Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Kerim BAYDAK
Kerim BAYDAK

Ortaya Karışık

Yorum

Ortaya Karışık

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

363

Okunma

Ortaya Karışık



Ortaya Karışık

Bazen insanları övmek, iyi davranmak, gönül almak, taltif etmek, bazen de insanları eleştirmek, kötülemek, yaftalamak gibi alışkanlıklarımız var.
İnsan olarak bunları hak edebilmek için, var gücümüzle de çaba harcıyoruz.
Belki de toplum olarak, sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, anlama, anlaşılma, empati yapma gibi kavramları kaybediyoruz.
İnsan sormadan edemiyor!
İnsanlar bir arada yaşamayı öğrenemeyecekler mi?
Ne oluyor bize?

Kar yağıyor, ama ağırdan almaya başlıyor.
Hep memleketimizin diğer yerlerinde, biraz da bu yana, bu yana!..
Gökte nazlı nazlı salınan güzel!

Ben vazgeçtim, bende ki benden, bir de kendimden,
Sen bir türlü vazgeçmedin, hiç benden.
Söyler misin, niçin ve hadi ama bir neden?

Biri komşu-komşuluk mu dedi!
Hani, nerede, gören var mı?
Apartmanlar arttı, komşuluk öldü.
Tabi beraberinde insanlık, insaniyetlik!..

İş bulmak, sayısız ihtimallerden bir tanesidir.
İş bulmak, sayısız ihtimalleri içerisinde eritir.
Arayıp da iş bulmayan işsizlerin Allah (CC) yardımcısı olsun.

Rahmetli dedem yaşasaydı ve yolda giderken, önünde yürüyen ve kendi kendine konuşanları görseydi; "Yazık ya kafayı yemiş, Allah yardımcısı olsun!" diyeceğinden eminim.

"Kuru fasulye çok tuzlu olmuş" diyorum.
"Bir şey olmaz, yanında tuzsuz ayran var, içersen dengeler" diyor.
Hay sağ olasın, iyi ki de "biraz su katıver, dengeler" demedi yani!
Çok sağ ol!
*
Altı nimet, üstü velinimet.


Kerim BAYDAK
[email protected]


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ortaya karışık Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ortaya karışık yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ortaya Karışık yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL