Alıcılar almaz, vericiler alır. eugene benge
Ay
Ayla Kaya

Ölümlü Elin Zehirli Mirası

Yorum

Ölümlü Elin Zehirli Mirası

( 1 kişi )

1

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

233

Okunma

Ölümlü Elin Zehirli Mirası

İnsan, öleceğini bilmesine rağmen kötülük yapar; çünkü içten içe kendi sonuna inanmaz. Kötülük, dünyada bırakılacak bir iz değil, bir hükmetme arzusudur.
Ölümün kesinliği, hırslı ruhlar için bir fren değil, "vaktim daralıyor" diyen bir kamçıdır. Eğer insan sonun olmadığını bilseydi, zulüm bir alışkanlıktan öte dünyanın tek yasası haline gelir; sınır tanımayan bir güç tutkusu tüm evreni yutardı.
Ölümün varlığı, zalimin elindeki tek gerçek sınır çizgisidir.
İnsan; toprağa karışacak bir bedene, sönüp gidecek bir nefese sahipken neden nefret biriktirir?
Bu, kendi acizliğini örtme çabasıdır. Kötülük yapan, başkasının canını yakarak kendi varlığını hissetmeye çalışır.
Oysa gerçek güç, gideceğini bilerek geride çiçek bırakabilmektir.
Güneşin her gün battığı, her ismin bir gün unutulduğu bu evrende; tek gerçek sermaye kalbin ağırlığıdır.
Yolun sonu uçurumken, arkandakini itmenin zaferi kime kalır?
İnsanlık dediğimiz o ince çizgi, aslında sonu olan bir yolculukta sonsuzmuş gibi sevebilme sanatıdır.
İnsan olmak, bedenin çürüyeceğini bile bile ruhu taze tutmak, geçici bir dünyada kalıcı yaralar açmaktan kaçınmaktır.
Bizi biz yapan, o kısıtlı zamana sığdırdığımız merhamettir.
Nihayetinde insan olabilmek, gideceğin yeri unutmadan, kaldığın yeri güzelleştirmektir.

11 04 2026.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Ölümlü elin zehirli mirası Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ölümlü elin zehirli mirası yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ölümlü Elin Zehirli Mirası yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
11.4.2026 18:26:37
5 puan verdi
Faniliğin Onuru: Gideceğin Yeri Unutmadan Güzelleştirmek
"Bu düşünceler; insanın en büyük yanılgısı olan 'ölümsüzlük illüzyonu' ile yüzleşen, sarsıcı bir hakikat beyanıdır. Metin, kötülüğü sadece bir davranış değil, insanın kendi acizliğini örtbas etmek için kullandığı beyhude bir 'hükmetme arzusu' olarak tanımlıyor. 'Yolun sonu uçurumken, arkandakini itmenin zaferi kime kalır?' sorusu, hırsın mantıksızlığını ve zulmün beyhudeliğini tek cümlede özetleyen muazzam bir vuruş. İnsan olmanın 'sonu olan bir yolculukta sonsuzmuş gibi sevebilme sanatı' olarak betimlenmesi, hayatın kısalığına rağmen ruhun genişliğini yücelten bilgece bir yaklaşım. Bedeni toprağa, ruhu merhamete emanet eden; geçiciliği bir kaçış değil, güzelleştirmek için bir fırsat olarak gören, kalemi vicdanından beslenen derin bir tefekkür eseri. Yüreğinize sağlık."
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL