Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
İsmail  MALATYA
İsmail MALATYA

SESSİZ ŞEHİR GÖYNÜK

Yorum

SESSİZ ŞEHİR GÖYNÜK

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

617

Okunma

SESSİZ ŞEHİR GÖYNÜK

SESSİZ ŞEHİR GÖYNÜK

SESSİZ ŞEHİR: GÖYNÜK

Göynük: Sessiz şehir. Huzurun adresi. Bolu ilinin güneybatı kısmında yer alan yedi mahalle ve altmış altı köy barındıran ‘şeker fasulyesi’, ‘uğut marmelatı’, ‘tokalı örtüleri’ ve ‘tahta oymacılık eserleri’ ile ünlü güzeller güzeli, şirin mi şirin bir ilçesidir.

Geleneksel evleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle güzel bir ilçemiz olan Göynük’te ilk yerleşimciler, İskitler ve Traklar’dır. Bolu’nun güneybatı kısmında yer alan bu şirin ilçe, bozulmamış tarihi ve folklorik yapısı nedeniyle "Kentsel SİT Alanı" ilan edildi. Göynük; Bilecik, Eskişehir, Ankara ve Sakarya illeri ile komşu.

Göynük’te gezilecek pek çok yer var. İlçenin 11 km kuzeyinde yer alan, etrafı çam ormanlarıyla çevrili Çubuk Gölü, bunlardan biri. Hemen ilçe merkezinde görebileceğiniz, 1922 yılında yaptırılan Göynük Zafer Kulesi, 1331-1335 yıllarında Gazi Süleyman Paşa tarafından yaptırılan Gazi Süleyman Paşa Camii ile Gazi Süleyman Paşa Hamamı, ilçenin 22 km doğusundaki Sünnet Gölü Tabiat Parkı, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri.

Ayrıca ilçenin meşhur Bombay fasulyesinden, tokalı örtmesinden hatıralık ya da hediyelik olarak satın almayı:(Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan ve 1459 yılında vefat eden Akşemsettin’in türbesi, Göynük ilçesinde Gazi Süleyman Paşa Camii’nin avlusunda bulunur.) Akşemsettin Hazretleri’nin türbesine uğrayıp, Fatiha okumayı unutmayın.

İSMAİL MALATYA

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sessiz şehir göynük Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sessiz şehir göynük yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SESSİZ ŞEHİR GÖYNÜK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL