Şairlerin yalan söylemek için ehliyetleri vardır. plıny
Dinçer Dayı
Dinçer Dayı

OĞLUMA Doğum günü kutlama mektubu

Yorum

OĞLUMA Doğum günü kutlama mektubu

2

Yorum

5

Beğeni

0,0

Puan

2611

Okunma

OĞLUMA Doğum günü kutlama mektubu


Canım Oğluma
_Doğum Günün Kutlu Olsun Aslanım_

Canım oğlum,

Doğum günlerinin en güzel tarafı, birlikte geçirilen zamandır derler. Haklılar. Ama biz bugün istemeden ayrı düştük. Olsun paşam... Bedenler ayrı düşer, kalpler düşmez. Benim kalbim senden bir an bile ayrılmadı, ayrılmaz da.

Ablan Sude her aradığında, "Baba biliyor musun, kardeşim şunu yaptı" dedikçe göğsüm kabarıyor. Her başarılı davranışını duydukça "Bu benim oğlum" diye fısıldıyorum kendi kendime. Seninle gurur duymak, benim en büyük servetim oldu.

Beni yaşama bağlayan şey ne biliyor musun? Senin ve ablanın gülücükleriniz. O gülüşünüz karanlığıma ışık, yorgunluğuma ilaç oldu hep. Yeni yaşın sana, senin gibi güzel, senin gibi iyi, senin gibi temiz kalpli günler getirsin. Sağlıkla, huzurla geçsin yılların. Yüzünden gülücük, gönlünden iyilik eksik olmasın.

Bugün çok mutlu olduğunu biliyorum. Bil ki bugün benim de ömrümde tattığım en büyük mutluluklardan biri. Tıpkı 3 Temmuz 2007’de ablan dünyaya geldiğinde yaşadığım o ilk büyük sevinç gibi... İkinci büyük mutluluğum da 26 Şubat 2023’te seni annen kucağıma verdiğinde oldu. O gün hayatımın rengi değişti oğlum. O mutluluk içimde hiç sönmedi, hiç kesilmedi.

Sağ ol canım oğlum. Anneni de bağrıma basıyorum burada. Seni ve ablanı dünyaya getirdiği, bana evlat sevgisini tattırdığı için. Bu güzel duyguları yaşattığın için, iyi bir evlat olduğun için sana bin kere teşekkür ederim.

Doğduğun Gün...
26 Şubat’tı. Hemşireler seni getirdiğinde annenin kucağına bıraktılar. O kadar küçüktün, o kadar savunmasızdın ki... "Biz bununla nasıl baş edeceğiz?" diye birbirimize baktık annenle. Sonra anladık ki asıl sensiz baş edemeyecekmişiz. Bir nefes gibi girdin hayatımıza.

Zaman geçiyor derler, hüzün getirir derler. Bende hüzün yok oğlum. Çünkü sen her geçen gün terbiyenle, çalışkanlığınla, adam gibi duruşunla beni daha çok mutlu ediyor, daha çok gururlandırıyorsun. Senin sayende anladım ki asıl zenginlik evlatmış. Geçen her yıl, senden gelecek mutluluğu düşünüp biraz daha sabırsızlanıyorum.

Doğduğun gün o kadar güzeldin ki korktum. "Bu güzellik bozulur mu?" dedim içimden. Yıllar geçti, daha iyi anladım... Boşuna korkmuşum. Sen benim gözümde hep o ilk günkü güzelliğindesin. Ne dışın, ne için bir gram bile eksilmedi.

Benim yakışıklı oğlum... İyi ki varsın. İyi ki doğdun. Seni canımdan çok seviyorum.

Doğum günün kutlu, geleceğin umutlu, kalbin huzur dolsun aslanım.
Allah seni nazardan, kem gözden, kötü insandan korusun.

Seni canımdan çok seven baban,
Dinçer Dayı

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Oğluma doğum günü kutlama mektubu Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Oğluma doğum günü kutlama mektubu yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
OĞLUMA Doğum günü kutlama mektubu yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Aleynaa
Aleynaa, @aleynaa1
21.8.2025 19:08:39
Harika çok güzel
Aleyna kayan
Aleyna kayan, @aleyna-kayan
23.4.2023 19:22:55
10 puan verdi
Kaleminize yüreğinize sağlık çok güzel olmuş
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL