum,ama konuşamıyorum.

Aklımın içine yuva yapmış bir güvercinden, uçmasını bekleyemem
Kalmasını dilerim belki. Dileğim olursan, dilediğin her anın olmayı dile getirdiğim her an için bir çiçek koyuyorum vazoya.. Şimdilik isimsiz. Bununda diğerleri gibi, adı sen koy istiyorum..

Geriye kalan onca zamandan testi içinde kırılan şeyler oluyor Bazen de içimde kalıyor bu eli yüzü biçimsiz sevgim.. Senin içinden geçtiğim her an için, yüz yüze geldiğim bu yüzsüz çağın arkasını çevirip, yarınlara haksızlık ediyor muşum gibi geliyor.

Gerçekten öyle mi, benim mi bir yanlışım oluyor insanlığa. Düşünmek için çok zaman harcadım..
Bu şeyi çözmek imkansız, imkansız olduğu kadar da rol çalıyor hayatımızdan.
Bundan sonraki zamanlarda da "sen ol" istiyorum..

Ve dilediğin her an ellerimi tutman için
kalbimdeki sayfalara yazacağım seni...

Gelmesen bile, sevginle biçimlendir beni..

Fruze Özge

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Sevginle biçimlendir beni Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sevginle biçimlendir beni yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sevginle biçimlendir beni yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
mesakin
mesakin, @mesakin
21.7.2026 02:31:20
5 puan verdi
Güzel,anlamlı bir çalışma olmuş tebrik ederim başarılarının devamını dilerim selam ve saygılarımla
Nesrince
Nesrince, @nesrince
21.7.2026 01:00:21
Yureginize, emeginize, kaleminize saglik. Kutlqrim.
Etkili Yorum
Ay
Ayla Kaya, @aylakaya
20.7.2026 23:14:41
5 puan verdi
Tebrik ederim her satırı ayrı bir iç döküş ve derin bir sorgulamaydı kaleminize sağlık
Etkili Yorum
Tülay Aslan
Tülay Aslan, @tulayaslan
20.7.2026 22:31:51
5 puan verdi
Güzel yazıyı ve yazarimi kutluyorum Kaleminize bereket tebrikler nice güzel yazılara selam sevgiler.
Etkili Yorum
CEMRE_YMN
CEMRE_YMN , @cemre-ymn
20.7.2026 22:07:03
5 puan verdi
Sırtını dayayacak bir omuz kalmayınca insanın kendi yanlışında boğulmasını, yüzüne tokat gibi çarpan o gerçekleri ve geride bırakılan eşyalar misali uzaklaşma hissini ne kadar sarsıcı bir iç döküşle kaleme almışsınız.
Kalpteki bıçak izinden yola çıkarak solmuş renklerin arasından bambaşka bir hayat dilemek, hüznün en olgun ve en asil hâli olmuş.
Var olunuz, ilhamınız daim olsun.🎗🐞🤍
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL