Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
İsmail  MALATYA
İsmail MALATYA

YAŞLI ODUNCU

Yorum

YAŞLI ODUNCU

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

568

Okunma

YAŞLI ODUNCU

YAŞLI ODUNCU

Annem ve kardeşim Ayça arabadan eşyaları indirirken, babamla birlikte çalı çırpı toplamak için ormana doğru yürüdük.
Biraz gittikten sonra bir çıtıyla irkildik. Ilık esen rüzgârın bir o yana, bir bu yana salladığı ağaçların yapraklarının arasında yaşlı bir adam gördük.
Adamın beli çalışmaktan iki büklüm olmuştu. Eşeğinin sırtına odun yüklemeye çalışıyordu. Zor zahmet bağladığı odunları, kaldırmak için eğilir, fakat yerden bir karış bile kaldıramıyordu.
Denedi, defalarca denedi ama olmadı. Bir türlü gücü yetmiyordu. Odunları bağladığı ipi çözmeye çalıştı, onu da başaramadı.
Gürgen ağacına dayanarak, başını yavaşça yukarı kaldırdı. Tam o sırada babamla göz göze geldi; titrek bir sesle:
-Siz de kimsiniz? Ne arıyorsunuz burada? diye seslendi.
Babam:
-Merhaba amca, kolay gelsin. Şu ilerideki düzlüğe piknik yapmaya geldik. Ne dersin, sana yardım edelim mi?
Hoş geldiniz yavrum, hoş geldiniz, dedi. Derin bir nefes aldı, anlatmaya devam etti. Gördüğümüz güçlü, kuvvetli adamın, bileğini büken yoktu bu çevrede. Gençliğinizin kıymetini bilin yavrularım.
Nasırlı avuçlarıyla çizgili alnından süzülen iki damla teri sildi. Güçlükle doğruldu dayandığı gürgenin yosunlu gövdesinden.
Babam:
-Amca, köyün nerede?
İşaret parmağını yukarı kaldırarak:
-Karşıda gördüğünüz bulutlarla boy ölçüşen dağın arkasında.
-Bu odunları, bu eşekle taa oraya nasıl götürüyorsun amca?
-Eşekle düzlüğe kadar çıkıyorum. Akşamüzeri torunum traktörle geliyor, topladığım odunları yüklüyoruz, köye götürüyoruz.
Ben hemen söze atladım:
-Amca eşeği de mi traktöre bindiriyorsunuz?
-Evet yavrum o çok akıllıdır. Traktör odunların yanında durunca hemen biner römorka.
Babam döndü:
-Şu odunlara bir el atında yükleyelim eşeğin sırtına. Siz kaldırın, ben bağlayayım.
Babam tek başına odunları bağladı ve kaldırdı.
Yaşlı amca hayranlıkla babamı izliyordu. “Ah gençlik ah! Güç de gençlikte, kuvvet de, hey gidi hey!” dedi. Babama teşekkür etti. Bastonunu eline aldı, eşeğinin yularından tuttu, ormanın yeşilliğinde gözden kayboldu.
İSMAİL MALATYA

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yaşlı oduncu Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yaşlı oduncu yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YAŞLI ODUNCU yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL