Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Tunar ÇALIŞKAN.Nevşehir.
Tunar ÇALIŞKAN.Nevşehir.

40 altın 40 sopa

Yorum

40 altın 40 sopa

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

4354

Okunma

40 altın 40 sopa

Bir zamanlar bir padişaha bir adamdan bahsetmişler.Bu adamın 5 metreden iğne deliğinden iplik geçirdiğini anlatmışlar padişaha..Tüm anlatılanları dinleyen padişah adamın getirilmesini emretmiş.Adamı getirmişler padişahın huzuruna.Padişah biraz sohbetten sonra adamdan hünerini göstermesini istemiş.5 metreden iğne deliğinden iplik geçirme numarasını yapmasını istemiş.Merak etmiş o kadar anlatılınca haliyle.
Adam iğneyi koymuş eline almış ipliği çok ciddi bir disiplinle başlamış nişan almaya.Padişah ve etrafındakiler meraklı gözlerle izliyorlarmış adamı.Daha ilk atışta delikten geçirmiş iğneyi.Herkes şaşkın adam kasılıyor padişah temkinli.Adamı tebrik etmiş padişah.Övmüş kutlamış.Daha sonra adama 40 altın verilmesini istemiş.40 altın gelince de 40 sopa vurulmasını emretmiş.Adam ve halk şaşkın şaşkın bakmışlar.Adam itiraz etmiş ve 40 altını anladıkta 40 sopa da nerden çıktı dercesine bakmış padişahın yüzüne.Padişah başlamış konuşmaya.
Ben sanatı ve sanatçıyı severim demiş.40 altını sana herkesin yapamayacağı zor bir işi yaptığın için verdim demiş.
Ben zamanı da severim demiş padişah.Ömrünü boş işlerle geçirdiğin için vurdurdum 40 sopayı demiş.
Adam elinde 40 altın sırtında 40 sopa iziyle çıkmış gitmiş saraydan.

Bu sefer bir hikaye anlatmak gereği duydum.Sebebine gelince fazla siyaset kabak tadı veriyor bazen.Hem herkes sindiremiyor siyaseti.Hazımsızlık yapıyor bazılarına suya sabuna dokunmamız.Tavsiyemiz basit, soda içsinler.Yaz mevsimi malum.Soda hem gaza iyi gelir hem de hazımsızlığı alır.Saygılar.


Tunar ÇALIŞKAN

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
40 altın 40 sopa Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz 40 altın 40 sopa yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
40 altın 40 sopa yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL