Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Faruk Başoğlu
Faruk Başoğlu

ZORLARIN KOLAYI

Yorum

ZORLARIN KOLAYI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

544

Okunma

ZORLARIN KOLAYI




Yaşıyoruz işte, yaşayabildiğimiz kadarıyla. Verdiğimiz bir hayat mücadelesi. Mutlu olmaya çalışıyoruz. İşimiz kolay olsun, iyi olsun, kazancımız bol olsun, sevdiklerimiz sağlıklı olsun, yanımızda olsun, her şey gönlümüze göre olsun, hayat güzel olsun ve daha neler… Kim istemez ki? Ama olmuyor değil mi? Olsun olanla yetiniriz, ne yapalım olduğu kadar olsun mu diyelim? Bilmem ki ne desek?
Bereket kalktı ortadan, evlatlar ata tanımaz, küçük büyüğünü tanımaz, büyük küçüğüne büyüklük yapmaz, güven azaldı, sözler yerine gelmiyor, iş ahlakı diye bir şey kalmamış, sahtecilik kol geziyor ve huzur diye bir şey yok, vesaire, vesaire. Bütün bunları söylerken karamsarsın demeyin, elbette iyi şeyler de oluyor hayatta. Olumsuzluklar henüz her şeye hakim değil, inşallah da olmayacak. Hayatta hiçbir şey sebepsiz değil, yaşadıklarımızın bize çıkardığı faturadan önce sebeplerine bakmamız hastalığımızın tedavisinde bize bir teşhis koymayı sağlayacaktır.
Hastalığa sebep olan virüs imha edilmeden hastalık iyileşmeyeceğine göre; yukarıda ifade ettiğimiz toplumsal hastalıkların virüsü şudur: Hayatımızı yaşarken hayatımızı kullanma talimatına göre yaşamıyoruz ve böyle olunca da sık sık arıza veriyoruz. Eğer hayatımızı kullanma kılavuzuna uygun yaşasak hastalıklar ortadan kalktığı gibi hastalıkların ağrısı, sızısı, sancısı da ortadan kalkacak. Peki hiç düşündünüz mü, hayatımızın kullanma kılavuzu nedir? Hayatımızın kullanma kılavuzu; bizi yoktan var eden, bizi yaratan Allah’ımızın razı olacağı şekilde yaşamaktır. İyi bir Müslüman olmaktır. Yaşantımızın “benim kalbim temiz “ bölümünde, vicdan boyutunda ya da gerçek yaşantımızın dışında bir inanış değil, tam aksine hayatımızın merkezinde ve her davranışımıza yön veren , kuşatan bir iman duruşu esastır.
Çok şükür müslümanız elhamdülillah, ne güzel ama hayatımız, yaşantımızda bizim gibi iman etmiş mi acaba? Yoksa kalbimizdeki iman başka, yaşantımız bir başka mı? O zaman yapacağımız ilk iş bu çelişkiyi ortadan kaldırarak yaşantımızda yaptığımız işleri de fabrika ayarlarına döndürerek inancımıza uygun hale getirmek olmalıdır. Bunların başında da helal lokmayı çok önemsememiz gerekiyor. Kanaatim odur ki; sofralarımıza giren haram lokmalarla büyüyen nesillerin kanına giren haram virüsü onları perişan ediyor ve sağlıklı sosyal bir doku oluşmuyor, her şey duman oluyor. Evlerde huzur kalmıyor, bereket bitiyor, çok kazansak ta yetmiyor, yetse de huzur gelmiyor.
Yukarıda sayılan toplumsal yaraların aslında en tesirli merhemi helal lokmadır. Kendimizin, çocuklarımızın ve sevdiklerimizin kursağına helal lokma girip, haram lokma girmediğinde bu saydığımız olumsuzluklar bir bir olumlu hale gelecektir inşallah. İnsanlık tarihinde örnekleri çoktur. Zorlar zor doğmuyor, kolayları biz zor kılıyoruz aslında. Haydi o zaman zorları kolay edelim, hayatımızdan haramları çıkaralım. Deneyin kesinlikle olumlu yönde hayatınız değişecektir. Kolay gelsin…
Faruk Başoğlu



Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Zorların kolayı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Zorların kolayı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ZORLARIN KOLAYI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL