Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
çetin altungüneş
çetin altungüneş

ALEKSANDROVİÇ MİHAİL ŞOLOHOV

Yorum

ALEKSANDROVİÇ MİHAİL ŞOLOHOV

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

664

Okunma

ALEKSANDROVİÇ MİHAİL ŞOLOHOV

ALEKSANDROVİÇ MİHAİL ŞOLOHOV

Rus romancı Mihail Şolohov, 1905 yılında Rostov’da doğdu.Çok genç yaşta devrime katıldı, sonra 1928-1940 arasında Ve Durgun Akardı Donu yazarak ün kazandı: bu romanı Şolohov, Tolstoy’un Harp ve Sulh’ünü örnek alarak yazdı. 1932’de Uyandırılmış Toprak’ı yayınladı: bu yapıtın devamından alınan bazı bölümler 1956’da yayınlandı. Savaş sırasında, ülkeleri için savaşanların dramlarını çizmeyi sürdürdü, İnsan Kaderi ve 1960’ta kolektifleşme sonucu Rus köylerindeki değişiklikleri anlatan yapıtı Uyandırılmış Toprak’la büyük tablosunu tamamladı. Şolohov, 1965 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü aldı.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Aleksandroviç mihail şolohov Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Aleksandroviç mihail şolohov yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ALEKSANDROVİÇ MİHAİL ŞOLOHOV yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL