Denk olmayan birleşmelerin en kötüsü gönüllerinkidir. chamort
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan
VİP ÜYE

EDEBİYAT SİTELERİ HAKKINDA

Yorum

EDEBİYAT SİTELERİ HAKKINDA

( 22 kişi )

20

Yorum

39

Beğeni

5,0

Puan

963

Okunma

EDEBİYAT SİTELERİ HAKKINDA

Edebiyat sitelerinin amacı, insanların duygularını, düşüncelerini ve hayal güçlerini özgürce ifade edebileceği bir ortam yaratmaktır. Bu platformlar, sadece şiir paylaşım alanı olmanın ötesinde, yazarlar ve okuyucular arasında bir sanat ve duygu köprüsü işlevi görür. İnsanlar burada kendi eserlerini paylaşırken, başkalarının şiirlerini okuyarak hem ilham alabilir hem de yazma becerilerini geliştirebilir.

Gönül dostluğu, bu ortamda en önemli değerlerden biridir. Şiir yazanlar arasında kurulan bağ, samimiyet, karşılıklı anlayış ve saygı üzerine inşa edilmelidir. Bu bağ sayesinde yazarlar yalnız olmadıklarını hisseder, yazma süreçlerinde destek ve motivasyon bulurlar. Bu nedenle, şiir sitelerinde yapılan yorumlar büyük bir önem taşır. Yorumlar kırıcı değil, yapıcı ve pozitif bir dille olmalı; şairin emeğine saygı göstermeli ve onu cesaretlendirmelidir. Şiire ve yazarın emeğine göre değer verilmesi gerekir.

Kalıplaşmış, herkesin şiirine aynı yorumları göndermek veya şiiri okumadan yıldıza basıp beğeni bırakmak, başka yazarların şiirlerini etkisiz kılmayı amaçlamakta hem yazarın emeğini değersizleştirir hem de topluluk ruhunu zedeler.

Buna ek olarak, şiir sitelerinde küfürlü ve müstehcen yazılara kesinlikle yer verilmemelidir. Küfür, hakaret ve müstehcen içerikler, hem yazarı hem de diğer okuyucuları rahatsız eder, şiir paylaşımının amacını bozar. Bu tür yazılar, topluluğun saygınlığını ve güvenli ortamını zedeler, sanatın büyümesine engel olur. Şiir siteleri, saygı, estetik ve duygu temelli bir paylaşım ortamı olmalı, hiçbir şekilde nefret, hakaret veya uygunsuz içerik barındırmamalıdır.

Bir şiir topluluğunda, üyeler arasında yaratıcılığı teşvik eden, güven ve saygı temelli bir ilişki olmalıdır. Böyle bir ortamda hem bireysel yetenekler gelişir hem de topluluk olarak şiir kültürü zenginleşir. Şiir siteleri, sadece yazıların paylaşıldığı bir alan değil, duyguların ve gönül dostluklarının yaşatıldığı, sanatın büyüdüğü bir kültür mekanıdır. Bu ortamda yazılan her şiir, sadece bir kelime yığını değil, aynı zamanda paylaşılmış bir duygu, bir hayat kesiti ve bir deneyim olarak değer kazanır.

Ebuzer ÖZKAN

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (22)

5.0

100% (22)

Edebiyat siteleri hakkında Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Edebiyat siteleri hakkında yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
EDEBİYAT SİTELERİ HAKKINDA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
HİDAYET DOĞAN OSMANOĞLU
HİDAYET DOĞAN OSMANOĞLU, @hidayet-dogan-osmanoglu
12.6.2026 21:34:23
5 puan verdi
Yüreğinize sağlık, harika.
Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle,
saygı ve selamlarımla, esen kalın.
Aynur Avcı
Aynur Avcı, @aynuravci
14.3.2026 12:38:12
Merhaba efendim Her yürekte kalem başka yazar katılıyorum yazan yürek güzel yazar sevgiyle
Oğuzhan KÜLTE
Oğuzhan KÜLTE, @oguzhankulte
10.3.2026 22:11:13
5 puan verdi
Güzele, iyiye, hayatı anlamlandırmaya ve ona değer katmaya, kökleri ve bizi biz edenleri hatırlatmayı, başkalarının penceresinden de bakabilmeyi, farklılıklardaki zenginliği yankılatmayı kendine görev bilmiş kalemlerin, yüreklerin ortam tercümanı vasfındaki metnin kalemini yürekten kutluyorum. Kıymetli kaleminiz daim olsun dilerim. Saygı ve selamlarımla.
erincoban
erincoban, @erincoban
3.2.2026 09:44:06
5 puan verdi
Edebiyat siteleri hakkındaki yazınızı sonuna kadar dikkatle okudum. Sonra uzun uzun her tespitiniz üzerinde düşündüm. Necip Fazıl geldi aklıma Tevfik FİKRET'e "ZANGOÇ" diyor. Çok büyük hakaret. Hıristiyan dinin de kutsal olan ÇAN'ı ÇALAN Görevli. Onlar için bizim müezzin gibi bir şey. Sonra Neyzen TEVFİK geldi. O da resmen sinkaflı küfürleri şiir diye yazmış. öğrencilik hayatımın ilk yıllarında Necip Fazılı BOHEM hayatı yaşamış iyi güzel yazıyor da yaşamıyor diye okumuyordum. Çok sevdiğim, çok samimi olduğum, edebiyatı, yazısı çok güzel bir arkadaşım olmasına rağmen onun beyler bu kitabı okudum almak isteyen var mı dediği kitapları alıp okur Necip FAZIL'a gelince mecburi bir kaç kitabı hariç es geçer o yazdıklarını yaşamıyor diye düşünür. Mehmet Akife sarılırdım. Tevfik FİKRETE de bunlar Fransız ekolünden, dine saygısız sadece bilim diye gidiyorlarmış diye düşünür. Onun kitaplarını elime bile almazdım. Sonra Mehmet ŞEVKİ EYKİ, yi okudum. Hiç görmediğim halde şevki abi olarak hissettiğim, EYKİ sayesinde görüyon mu bak Galatasaray'dan da güzel insan çıkıyormuş. Diye düşünmeye başladım. sonra yıllar yine geçti. Bizim oğlan 500 tam puan alıp galatasaray lisesine yerleşince veli toplantısında buldum kendimi. Veli toplantısına katılınca Galatasarydan çıkan büyük adamları araştırdım. Onlarında hayatlarını söyleşilerini bulup bulup okudum. Ondan sonra anladım ki İnsan denen bir muamma öyle bir kalp, öyle bir gönül var ki beyninde 120 milyar nöron var. O insana verilen en büyük bahş beyan kabiliyeti, okumak, yazmak, anlatmak. Denge de olması gerekiyor. Dengeyi buluncaya kadar biraz yukarı biraz aşağı kayıyor ibre. Bırakın bence herkes istediğini istediği şekilde yazsın. Siz bir kalite oluşturun, usul oluşturun. Yönetim bunu yaparsa süzmesi gerekir. O zaman da tek tip yazılar tek tip yazarlar olur. Aynı N Sosyal Medya gibi Kore Liderine yapılan toplu saygı törenleri askeri geçitler gibi "Bırakın Müsademeyi Efkardan Barika'yı Hakikat doğar." Bırakın bazen yazarlar, bazen yorumcular, bazen şairler, ozanlar atışsın, kapışsın, yarışsın, o şekilde gerçekler anlaşılıyor. Fransa kaynaklı özgürlük düşüncesinde söz ve fikir suç sayılmıyor. Eylem suç sayılıyor. Ama insana da küfür ettirmiyorlar tabi ki işte bu denge çok zor. İnsan kültür üreten bir varlık. Kültür dille oluşuyor. İnsan onun kıymetini bilseydi. Necip Fazılı Mehmet AKİF anmasına konuşmacı olarak ikna etmişler. Durmuş durmuş "Öyle orta bir şairdi." Demiş kendisi Sultan-u şuera şairler sultanı. Bekir berk de varmış, etkinlikte ön sıradaymış. Ayağa kalkmış O ortaysan Sen Sıfırsın demiş. Necip Fazıl geriye dönüp o zaman sen de çift sıfırsın demiş. Koskoca örnek adamlar. Fikir adamları. Bence siz bu tür durumlarda eleştirin. Ama yönetimin sınırlandırmasına çalışırsanız Kore gibi olursunuz. Yazınız için tebrik ederim. Herşey gönlünüzce olsun.
Zihni derin
Zihni derin, @zihniderin1
3.2.2026 08:40:13
5 puan verdi
Güzel bir eser tebrikler selamlar
yön
yön, @yon
30.1.2026 02:45:14
5 puan verdi
Yüreğinize sağlık,
Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle,
saygı ve selamlarımla, esen kalın.
Halide Köksal
Halide Köksal, @halidekoksal
11.1.2026 16:12:01
5 puan verdi
Yazınızın altına imzamı atıyorum Ebuzer Bey, benim düşüncelerime bire bir tercüman olmuşsunuz. Çok teşekkür ederim var olunuz.
"Gezdim Halep ile Şam'ı eyledim ilim talep Meğer ilim bir hiçmiş illâ edep, illâ edep" Hosça kalınız.
Filozof Sosyolog
Filozof Sosyolog , @filozofsosyolog
24.12.2025 00:13:10
5 puan verdi
İç sesim olmuşsunuz. Ne güzel yazmışsınız. Sonuna kadar size katılıyorum.
Değerli görüşlerinizi içtenlikle paylaştığınız için teşekkür ederim. 🧿
AZERZ
AZERZ, @azerz
12.12.2025 20:58:36
5 puan verdi
Edeple yazılan eserlerin derinliğindeki duygu yoğunluğunu, bülbülün nağmesi gibi okuyucu şiiri okuduğunda duyarken, aynı eserde edep çerçevesi içinde şiirin verdiği mesajı alırlar.

Bu sitede şiir yazanların yazdıklarının edebiyatımıza gölge düşürmemesi hususu şiir yazan şairlerimizin hep aklında ve kalbinde bulundurması, yazdığı şiirlerin edep çerçevesinde olması gerekmektedir.

Şiir yazan şairlerimizin şiirleri asla küfür kokmamalıdır.
Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum Üstadım.

En içten selam ve saygılarımla.
nejat hoca
nejat hoca, @nejathoca
11.12.2025 12:28:30
5 puan verdi
Sanatın ve sözün yüce mabedi olan edebiyat siteleri üzerine kaleme aldığınız bu değerli yazıyı gönülden kutluyorum.
Kaleminize, yüreğinize ve emeğinize sağlık…

Bu yazınızda dile getirdiğiniz gibi, edebiyat siteleri yalnızca şiirlerin paylaşıldığı bir alan değil; gönüllerin buluştuğu, dostlukların kurulduğu, sanatın büyüdüğü bir kültür mekânıdır.
Sözün gücünü, duygunun derinliğini ve paylaşımın güzelliğini böylesine içten bir şekilde anlatmanız, edebiyat yolculuğuna ışık tutuyor.

Kutlarım yazdıran yüreği, yazan kalemi…
Gönlünüz her daim abat olsun, tüm şiirleriniz benzersiz ve de şah eser olsun.
Şiirle kalın, sevgiyle kalın, sağlıkla kalın ve de hoşça kalın.

Bu yazınız, edebiyat dostluğunun ve sanatın büyüsünün en güzel örneklerinden biri olarak hafızalarda yerini alacaktır.
Nice eserlerinizde buluşmak dileğiyle…
ali görgan
ali görgan, @aligorgan
11.12.2025 11:10:19
5 puan verdi
Bu sitede kafiyeli küfre, edebi şiir kıymet biçenler var.
Kirli kokuşmuş siyaset yapanlar var..
Mili manevi değerlerimize hakaret içeren yazı yazanlar var..
İşi gücü devlet büyüklerine küfretmekten başka bir becerisi olmayan fukaralar var.
Bir de bunlara güzelleme yapan aklı evveller var.
İşin garibi..
Bu küfürbazlara cevap verirsen, seni şikayet edip siteden attırıyorlar..

Bu ve benzeri sebeplerden,
Çok kıymetli şairler siteden bir bir ayrılıyor..


Ben de çok eski üyeyim.
Meyzen hanımefendiye katılıyorum.
Eskiden çok çok güzel bir site idi..
Saygılar
Meyzem
Meyzem, @meyzem
11.12.2025 10:47:25
Ben ilk girdiğim yıllar 2012
Çok samimi bir ortam vardı..şiirler gerçekten güzel yorumlanıyordu sohbet havasında oluyordu
Şimdi anlamıyorum kopyala yapıştır mantığını yada yapay zekadan alıp buraya eklemeyi
Kimse sana gel yorum yap demiyorki
Neden bunlara gerek duyuluyor
Okursun her daim yorum yapmaya gerek yok
Beğenmekte okudum gördüm demektir
İnsanı aptal yerine koyan yapay sahte yorumlara gerek yok
Gercekten soğudum bu siteden
Eskisi gibi katılım yapmıyorum
Çok güzel mantıklı bir yazı
Çok şey var yazılacak ama yaz yaz aynı değişmez
Nasıl bu hale geldik bilmiyorum
Hoşçakalın
Saygılarımla.
srzegan
srzegan, @srzegan
11.12.2025 08:10:45
Kurduğu her cümleyi şiir diye paylaşanlar var. Günlük konuşma diliyle şiir yazılmaz. Bir imge veya metafor olması gerekir. Serbest ölçüde şiir yazılır tamam ama en azından bir ses uyumu olmalıdır. Okuyacak doğru düzgün şiir bulamıyoruz maalesef. Edebiyat sitesi olsun tamam da kötü şiirleri de beğenirsek bir arpa boyu yol gidemeyiz. Bunu belki site yöneticileri yapmalı, bir ayrıştırma gerekiyor. adam görüntüleme artsın diye 3 bine yakın şiir paylaşmış, hepsi çöp.
Do
Doğan Çeçen, @adlbendesakli
11.12.2025 06:37:56
Konu mükemmel uygulamak gerek üç günlük dünya kimseye kalmaz
Ali Rıza  Coşkun
Ali Rıza Coşkun, @alirizacoskun
10.12.2025 23:18:35
5 puan verdi
Metniniz, edebiyat sitelerinin amacını ve topluluk ruhunu çok güzel özetlemiş. Özellikle “şiir sadece kelime yığını değil, paylaşılmış bir duygu” vurgusu, bu ortamların değerini etkileyici biçimde ortaya koyuyor. Saygı, samimiyet ve yapıcı yorumların önemini hatırlatmanız da oldukça anlamlı. Kaleminize sağlık; bilinçli ve düşündürücü bir yazı olmuş.
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
10.12.2025 22:32:04
5 puan verdi
Ebuzer Bey, yazınız çok yerinde ve içten. Edebiyat sitelerinin, duyguların ve gönül dostluklarının paylaşıldığı özel bir alan olması gerektiğini ne güzel ifade etmişsiniz. Sizin de belirttiğiniz gibi, yorumların yapıcı, saygılı ve yüreğe dokunan bir dille olması, yazarlar için büyük bir motivasyon kaynağı.

Ben de “Güneşin Kızı Zehra” olarak bu sitede şiirlerimi paylaşıyorum ve bazen beklediğim ilgiyi göremediğim oluyor. Yazınız, bunun yalnızca benim değil, birçok yazarın ortak hissi olduğunu hatırlattı. Demek ki şiir siteleri, sadece eserlerin paylaşıldığı bir alan değil, aynı zamanda sabırla ve samimiyetle kurulması gereken gönül köprüleri demek. Bu yazınızı okuyunca, motivasyonumu yeniden kazandım ve paylaşımlarıma daha umutla devam etmek istiyorum.

Teşekkür ederim, böylesi farkındalık yaratan yazılar, topluluğu gerçekten güçlendiriyor.
Şİİr YAPRAĞI
Şİİr YAPRAĞI, @siir-yapragi
10.12.2025 22:12:35
Güzel bir Konuya değinmişsiniz tebrikler...
Selam ve saygı ile....
serdarascioglu
serdarascioglu, @serdarascioglu
10.12.2025 21:57:23
5 puan verdi
TEBRİKLER ÜSTAT ..Edebiyat edep ölçülerinde fkir ve sanat sayfasıdır. Kırıcı olmamak kaydı ile rahatsız edici baskın fikirlerin kopyası olmak yerine çağdaş ve özgür , dini inançlarda hür ve saygılı olmak sanatçının özgün hali olmalıdır. saygılarımla . Her dile , dine , ırka ve insana eşit mesafede olmak ise ; ÇAĞDAŞLIKTIR .
Orhan Gülaçar
Orhan Gülaçar, @egemavi
10.12.2025 21:49:26
Bu yazıya kimseyi gönderme yapmadan kırgınlık yaratmadan nasıl yorum yapılır bilemiyorum .
Çok yerinde bir yazı olduğunu ifade edebilirim .
Şahsen bu camiada 2022 kayıtlı olsam da çok yeni bir katılımcıyım .
Burada gerçekten yazım emeğine destek olmak amaçlı dostane teşvik edici yaklaşımda bulunan üstatlar şairler gördüm , bunlardan biri sen değerli kardeşimsin ,edebiyatın ve şiirin her tarzını değerli bulan yapıda olmak tecrübe ve alt yapı gerektiriyor .
Hece vezni kafiyeli şiirler yazmayan o tarzı benimsemeyen serbest şiirler yazanlara da aynı şekilde yaklaşıyorlar . bunu çok değerli buluyorum .
Ama birde farklı biz izlenimim var ;
Belirgin bir gruplaşma var ,birbirini yukarı çekmek için şiirin niteliğine temasına özüne bakmadan dayanışma yapıldığını görüyorum .
Öne çıkan 20 şiir ya da uğur böceği rozetini hep aynı simaların alması şiirin öne çıkmadığının en önemli ölçüsü . bunu yöneticilerin görmesi gerekiyor .
Geçenlerde Uğur Böceği kıstaslarına yaklaştım 3 şiirim sadece için 1 yorum yada 1 beğeni eksik olduğu için değerlendirme dışında kaldı .
Sanki bu sitede 100 üye var ve hep aynı isimler ön plana çıkıyor .
Çok üstün Şairlik vasfı bilgi birikim nedeniyle olduğunu düşünmüyorum .
Sosyal medyaya oldukça vakıf sayfalar işleten biriyim .
Bu siteye Can Yücel Nazım Hikmet gelse isimlerini belirtmeden kendi tarzların da veciz cümlelerle muhteşem serbest şiirler yazsalar bu durumda öne çıkan şiirler arasında yer bulmaları mümkün değil .
Bazen denk geliyor muhteşem bir Şiir okuyorum o Şiir okunduğu ile kalıyor ne ilk 20 içinde oluyor , ne de uğur böceği rozeti alıyor . Bu yazdıklarım benim kişisel izlenimlerim . bu yönüyle baktığımda Şiirden çok kişisel samimiyet iletişim ve gruplaşma öne çıkıyor . Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış ama insan karnından konuşmamalı .

Bu fırsatı veren değerli yazın için teşekkür ederim Üstat
Sevgiler Selamlar olgun kişiliğine ve şairliğine

Orhan Gülaçar tarafından 10.12.2025 22:51:13 zamanında düzenlenmiştir.
Mehmet DEMİR
Mehmet DEMİR, @mehmetdemir1
10.12.2025 21:44:40
öncelikle tebrik ediyorum herkesin çok iyi bildiği ama genellikle uygulamada eksik kaldığımız alanlarımız hala var var olmaya da devam edecektir, edebi kurallar ve kaideleri yazarak izah ederek anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum ki, halen buralarda kendi egolarını tatmin etmek için yalan yanlış paylaşımlar sevmedikleri devlet adamlarına hakaret ve aşağılama yaparken hiç düşünmezler sorsan bir çoğu bilmezler ama konuşurlar gazete kupürleri ve sair şeylere inanırken araştırma gereği duymazlar ki bu da söz konusu siteler ve benzeri sosyal alanlar için geçerlidir..

tekrar duyarlılığınıza teşekkür ediyorum gönlünüze sağlık.
ve selam...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL