Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
gürhan
gürhan

SERÇE YÜREKLİM

Yorum

SERÇE YÜREKLİM

8

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

1202

Okunma

Okuduğunuz yazı 11.2.2017 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.
SERÇE YÜREKLİM

SERÇE YÜREKLİM

SERÇE YÜREKLİM
Kafayı yemek üzereydim. Aklım başımda değildi. Tutup onu kalbinden haykırasım vardı yüzüne: "Sen benim tek sevdamsın." diye.
Tuttum da:
- Deli ettin beni deli. Hem de sen delisi...
Onu direkt yüreğinden vuruyordum. Tam da isabetle!
- Yapma! Böyle konuşma benimle. Hem sana bir zararım dokunmadı ki!
İç acılarımın toplamı hesap edilemiyordu.
Onun uğruna olması, ondan kaynaklı olması tek tesellim ve avuntumdu.
- Elbette bana bir zararın dokunmadı bunu biliyorum ama sana olan aşkımdan dolayı kafayı yemek üzereyim.
- Öyle deme!
Üzülüyordu hissediyordum tam da o an içim içimi yiyordu. Onun üzülmesi demek göğün yıkılması, yerin yarılması, suyun kuruması demekti bana. Dağların üzerime çökmesi, ateşlerin üzerime saçılması ve kıyametin kopmasıydı adeta. Ama o bunu göremiyordu bende. İçimdeki aşk fırtınasının ne kadar şiddetli ve yıkıcı olduğunu anlamıyordu.
- Öyle diyorum aynen. Duysun cümle alem. Aç pencereni, kapını aç sonuna kadar! Haykırıyorum inadına, kulakları sağır edercesine... Seviyorummmmmm seni.
- Mahcup oluyorum.
Ben ona aşkımı ilan ederken.... Ve acılarımı ifşa edip onu zorda koyarken yüzündeki kızarmayı da net bir şekilde görebiliyordum. Rabbim bir insan bu kadar mı masum olur, bu kadar mı içi dışı bir olur. Eriyip bitiyordum bir yağ gibi. Rabbim o benim sınavım zaten ben onun sınavı olmayayım. Kıyamam ona!
- Mahcup ol, ben aşkından deli olmuşum sen mahcup olmuşsun çok mu? dedim sonra anlaşılmaz bir şekilde. İşkence yapıyordum ona, psikolojik işkence. Bu kadar zalim olamazdım.
- Lütfen! dedi bana.
O bunu dediği vakit öldüm adeta. O ses tonu ömrümün en hüzünlü melodisi oldu. Dünyanın en yüksek dağına çıkıp kendimi aşağıya atmak istedim. En derin okyanusun dibini boylamak istedim.
- İnsanın aşık olması ve bunu dile getirmesi kötü mü? Kötüyse bu dünyanın en kötüsü benim çünkü en büyük aşık benim.
- Abartma!
Ses tonunu yükseltmişti. Mahcubiyeti artıyordu belli ki!
- Gözlerim kör olmuş senden başkasına, kulaklarım sağır olmuş başka seslere, dilim lal olmuş başkasına... Anlasana sana kul köle olmuşum. Yanmışım, kül olmuşum. Ayaklarım, hangi yöne gidersem gideyim gayri ihtiyari sana dönüyor. Aklım hangi konu olursa olsun anında sana takılıyor, kalbim hangi hisle çarpıyorsa çapsın ama tek sana çarpıyor aşkla.
- Yapma! dedi sessizce.
Öylesine müsait bir zamanda yakalamıştım ki onu kendi açımdan ve öylesine namüsait bir halde yakalamıştım onu... Kaçmasının imkanı yoktu.
Avucumda bir serçeydi. Serçe yüreklimdi. Onun iklimdeydim ve ben onunla olduğum her an baharı yaşıyordum. Güldü mü yaza dönüyordum, ağladı mı kış oluyordum anında. Bütün çiçeklerin papatya olduğu andaydım onunla olduğumda. Yürek dalım onun nazenin ayaklarına birer halıydı. Yüreğimin serçesiydi, yokluğu yüreğimin pençesiydi.
Yüreği o kadar güzel atıyordu ki, kıyamıyordum tutmaya. Kırılgandı cam gibi, hani ufacık bir taş dahi değdiğinde o cama, o küçücük taş değdiği camı baştan ayağa tuz buz ederdi ya ona sarf edilen kabaca bir söz bile onun tatlı canını tuz buz etmeye kafiydi.
Ama ben kendi acı’mdan bakıyordum ona. Uykusuz gecelerimden... Onsuz sabahlarımdan... Tek başına içtiğim çaylardan... Dinlediğim hüzünlü şarkılardan... O kadar çok hasret biriktirmiştim ki yüreğimde.
Ağlamaya başladı birden. Hani birden başlar ya bazen yağmurlar hiç ummadığınız bir anda öyle oldu. Kalktı oturduğu yerden, yüzüme bile bakmadan gitti. Bir elveda bile demeden... Gözyaşlarımı bile görmeden, hıçkırıklarımı duymadan, saçımı yolduğuma ve üstümü başımı paraladığıma şahit olmadan... Ardından baktım, dökülen gözyaşları ayak izlerine karışıyordu. Ve bir şehir bana mezar oluyordu onun ardından.


Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Serçe yüreklim Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Serçe yüreklim yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SERÇE YÜREKLİM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Alişahin Aziz oğlu
Alişahin Aziz oğlu, @alisahinazizoglu
12.2.2017 21:48:06
Güne düşmüş esri ilgiyle okudum kutlarım değerli yazarı saygılarımla
Gülüm Çamlısoy
Gülüm Çamlısoy, @gulum-camlisoy
12.2.2017 14:54:57
Kaleminizi hep takdir etmişimdir ve sunumunda yürek sesinizin bizleri aldınız götürdünüz aşkın nidaları sinmiş şehirlerin ıssızlığına karışırken aşkın ayak izleri ve soluksuz okumaktı yine okuyucunun yüreğinde açtığınız pencere.
Değerli hocam, kutluyorum efendim ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Saygılarımla değerli yazarım.
Nurefşan.
Nurefşan., @nurefsan-
12.2.2017 11:57:51
Güne yakışmasından ziyade
Okurun gönlüne yaraştı yazınız...
Oya gedik
Oya gedik, @oyagedik
12.2.2017 01:27:02
Bazi aşklara aşıklara rastlariz, sevmenin boylesi güzelliğini okurken , ey aşk kitaplar yazdiracak kadar güzelsin .Duygu seliydi kalemin izlerı, gecenin gizeminde okumak hoştu. Kutlarim efendim...
Sevgiyle sevdiklerinixle...
mavitükenmez
mavitükenmez, @mavitukenmez
12.2.2017 00:43:59
Uykusuz gecelerimden... Onsuz sabahlarımdan... Tek başına içtiğim çaylardan... Dinlediğim hüzünlü şarkılardan... O kadar çok hasret biriktirmiştim ki yüreğimde.

Basarili bir calisma edebi nitelik tasiyor tebrikler
lcanacik2017
lcanacik2017, @lcanacik2017
11.2.2017 23:49:50
Tabiatın dili, kırların, ağaçların, dalların neşesi serçeler öyle değil mi, çok sevgi doluydu yazınız. Saygılarımla
Kyle-
Kyle-, @Kyle-
11.2.2017 23:20:13
"Ve bir şehir bana mezar oluyordu onun ardından."


Güzel bir yazı
Beğeni ile okudum.



Etkili Yorum
Tülay Bostancı
Tülay Bostancı, @tulaybostanci
11.2.2017 23:16:47
Kalem öyle bir yazmış ki,tereddüt de kaldım. Başlı başına bir şiir miydi okuduğum ya da bir yürek; başka bir yüreğe aynalık etmiş, şiirler deryasına mı dönüşmüştü yazı ...Tebrikler
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL