Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Bir Kürt Romanı
Bir Kürt Romanı

OTUZUNDAN SONRA YAZMAK

Yorum

OTUZUNDAN SONRA YAZMAK

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2036

Okunma

OTUZUNDAN SONRA YAZMAK

OTUZUNDAN SONRA YAZMAK

Otuz yaşına gelmeden yazmamak lazım.Yazarlığın yaşı vardır, her yaşta yazılmaz. Onun için bir insan otuz yaşına gelmeden yazmamalı.

Çünkü ömrünün yarısını insan tecrübe etmelidir... Yazarlık sadece okuduklarını benimseyip bilinç altında kalan bilgiyi kendi düşünce yapısı ile harmanlayıp yazmak değildir.Yaşamadan hayal kırıklığına uğramadan yazamazsınız.Yazarlık aynı zamanda gözlem yapmaktır. Belli bir yaşa gelmeden yazmayın.

Çünkü ilerde yazdıklarınızı büyükbir ihtimalle beğenmeyecek, “Yazdıklarım ne kadar çocuksu” deyip hayıflanırsınız. Genç yaşta yazmak yerine gençliğinizi dolu dolu yaşayın. Âşık olun,ağlayın, sevdikleriniz için yeri geliyorsa kavga edin. Bu yolda yaşadıklarınız size bir şeyler kattıysa zaten yazacaksınız… Yazmak için yaşamak gerekir.

Âşık olmadan aşkı yazamazsınız. Aldatılmadan sadakati yazamazsınız. Buna benzer duygular yaşamadan birşeyleri yazmak eksik kalır... İnsan sevgiye ulaşmak içinderine inmeli. Derinlikte öğrendiğiniz şeyler sevgiyolunda bir çok kişiye rehber olur. Onun için yazmak için doğru zamanı bekleyin. Bakmayın siz çok satan kitaplara onları okuduğunuzda: “Bende yazabilirim.”diye yazmaya kendinizi veriyorsunuz. Ancak o kitapların çoğunluğu sisteme hizmet eder. Sistem kendini yenilediğinde yok olup giderler.

Eğer sizde sistemin içinde yok olup gitmek istemiyorsanız
olgunluğa ermeden yazmayın. Onun için doğru yaşı ve kişisel menkibe’ye ulaşmadan yazmayın.

Niyazi Koluş

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Otuzundan sonra yazmak Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Otuzundan sonra yazmak yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
OTUZUNDAN SONRA YAZMAK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Aynur Engindeniz
Aynur Engindeniz, @aynurengindeniz
8.1.2017 12:27:01
İnsanın belli bir olgunluğa eriştikten sonra daha kıymetli şeyler yazabildiğine katılıyorum. Ama bunu yaş ile bağdaştırmıyorum ben. Çünkü birey yirmisinde de olgunlaşabilir. Hatta on yaşında filozofça konuşan çocuklar görmüşüzdür. O sebeple olgunlaşma ile yaş her zaman paralel gitmez. Bu süreci sınırları tartışılır. Fakat şu yadsınamaz bir gerçek yazar kişisi yaza yaza yol kat eder. Çoğu çoğu eş dost, akrabayı taallukatın biraz başı şişer. Şimdi onlara da lüzum kalmadı, Edebiyat Deftreri var. Burada gençler -eğer egolarını taltiflerle şişirmezler ise ve eğer gerçekten yetenek + azim varsa- çabuk olgunlaşabilirler.

Yani otuzdan küçüklerin moralini bozmayalım şimdi. Bırakın silsinler, yırtıp atsınlar.
Saygılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL