Kendisini başkalarının kurtarmasını bekleyen kişiler yalnızca kölelerdir. voltaire
turgaykurtulus
turgaykurtulus
VİP ÜYE

Kalabalıkta Kendi Sesini Duymak

Yorum

Kalabalıkta Kendi Sesini Duymak

( 1 kişi )

0

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

111

Okunma

Kalabalıkta Kendi Sesini Duymak

Kalabalıkta Kendi Sesini Duymak

Bazen en büyük cesaret, bir adım atmaktan değil, iç sesinin seni çağırdığı yolu dinlemekten gelir. Kalabalığın sesleri yükseldiğinde, kendi düşüncelerini duymak zorlaşır. İnsanlar, seslerini duyurmak için birbirlerinin üzerine çıkarak bir kaos yaratırlar. Fakat işin asıl sırrı, bu gürültü içinde kendi sessizliğini bulabilmektir.

Bir odada yalnızken her şey net görünebilir. Kendi fikirlerinizin gücüne inanırsınız. Ama ya dışarıda, milyonlarca düşüncenin ve karışıklığın içinde, kendi sesinizi bulmak zorlaştığında? İşte asıl cesaret, orada başlar: Kendi iç yolculuğunuza çıkmak, kalabalığa rağmen, sormak ve konuşmak. Kendi bakış açınızı açığa çıkarmak, bazen tüm dünyayı değiştirebilir.

Herkesin bir şeyler söylemeye çalıştığı bir ortamda, bir anda siz sessizleşiyorsunuz. Etrafınızdaki sesler soluyor, insanlar, sizin söylediklerinizi bekliyorlar. Söylediğinizin değeri, ne kadar önemli olduğunu hissetmek bir anda evrensel bir bağ kuruyor. Herkesin suskunluğu, sizdeki cesaretin bir yansıması gibi. Korkularınız sizi durdurmaya çalıştığında, o sesin yükseldiği an, bir fark yaratma anıdır.

Fakat bazen doğru sözcükleri bulmak kolay değildir. Her bir kelime, bir duvarı yıkmak, bir kalbi açmak, bir yıkımı onarmak için seçilir. Toplumun gürültüsünden sıyrılıp kalp sesinizi duyurmak, bazen yalnızca bir dakikalık bir cesaret gerektirir. Ama o an, her şey değişebilir. Kendinizin farkına varın, o sessizliği bir araç olarak kullanın. Kendi yolunuzu çizmek için kelimelerinizi kucaklayın.

Ve sonunda, sesinizin bıraktığı yankılar, kalabalığa dağılacak. Zihinleri uyandıracak, bir değişim rüzgarı estirecek. Belki de o an, bir daha asla eskisi gibi olmayacak bir dünyaya doğuşun ilk adımıdır.

Turgay Kurtuluş

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Kalabalıkta kendi sesini duymak Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kalabalıkta kendi sesini duymak yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kalabalıkta Kendi Sesini Duymak yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL