Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Rıdvan Kaya
Rıdvan Kaya

GÜNEŞ Mİ AMPUL MU?

Yorum

GÜNEŞ Mİ AMPUL MU?

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

430

Okunma

GÜNEŞ Mİ AMPUL MU?

“Ne yani, Edison elektrik ampulü icat etti, insanlara çok faydalı oldu, şimdi o cennete girmeyecek de kim girecek!”
Bilim dinine tapan ve bu dinin papazlarını kutsayan mercimek beyinli şebekler bütün dünyayı aydınlatan ve dünyadaki yaşamın kaynağı üzerinde düşünmüyorlar ve güneş gibi bir hakikate gözlerini kapayıp mum ışığına ve mumu yakan adama meftun oluyorlar. Asıl hayranlık duyulacak şey milyonlarca yıldır yanan kandil midir yoksa ampul mu? Hayranlığın kime ve neye? Yirmi dört saat sana nimet veren kim? Soluduğun oksijen nereden geldi? Dünyaya ampul icat etmeye mi yoksa Allah’a kulluk etmeye mi geldin? Sahip olduğun her şeyi sana veren Kudreti unut ve O yokmuş gibi yaşa, sonra güneşin trilyonda biri bile olmayan ışık kaynağına kafayı tak. Geri zekâlı mısın sen? Dünya kendi etrafında ve güneşin etrafında dönmese hayat son buluyor, biliyor musun? Bunu yaratan kim?
Kovulmuş Şeytandan Rabbime Sığınırım
Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla
“Size her istediğiniz şeyi verdi. Eğer Allah’ın nimetini saymaya kalkışırsanız, onu sayıp-bitirmeye güç yetiremezsiniz. Gerçek şu ki, insan pek zalimdir, pek nankördür.” (İbrahim Suresi 34. Ayet)
"Ben, cinleri ve insanları sadece bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zâriyât Suresi 56. Ayet)

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Güneş mi ampul mu? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Güneş mi ampul mu? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÜNEŞ Mİ AMPUL MU? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL