Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Ömer KIYAK
Ömer KIYAK

7.Y.Y ile 21.Y.Y Arasında Benzerlikler;

Yorum

7.Y.Y ile 21.Y.Y Arasında Benzerlikler;

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

172

Okunma

7.Y.Y ile 21.Y.Y Arasında Benzerlikler;

Hz.Ali/Muavviye(Aişe) İran/İsrail(ABD, NATO, SUUD, Qatar, Kuwait, BAE)
Hz.Ali ile Şamlı Tüccar Muavviye arasında geçtiği söylene Sıffın Savaşının, aslında döneminin ve o bölgenin en zengin kişisi olduğu Kabul edilen , Hz. Ebu Bekir’in Kızı , Peygamber Hz.Muhammed’in Eşi yani Hz. Ali nın de Kayınvalidesi olan Aişe nin de Muavviye yanında yer alıp müttefik olmasıyla, Hz. Ali ye karşı güç birliği içinde davranmasıyla; Hz. Ali den sonra ikiz Oğulları Peygamber torunları olan, İslam Topluluklarının muhtemel lideri, Hz. Hasan ya da Hüseyin’in, Muavviye nın oğlu Yezid tarafından hunharca ve de feci şekilde katledilerek öldürüldükten sonra, maddi güce ve güçlüye biatı yeğleyen Sünni İslam inancındaki topluluklar, İslam Dini ile soy sop ve kiyerarşi ile hiçbir ilgisi ve de yetkisi olmayan Ebu Süfyan Oğlu Muavviye ye Hazret, ünvanı vererek, Halife mertebesine ulaştırmıştır. O zamandan sonra da İslam coğrafyasının malumu net şekilde ortadadır.
Dünya nüfusunun 1/3’ünü teşkil etmesine rağmen, çoğunluğunun da Petrol gibi doğal zenginliğin üzerinde yüzüyor olmalarına rağmen, tüm Dünyada üretilen ekonomik pastanın yani artı değerin de sadece %6 sına sahipler.( Kaynak; OECD)
Günümüze gelince de; Tarih yine tekerrür edercesine Sünni İslam Blok, yine aynı yöntemi uygulayarak, ABD Muavviye, İsrail de oğlu Yezid’in yanında yer alarak Sasaniler, Persler ve nihai olarak da İran İslam topluluklarının paraya ve güce tercih etmişlerdir.
Irak savasında,, Saddam Hüseyin’in SCOTT füzelerine kars, Ülkelerini değil de rejimlerini korumayı tercih eden Kuwait Suudi Arabistan, ABD nin Dörder adet Patriot savunma füzelerine karsılık Petrol gelirlerini, 30 yıl boyunca %25 lik gelirini ABD ye ipoteklemişlerdi.
Bukez de aynısı olacak, İran İsrail ve ABD müttefiklerini de askeri tehdit unsuru ve hedef ilan edecek, yine Sünni İslam Bloku mal varlıklarını ipotekleyecek ...
Huzur İslam da...

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
7.y.y ile 21.y.y arasında benzerlikler; Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz 7.y.y ile 21.y.y arasında benzerlikler; yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
7.Y.Y ile 21.Y.Y Arasında Benzerlikler; yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL