Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
erolbasci
erolbasci

Hocalı Katliamı ve Aydın İkiyüzlülüğü

Yorum

Hocalı Katliamı ve Aydın İkiyüzlülüğü

5

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1198

Okunma

Hocalı Katliamı ve Aydın İkiyüzlülüğü


26 Şubat HOCALI katliamı/Soykırımı yıldönümü geçti..
İzleyebildiniz mi basın-yayın organlarını?
Çevrenizde, okuduğunuz gazetelerde, izlediğiniz TV kanallarında bir hassasiyet tespit edebildiniz mi?
Sivil toplum kuruluşlarından ne haber?
Ben mühendisim, cep telefonuma her kıytırık tepki için bir etkinlik,bir eylem bir panel bir söyleşi duyurusu mesajı geliyordu meslek odamızdan? Bugünlerde hiç bir mesaj gelmedi?
Barolar birliği, ilerici aydın devrimci sendikalar, insan hakları dernekleri, barış dernekleri ses getirecek bir eylem yaptılar mı HOCALI katliamını lanetleme anlamında?
Aydın yazarlarımız, eli kalem tutanlarımız neler yazdılar çizdiler peki?
"Hepimiz Ermeniyiz", " Hepimiz Hrantız" diye bağıran meşhur yüzbinler neredeler peki? Katılan, destekleyenler için 613 Azeri kadın, çocuk ,erkek ,Hrant Dink’ den daha mı az değerli can taşıyorlardı?
Azeri, Türk Müslüman kimlikleri nedeniyle değil de?
Düşüncelerinden dolayı mı katledilmişlerdi?
Kimliklerinden dolayı katl, düşüncelerden dolayı katlden daha az mı tepki gerektiriyor?
Her eyleme koşan Bergamalı bir Hopdediks grubu vardı? Onlardan da ses çıkmadı,Taksim meydanında çizgili pijama şovu yapmadılar ne hikmetse??
Azınlık cemaatleri, temsilcileri, gazeteleri bu arada AGOS gazetesi de yaşadıkları toplumun hassasiyetlerine saygı anlamında HOCALI soykırımı ile ilgili duyuru, bildiri açıklama, eylem haber, makale şeklinde tepkilerini ortaya koydular mı?
Orhan PAMUK, ödülünü geri alırlar diye mi HOCALI soykırımı yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenlemedi acaba?
Elif Şafak manşetlere çıkacak bir tepki uçurmuş mu medyaya?
Peki Ermenistanda niye bizdeki kadar demokrasi, insan hakları savunucusu "Hepimiz Azeriyiz, Hepimiz Müslümanız" diye haykıracak üç beş kişi dahi çıkmıyor "İnsanlık" adına eylem yapacak?
Bu duyarsız insanlar için mi yüzbinimiz birden haykırmıştık "Hepimiz Ermeniyiz " diye???
Birileri bizi işletiyor galiba..
Fena halde hem de..




erol başçı

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hocalı katliamı ve aydın ikiyüzlülüğü Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hocalı katliamı ve aydın ikiyüzlülüğü yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hocalı Katliamı ve Aydın İkiyüzlülüğü yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
yasemin karahan
yasemin karahan, @yaseminkarahan
3.3.2007 11:01:10
Malesef... Çok doğru bir tespit.
Fergül Sonhazan
Fergül Sonhazan, @fergulsonhazan
28.2.2007 12:50:46


sahi gür sesler nerdeler...




ALMILA KARGÜLÜ
ALMILA KARGÜLÜ, @almila-kargulu2
28.2.2007 08:52:35
ben cevabı bildim
TÜRK OLMAK
MÜSLÜMAN OLMAK

işte cevap

yeterince açık mı?
ALMILA KARGÜLÜ
ALMILA KARGÜLÜ, @almila-kargulu2
28.2.2007 08:52:34
ben cevabı bildim
TÜRK OLMAK
MÜSLÜMAN OLMAK

işte cevap

yeterince açık mı?
aynur soysal kumcu
aynur soysal kumcu, @aynursoysalkumcu
27.2.2007 15:40:09
83 çocuk 106 kadın 613 kişi bir gecede ermanistan kuvvetleri tarafından ağır makinalılarla tam anlamıyla katledilmiştir..26 şubattda abdi ipekçi parkındaki mıtıngı uzakdan gördüm..bıraz dınledım insanlığımdan utandım..duyarlı kalemınızı tebrık ederim..kalemınız daim olsun..azerbaycan halkına tekrar başsağlığı dilerim tepkısız toplum istemıyorum..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL