Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
DURAN AKBULAK
DURAN AKBULAK

Türk eğitim sistemi

Yorum

Türk eğitim sistemi

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

818

Okunma

Türk eğitim sistemi

Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sistemi içinde olmasını sağlamak amacıyla daha gerçekçi bir eğitim sistemi yapmaya çalışmak daha mantıklı bir durum olmaz mı hani diyorum ülkenin her yeri iklim bina öğretmen aile ve çocuğun yaşadığı hayat şartları eşit olmadığı gibi onları eşit kabul edip eşit bir şekilde muameleye tabi tutmak eşitlik ilkesine uygun olsa da adalet duygusuna zıt olduğunun farkındayız

Mesela; ülkenin ücra bölgesi dediğimiz bölgelerimiz var kitap gitse öğretmen gitmez öğretmen gitse kitap gitmez hatta bazen o bölgeler de okuma kitabını yardımsever arkadaşlarımız olmasa bulmaktan zorlanıyoruz futbol sahaları dökme beton da kale direği iki taş nostalji bir durum oluşturulabilir ama bu çocuklar bence daha iyisini hal ediyorlar ne de olsa üç ay değil yedi ay kış görüyorlar ve hala en lüks ısınma kaynağı soba Petek anlayışı yok yani bunlar ekstraya kaçabilir diyebilirsiniz ama öyle olmadığını sizlere temenni edebilirim

bazı şeylerin lükse kaçıp kaçmadığını genelde ben şöyle ayırt etmeye çalışıyorum Benim çocuğum da böyle bir eğitim ortamın da eğitim görmesini ister miyim diye düşünürüm ama sonra diyorum ki neden o her gün kömür kokusunu ciğerlerine çeksin eve gelince duman gibi koksun sizler de istemezsiniz burada yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ama bence okulları doğalım ve bina yapılarını bir araştırın Hababam sınıfın da bir bölüm aklıma geliyor daima masaları ormanlık bir alana taşıyorlar okul satılıyor diye sonra çocuklar diyor ki heryer de eğitim olur

Sanmıyorum sadece kısa duygusal bir bölüm heryer de eğitim olmaz sınıf güzel olacak öğrenci içeriye girince dökülen nem tutmuş duvarları görmeyecek ve o masalar sıralar değişecek çocukların neneleri dedeleri gelip bana diyor ki bu masa benimdi bu sıra benimdi o zamanın çocukların yaşına ve kabiliyetine uygun masa ve sandalyeler şimdi paslanmış tahtası şişmiş üzerine kağıt bıraksan altına kitap bırakmak zorunda kalıyorsun ayrıca çocukların yaşını küçülttük ama masalar hep büyük kaldı çocuğun sağlığı diyoruz ama dik oturamıyor ki masa maşallah iki katlı bina gibi bir de demirler pas tutmuş insan dokunası gelmiyor hani bunlar bahane olabilir o zaman bahaneleri ortada kaldıralım çocuklarımıza 21.yy eğitim anlayışını empoze etmeye çalışırken yapılandırmacı eğitim anlayışını savunuyorsak okul ve sınıfları da o şekilde dizayn etmek gerekmez mi fikir değişir ve değiştiğinin en büyük göstergesi mekan değişimdir sayın bakanımız Ziya hocamıza sahip olduğumuz için çok müteşekkiriz devlet büyüklerimize inşallah bu yazıyo boşuna yazmamış olurum.
Bilgi amaçlı CÜMER’e de yollayacağım şimdiden böyle bir proje başlattığınız için teşekkürler

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Türk eğitim sistemi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Türk eğitim sistemi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Türk eğitim sistemi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL