Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Onur BİLGE
Onur BİLGE

YALNIZLIK

Yorum

YALNIZLIK

4

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1109

Okunma

YALNIZLIK

YALNIZLIK



Onur BİLGE

Hainlerin arasında kaldığımız bu devirde hâlâ güvenecek bir arkadaş, bir dost, adam gibi adam ararız ya umudumuzu yitirmeden.

Hemen yanı başımızdaki birine uzatırız elimizi. Arkadaşlığa, dostluğa davettir. Kıyamete kadar sürecektir, aklımızca.

Bizi taşıyamaz. Oysa biz ölümüne beraberlikler umarız.

İbadet edercesine severiz Allah’ın hoşnutluğu için. ‘Yaratılanı sevmek, Yaratan’ı sevmektir’ diye…

Aklımıza getirmeyiz, sayısız yanılgılarımızı. Yine de insan sevgisi vardır içimizde. Yalnız taş duvar olmaz da ondan.

Fakat o da öncekiler gibidir. İhanet eder dostluğa o da. Güven kalmamıştır, yeryüzünde, biz her ne kadar var olduğunda kararlıysak da… Gerçek, tüm acımasızlığıyla karşımızdadır! Ayaklarımız suya erer, nihayet. Dert olur içimize. Yüreğimize oturur! Kanarız.

Dayandığımız, insandır sonuç olarak. Aciz, güçsüz, zayıf… Zaaflarla bezenmiştir. Dayanmamız gereken Allah olmalıdır! Gerçek dost, Allah’tır. O ne güzel dosttur! ..

İnsan, ağlayarak doğar. Zavallıdır. Yapayalnız gelir, üç karanlık içinden. Yapayalnız çeker acılarını. Yapayalnız yaşar. Yapayalnız kabre girer. Yapayalnız dirilir ve yine yapayalnız çıkar Allah’ın huzuruna! Aşktan ihanete kadar her şeyi dünya denilen bu çöplükte öğrenir.

doğar, yarı aç yaşar, aşka aç, sevgiye muhtaç ölür.

Allah aşkını bulana kadar açız, evet! Her şeye rağmen yaratılanı sevmeye devam edeceğiz, Yaratan’dan ötürü.

Onur BİLGE

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yalnızlık Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yalnızlık yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YALNIZLIK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Yinsani
Yinsani, @yinsani2
12.2.2015 01:00:02
sanki bir umut gibi bekliyoruz kıyameti
olumsuzluklar mı çoğaldı bu devirde, yoksa hep vardılar da biz mi kördük.
Vaha Sahra
Vaha Sahra, @vaha-sahra
11.2.2015 17:42:08
10 puan verdi


Beklentilerimizi en asgari seviyede tutarsak hayal kırıklığımız da o denli az olur.
Etkili Yorum
Aynur Engindeniz
Aynur Engindeniz, @aynurengindeniz
11.2.2015 15:08:24
bazen bana ütopya gibi geliyorsunuz. Sahi olamayacak kadar duru ve güzel. Sizi ve sizi okumayı seviyorum. Bu yazının her kelimesine de katılıyorum. İnsan yalnızdır, Rabbi olmasa...

Sevgilerimle.
Turgut Öztürk
Turgut Öztürk, @turgutozturk
11.2.2015 13:55:32
TEBRİK EDERİM.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL