1
Yorum
3
Beğeni
0,0
Puan
348
Okunma
1
allahın görülmesi tartışmalı bir konu.allah onların yüzüne bakmayacak ayeti var.hiç bir göz onu kuşatamaz ayetide var.
2
cennette cemalullah görülecekmi tartışması tasavvufun konusu.şeyhin tanrıya aracılık etmesi.buda rabıtayla gerçekleşiyor.ölüm sonrası hayat için ölümü tatmak gerekiyor.dirilişin esası ne.
3
dünya hayatında adaletin olması vakimi.kuranda hem dünya hem akiret deniyor.tabiki savaşmak gerekiyor kötülükle.buda hayatı güzelleştirmekle mümkün.
4
çok zor durumda vatandaş.türk lirasına güven yok.osmanlı gibi altın karşılığında para sürmek piyasaya liraya talebi artırabilir.yoksa piyasada liranın yeri yok.
5
islamın ideolojiyle ilişkisi islamcılığı ortaya çıkarmış.yani vahyin felsefi yorumu.bu noktada faşizm ve komünizmdem etkilenmiş islam aydınları.bir çok konuda haklısınız.hak arayışı bir üstünlük vesilesi olmamalı.bunlar doğru tespitler.anayasal haklar keşke uygulansa adaletin sağlanması için.ama ne yazıkki ülkemizde tefrika var mehmet akifin ifade ettiği gibi.kemalizmin din anlayışına değinmek gerekiyor belkide.dinin çağdaş yorumu akla inancın değişkenliğini getiriyor.bunlar içtihatla şekilleniyor.gazali filozofları tenkit etmiş dini bilgilerin önemsiz kalması nedeniyle.yani felsefe amaç olarak boş bilgilerden oluşur.marksın felsefenin sefaleti için düşündükleri benzerdir gazaliyle.toplum olmanın şartı gibidir politika insanları etkilemek için.bir görev dağılımıyla açıklıyor bunu ideolojiler.nasıl bir toplum için de düşünmekte faşizmin çıkış noktası.islam faizi yasaklıyor piyasa şartlarında.devletin zekat kurumunu işletmesi.kendi seçtiğiniz emirlere itaat edin diyor.buda demokrasiyi akla getiriyor.
6
Amerika’yı anlamak için. Kimliğini kaybetmiş bu tür hayatlarla şehir. İlgiye muhtaç insanların Amerika’sı. Sokaklarda uyuşturucu bağımlılığı, hayattan vazgeçme riskiyle var. Belki de yardım kuruluşları bunlar için çalışmalı. Çünkü Amerika sokakların işgaliyle bir efsane olmak üzere. Sorunlu kişilikleri nasıl ikna edeceğiz sorusunda bir çözüm beklentisi var.
7
kapat gözlerini şarkısı halen yeniliğini koruyor.şarkıyı bir çok sanatçı seslendirmiş.zeki müren hepsinden güzel icra ediyor.yanıyormu yeşil köşkün lambası indim havuz başına ve inleyen nağmeler gibi şarkıları seslendirmiş sanatçı.nesrin sipahi ve hümeyra modern türk müziği içinde görülmeli.sen istedin ve kalbi kırık serseri şarkısı nesrin sipahinin güzel şarkılarından.sensizde yaşanırmış şarkısı caz tınısını andırıyor olsada.ay beyaz deniz mavi gibi türkü tadında sanat müziğine renk katmış bir sanatçı nesrin sipahi.seslendirdiği onlarca sanat müziği alanında bülbülün çilesi yanmakmış güle ve biz heybelide her gece mehtaba çıkardık gibi şarkılarıyla biliniyor.hümeyranın kördüğüm şarkısı çok az kişinin bildiği güzellikte.ayrıca hümeyranın ahmet haşim şiiri olan merdiven şiirini bestelediği gözlerden uzak tutulmuş.hümeyra orhan velinin anlatamıyorum şiirinide bestelemiş.yahya kemali sessiz gemi şiirinide bu sanatçı bestelemiş.cahit sıtkı ve nazım hikmet hümeyranın bestelediği şairlerden.sevinç eratalay ahmet hamdinin selam olsun şiirini besteleyerek bir şarkı olarak seslendirmiş.ayrıca enver gökçenin bir mermide benden aslanım şarkısı var bestelenmiş olan.şiirleri bestelemenin öncüsü olmuş ahmet kaya atilla ilhan ın şiirleriyle.