Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Ke
Kemal SEYFİ

Gez Göz Arpacık

Yorum

Gez Göz Arpacık

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

486

Okunma

Gez Göz Arpacık

Askerlik yapanlar, silah talimi almış olanlar nasıl ateş edilir, hedef nasıl tutturulur on ikiden vurulur bilirler. Yan unsurlar dışında formül gez göz arpacık üzerine kuruludur. Diğer faktörlerlece de desteklenir ve kusursuz atış yapılır.
………………………….


Nişan alıp atış yapmak bir hazırlık işidir. Önce kafanızda bu iş şekillenecek. Zihinsel hazırlık yapılacak. Atışın ritüeline uyulacak. Uzun namluluyla mı yoksa kısa olanı ile mi, şarjörlüyle mi yoksa doldur boşaltlıyla mı, bu işi yapacaksınız ona göre hazırlanacaksınız.
………………………….

Diyelim tüfekle poligondasınız. Tüfeğinizin ayarı nasıldır önce onu bileceksiniz, yağlanmış mıdır, ayarı tam verilmiş midir, mermiler şarjöre sürülmüş müdür bunu anlayacaksınız?
…………………………

Gelelim gez göz arpacık meselesine. Tüfeğin dipçiği tam omuz boşluğuna konulur. Bir adım ileri atılır. Sol ön ayak kırk beş derecelik açıyla yere basar. Göz gezi hizalar. Oradan namlunun ucundaki arpacığı görür. Tam on iki hedeflenir. Nefes alınır yarısı verilir yarısı içerde tutulur ve atışa tam odaklanılır. Tetiği çektiğinizde hedef ya on ikidir ya da yakınıdır.
……………………….

Tüm atışlar böyledir. Hayatta her hususla ilgili iş ve işlem atıştaki gibidir. Ne husus olursa olsun tam konsantrasyon, nizami yaklaşım, isabetli atıştır. Burda yan faktörler atıştakinden daha fazla etkilidir yalnız. Orda belki rüzgarın hızı, belki barutun formu atışı etkiler ama sivil hayatta sizin dışınızda o kadar yan unsur var ki, tam isabetli atışı yapamaz, çoğu zaman hedefi tutturamaz ıskalarsınız.


Kemal SEYFİ
28.05.2021


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Gez göz arpacık Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Gez göz arpacık yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gez Göz Arpacık yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL