Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
ismail karaosmanoğlu
ismail karaosmanoğlu

ŞU DÖVİZ NE OLACAK Ekonomik Savaş

Yorum

ŞU DÖVİZ NE OLACAK Ekonomik Savaş

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

462

Okunma

ŞU DÖVİZ NE OLACAK Ekonomik Savaş

ŞU DÖVİZ NE OLACAK Ekonomik Savaş


ŞU DÖVİZ NE OLACAK Ekonomik Savaş


Ekonomik Savaş



ŞU DÖVİZ NE OLACAK

Ne yapacağız bu dövizi? Allah’ın aptal Amerikalısı kurnazlık yapmış, Yahudi’yle el ele vermiş, Yahudi tarafından kafakol numarasıyla alt edilmiş, ele geçirilmiş, parayı ele geçiren Yahudi’nin finans merkezi olmuş, her türlü yolla parayı kontrol etmenin, dahası haksız para kazanmanın yolunu bulmuş, koskoca bir zulüm imparatorluğu kurmuştur.

Dünyayı sömüren, fakirin emeğini bin bir entrika ile elinden alan bir sistem kurulmuştur. Fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan kapitalizmden başka, fakiri diktatörlük altında ezim ezim ezen komünizmi icat etmiş, o diktanın milliyetçisini (faşizm) de ihmal etmemiştir. Böylece kıskıvrak ele geçirilen fakir, prangalara vurulmuş, bazen karın tokluğuna çalıştırılmış, emeği çalınarak hayat hakkı gasp edilmiştir.

Bu zulüm imparatorluğunun adı daha önce de anlattığımız gibi Yeni Roma’dır. Yeni Roma imparatorluğu eskisinden beterdir ve tek işi zulüm yapmaktır. Bu zulmü eskisi gibi açıktan değil, gizli kapaklı yapmaktadır.

Bu zulmün en etkin aracı da paradır. Bu parayı korumak için ordular kurmuş, paktlar oluşturmuştur. Zulmü milletlerarası yapmak için BM denen büyük zulüm aracını tesis etmiştir.
Yahudi ABD denilen birleşik devletler adına dolar denen nesneyi basmış, onun üzerinden spekülasyonlar yaparak sürekli oyunlar kumuş, bu oyunlarla dünya milletlerin ellerinden paralarını almış emeklerini çalmıştır.

Silah sanayisiyle milletleri birbirine kırdırmış, maden yatakları dâhil bütün varlıklarını almış, İMF ve Dünya Bankası adlı kuruluşlarla onların geleceklerini bile gaspetme yoluna gitmiştir.

Şimdi ülkemizde yapılan da budur. Geçmişte de yapılmıştır. Yine de yapılacaktır. Şimdi yapılması gereken nedir? Yapılması gereken Milletçe bir ve beraber olarak bu dolar denen pis parayı elimizden atarak, karşılığı olmayan bu kâğıdı yok etmektir.

Dahası devlet olarak yapılacak çok işimiz vardır. Öncelikle doların revize para olmasını engellemek için milletlerle işbirliğine giderek milli paralara dönülmelidir. Altını esas alan güçlü ekonomiye geçilmeli, doların saltanatı kırılmalıdır. Bir yol daha vardır ki belki biraz risklidir ama onların oyununu tersine çevirebilir. Bu da aynı onların yaptığı oyunu onlara karşı kullanabilmektir. Kullanabilmektir diyorum çünkü oldukça risklidir ve adeta bir kumar oynamaktır.

Piyasadan dolar toplandığında yüksek miktarda dolar sürerek düştüğünde alınmalı, Merkez bankası kara geçirilerek spekülasyoncular zarara uğratılmalıdır. Bu riskli ama geçerli yoldur. Millet olarak yapacağımız şeyi daha önce söyledim. Belki milletin elindeki paralar da büyük bir kombinezasyonla aynı şekilde kullanılmalı ve kar etmeleri sağlanmalıdır, ama devletin zararına değil, uygun zamanlama ve pozisyonla bu savaş başarılmalıdır.


Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 8.8.2018

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Şu döviz ne olacak ekonomik savaş Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Şu döviz ne olacak ekonomik savaş yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ŞU DÖVİZ NE OLACAK Ekonomik Savaş yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL