Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
sa
sabri ayçiçek

1.Meclis'in 437 üyesine saygılarımla!

Yorum

1.Meclis'in 437 üyesine saygılarımla!

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

338

Okunma

1.Meclis'in 437 üyesine saygılarımla!

Her 23 Nisan gelince,birden çok önemli gün ve haftanın üst üste geldiğine tanıklık etmekteyiz.
Kutlu Doğum Haftası da bugüne denk gelmekte,Dünya Kitap Günü de...
Bu konularda "detaylıca" yazılanlara bir göz attım.
Benim muradım 1.Meclis’te görev yapan ve çoğunun adının da tarihin tozlu sayfalarında kaldığını gördüğümüz / bildiğimiz insanlara bir saygı da bulunmak,onları yad etmektir.
Mustafa Kemal Paşa,1.Meclis’te görev yapmak üzere,her livadan beş kişinin acele seçilmesini ister.Heyeti Temsiliye Başkanı olarak.
Sonra bu seçilenlere de Osmanlı Meclisi Mebusanı’ndan katılanlarla birlikte (Malta sürgünleri de dahil)-30 Ekime kadar bir süre tanınmıştı- toplam üye sayısı 437 ’ye ulaşır.2005 yılında da TBMM’sine "1.Meclis Şeref Köşesi" yapılıp,437 plaket çakıldığı da aklımızda olsun isterim!
Gerçi bunların 82 kadarı ya ulaşamaz,ya ömrü yetmez ya da sağlığı elvermez ki çalışmalarda etkin olarak bulunamazlar.Dolayısıyla 437 üyenin 355 kadarıyla 1.Meclis faaliyetlerde bulunur.
Tarihçi Cemal Kutay’ın "İlk Beşler" diye nitelediği M.Kemal Paşa,Kazım Karabekir,Ali Fuat Cebesoy,Refet Bele ve Rauf Orbay başta olmak üzere,tümünü anmak istedim.
Hepsini saygıyla anarken,rahmet de diliyorum.
Mekanları cennet olsun!

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
1.meclis'in 437 üyesine saygılarımla! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz 1.meclis'in 437 üyesine saygılarımla! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
1.Meclis'in 437 üyesine saygılarımla! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL