Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Ahmet Ayaz
Ahmet Ayaz

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ZİYARET SÜRÜYOR

Yorum

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ZİYARET SÜRÜYOR

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

893

Okunma

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ZİYARET SÜRÜYOR


ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ZİYARET SÜRÜYOR


Ahmet AYAZ
Gaziantep Güneş Gazetesi 16 Mayıs 2016
……………………………………………

Gaziantepimizin cadde ve sokaklarındaki afişlerde de gördüğünüz gibi. Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Gazilerini, Çanakkale Şehitleri ile buluşturmaya devam ediyor. Okullarımızın yüzlerce öğrencileri, her gün Çanakkaleye uçak ile gidip, şehitlerimizin ayak bastığı kutsal toprakları görüp, şehitliklerimizi ziyaret edip, birer fatiha okuduktan sonra, akşam vakti Gaziantepimize uçak ile dönüyorlar. Bu buluşmaya, Sayın Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu sayesinde oluyor. Ben de katıldım. Şehitlerimize birer fatiha okumak, sükürler olsun, bana da nasıp oldu.
Gaziantep Şahinbey Belediyesinin “Gaziantep Gazilerini, Çanakkale Şehitleri ile Buluşturma” programına katılmak üzere, 186 kişilik Anadolu Jetine 02 Mayıs 2016 tarihinde, Pazartesi günü sabahın saat 07.00 sinde bindik. Daha öncede yazmıştım. Almış olduğum yanlış bilgileri de, burada düzeltiyorum. (Organizatör Şükrü Aciroğlu) ile birlikte , Coşkun Ulutaş, Ensar İpekçioğlu, Turgut Taner, Şıh Mehmet Karaalp, Talat Bektaşoğlu, Ahmet Özmut, Hüseyin Uyanık, Ekrem Gülpınar, Ekrem Bilgili, Fahri Çınaroğlu, Fahri Bulut, Mehmet Muhittin Beşe, Mehmet Ali Yıldırım, Mustafa Gümüşoğlu ve emekli, hanım öğretmen kardeşlerimiz. Benim ile beraber, tam 45 kişi, Çanakkale’ye indik. Üzerinde kocaman harflerle “ŞAHİNBEY BELEDİYESİ” yazılı ve 1.2.3.4. diye numaralanmış dört tane otöbüs, bizleri bekliyordu. Biz 3 Numaralı otöbüs ile gemiye binerek, Ecebat’a geçtik. Daha sonra Kilitbahir Kalesi ve Köyü, Sarı Kule Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye ve tabyası, Seyit Onbaşı ve Niğdeli Ali, Zığın Dere Sargy Yeri Şehitliği, (Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir şarapnal parçasının, göğsündeki cep saatine isabet edip, gazi olduğu yer), Çanakkale Şehit Abidesi, Çimenli Kalesi ve Müzesi, Nusret Mayın Gemisi, Kabatepe Mevkii Savaş Hattı, 57. Alay şehitliği ve Hüseyin Avni Bey şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı Ve Şehitliği, Conk Bayırı, nı, ziyaret edip akşam otele djndük.
Sabahleyin, gezinin, ikinci gününde. 03 Mayıs 2016 Salı günü, “ Adile Naşit Gündüz Bakım Evi”, yattığımız Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nin karşısında. Adile Naşit‘in, büyütülmüş resmi ve resim tablosundaki yazı "Hoş geldiniz Kuzucuklarım" diye gülücükler atıyordu . Ben orada resim de çektirdim. Facebook sayfamda var.
Gezinin 3. Günü, 04 Mayıs 2016. Aynalı Çarşıyı, Turuva Atını ziyaret edip, Çanakkale Boğazını, Marmara Denizinin, Akdeniz’e kavuştuğu yere kadar, boğazı gezdik ama, güzellikleri anlatmaya inanın gücüm yetmiyor. Buralar gerçekten, uğruna ölmeyi deyecek yerlerdir. Çanakkalenin bir çok yerlerini de gezdikten sonra, yine 186 kişilik Anadolu Jet Uçağı ile, saat 02.00 de, Perşembe Günü Gaziantep Hava Limanına indik. Gezip gördüğümüz yerleri aramızda bulunan hemşehrimiz Mehmet Muhittin Beşe, sağ olsun resimleyip, facebook sayfasından, bizlerle paylaştı. Ben Şahinbey Belediye Başkanımız, Sayın Mehmet TAHMAZOĞLU’na, bir defa daha teşekkür ediyor, selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Tahmezoğlu, Belediyemize geldiği gündenberi tartışılmaz hizmetler getirdi. Hizmet yarışında çok hızlı maşallah. Allah hızını kesmez inşallah. Birgün bunları da yazmak aklımdan çok geçiyor. Yalınız kendisi ile görüşüp, bilgileri tam almalıyım. Ayrıca Türk Milletine tarihini unutturmamaya çalışıyor. Çanakkalede Gazi Şehrin 517 şehit verdiğini ben, Çanakkale’ye gitmeseydim öğrenemezdim. Orada şehit düşen Antepli Sirkeci Ali’den haberim olmazdı. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun, nurlar içinde yatsınlar diye dua ediyorum. Rahmetli dedem Çarko Ahmet de şehitler arasında ama, ne yeri belli, nede yurdu. Meyden muharebesinde öldüğünü düşünüyorum. Rahmetli İsmail Düver Dede, şehit düştüğü yeri gördüğünü söylerdi. Keklikci Ayvaz ile birlikte.
Sevgili okurlarım, beni unutmayın.Sizlerle bu sohbet köşemde yine buluşalım. En güzel ve mutluluk dolu
günler, hep ve hepimizin olsun

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Çanakkale şehitlerini ziyaret sürüyor Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Çanakkale şehitlerini ziyaret sürüyor yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ZİYARET SÜRÜYOR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL