Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Kamil Erbil
Kamil Erbil

Kumsalda Bir Yaz

Yorum

Kumsalda Bir Yaz

( 1 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

125

Okunma

Kumsalda Bir Yaz


Güneş, denizin üzerinde altın sarısı bir yol bırakmıştı. Akşamüstüne yaklaşırken kumsalın ince kumları hâlâ sıcaktı, denizin tuzlu kokusuysa rüzgârla beraber saçlara karışıyordu. Tatil beldesinin kalabalığından biraz uzaklaşıp tenha bir koya gelmişlerdi. İkisi de sessizliği seviyor, sadece dalgaların sahile vuruşunu dinlemek istiyordu.
Elif, elindeki ince şalı omzuna sıkıca sardı. “Ne tuhaf,” dedi, “bazen böyle anlarda zamanın durduğunu hissediyorum.”
Mert, yanına oturmuş, çıplak ayaklarını kuma gömmüş halde ona baktı. “Duruyor belki de,” diye karşılık verdi. “Biz fark etmediğimizde en güzel anlar akıp gidiyor.”
Onların hikâyesi birkaç ay öncesine dayanıyordu. Bir şehir karmaşasında, tesadüfen aynı kafede oturmuş, aynı kitabı okurken yolları kesişmişti. Kısa sohbetler uzun buluşmalara dönüşmüş, şimdi de ilk tatillerine çıkmışlardı. Kumsal, bu genç ilişkinin hem ilk sınavı hem de en güzel hatırası olacaktı.
Bir ara sessizlik oldu. Güneş, denizin içine doğru ağır ağır süzülüyordu. Elif, Mert’in yüzüne baktığında, gözlerinin ışığa takılıp parladığını gördü. İçinden geçenleri söylemekten çekinse de dudaklarından döküldü:
“Biliyor musun, bu anın hep kalmasını isterdim. Sen, ben ve deniz.”
Mert hafifçe gülümsedi. Avuçlarını kumlara bastırıp biraz yaklaştı. “Anı kalıcı yapmak bizim elimizde,” dedi. Sonra elini uzatıp Elif’in parmaklarını tuttu. O anda dalgaların sesi bile geri çekilmiş, yalnızca kalplerinin atışı duyulur olmuştu.
Gecenin ilerleyen saatlerinde, kumsalda bir ateş yaktılar. Alevlerin etrafında oturup geçmişlerini anlattılar. Çocukluk anıları, yarım kalan hayaller, korkular ve gizli umutlar… Her şey ortaya dökülüyor, her cümleyle biraz daha yakınlaşıyorlardı. Gökyüzünde yıldızlar, sanki onları dinliyordu.
Elif başını Mert’in omzuna yasladı. “Seninle konuşmak kolay,” dedi fısıltıyla. “İçimden geçenleri saklamam gerekmiyor.”
Mert, onun saçlarına düşen bir kum tanesini nazikçe aldı. “Çünkü seni anlamak istiyorum,” dedi. “Ve anlamak, bazen sevmekten bile daha kıymetli.”
O gece, kumsalda attıkları kahkahalar, yıldızların altında söyledikleri şarkılar, dalgaların kıyıya bıraktığı köpükler arasında kayboldu. Fakat kalplerinde yepyeni bir hikâyenin ilk satırları yazılmıştı. Tatil bitecek, şehir hayatı başlayacak, belki kavga edecek, belki uzak düşeceklerdi. Ama bu kumsal, ikisi için de hep aynı kalacaktı: Zamanın durduğu, kalplerin aynı ritimde çarptığı bir yaz akşamı.
Ve sabah olduğunda, güneş yeniden doğarken, Elif bir deniz kabuğu bulup Mert’in avucuna bıraktı. “Hatırlaman için,” dedi.
Mert kabuğu dudaklarına götürüp hafifçe öptü. “Ben zaten unutamam,” dedi.
Kumsalda başlayan bu tatil, ikisi için bir yolculuğun ilk durağı olmuştu. Ve o yolculuk, artık sadece kumların, denizin ve gökyüzünün değil; iki kalbin ortak hafızasında saklanacaktı.
Kamil Erbil

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Kumsalda bir yaz Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kumsalda bir yaz yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kumsalda Bir Yaz yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL