Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Serhat BİNGÖL
Serhat BİNGÖL

VATAN SANA PARAM FEDA

Yorum

VATAN SANA PARAM FEDA

4

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1134

Okunma

VATAN SANA PARAM FEDA

VATAN SANA PARAM FEDA

Vatan sana canım feda - Vatan sana canım feda
Vatansana canımfeda vatansancanımfeda

Askerliğini yapmış her erkek, yürüyüş kararıyla bölük halindeki toplu koşularda söylenen (aslı )‘’vatan sana canım feda’’ sözünü bilir.

İki kez ve nefes aralıklarıyla, kelime kelime söylenir, hemen devamındaysa iki kez de aralık vermeksizin tek nefeste bir biri ardına yüksek sesle ve hızlıca söylenir.

Askerlikte yürüyüş kararıyla söylenen bu sözün günümüzdeki versiyonu şudur.

Vatan sana param feda - Vatan sana param feda
Vatansana paramfeda vatansanaparamfeda

Dün ülkenin en yetkili kişilerince açıklandı 1 Ocak 2015 itibariyle 28 yaşında olan ve 18 bin lira ödeyen her insan bedelli askerlik uygulamasından yararlana bilecek.

Pekiiii 18 bin lira parası olmayan? Eh onlarda bakacaklar artık neylerinden yararlanacağına!

Mal canın yongasıdır özdeyişine sahip bir millet olduğumuza göre bedelli askerlik uygulamasınada bu mantıkla bakıldığında bir sakınca yok. öyle ya! Bu durumda parasını feda eden kişi canını da feda etmiş oluyor zaten.

O zaman da insan’ın anlamakta güçlük çektiği şey şu oluyor; İyi de, profesyonel askerliğe geçilsin dendiğinde Bu öneriyi sunanları vatan haini ilan edip, her Türk asker doğar diye ahlaksızca vatan, millet edebiyatı yapanların. Ülkede, demokratikleşme adına atılan her adıma itiraz edip. Ulusal barışa engel olmak için Atatürk Türkiye’sini bölüyorlar diye barış girişimlerine engel olmaya çalışanların. Lüks semtlerin caddelerinde demokrasi karşıtı eylem yapıp hükümetin barış için attığı adımları elerine aldıkları bayraklarla nara atarak eleştirenlerin. Aynı hükümetin icraatı olan bedeli askerlik uygulamasına ‘’çıtlarını’bile çıkarmamaları ne tuhaf!

Konu kendilerini ilgilendiren bedelli askerlik olunca işler değişiyor.olsun yinede paracıklarını elleri titrese de feda etmeleri taktire şayan.fakat iş,vatan için vergi ödemeye gelince paralarını feda etmemeleri yani en kutsal görev olan vergilerini ödememeleri,ne ilginç değil mi?. Sevsinler sizin Atatürkçülüğünüzü de, Türkçülüğünüzü de.

Demokrasiymiş insan haklarıymış adalet ve sosyal eşitlikmiş bunların ne önemi var! Çünkü onlar için gerçekte her Türk değil! her fakir asker doğar.

Eee böyle riyakâr bir anlayışa, böyle uygulamalar da yakışır tabi.

Neyse nerde kalmışlardı?

Hah tamam,vatan sana …….




Serhat BİNGÖL 03.12.2014

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Vatan sana param feda Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Vatan sana param feda yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
VATAN SANA PARAM FEDA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bir tutam hayat
Bir tutam hayat, @birtutamhayat
4.12.2014 09:18:15
Evet...
Yazılması gereken yazıyı, anlatılması gereken konuyu anlatmışsın.
Güzel de yazmışsın.
Taşı gediğine koymuşsun.
İnsanlar,
kendi çıkarları söz konusu oldu mu;
en küçük olayda yaygarasını kopardıkları kutsal değerlerini nasıl da unutuveriyorlar.
Atatürkçülük ha?
Atatürk'ün askerleri ha?
Siz olsanız olsanız,
Atatürk'ün paralı askerleri olursunuz.
Rahmetli, bu günleri görse idi,
ardında bıraktığı gençlik için kahrederdi herhalde.
Vatan görevinden kaçmak için para bastıran Türk gençliği.
Babası zengin olan ne ala...
Olmayanlar için de, bankalar uygun taksitlerle kredi planları yaptı bile.
Sadece Atatürkçüler mi?
Değil elbet.
Milliyetçiler, Ülkücüler, Ak gençler, Esmer gençler, tüm gözü açıklar.
Ülkeyi, milleti kim koruyacak, bilemiyorum artık?
18 000'i bulamayan garibanlar herhalde.

CaNMaYBuLL
CaNMaYBuLL, @maybull
4.12.2014 02:42:46



:) Dönemin içini doldurmak,tarihe mal olmak öylede böylede... Bende yaş 32 diyorum ki ben de bu yasadan yararlansam:

Vatan sana canım feda - Vatan sana canım feda
Vatansana canımfeda vatansancanımfeda

sözlerini söyleme hakkına sahip olamıyor muyum? :)


Henüz askere gitmedim,sanırım 18.000 tl vererek görevimi böyle yerine getireceğim ve ardından sizin söylediğiniz sözü söyleyeceğim:

Vatan sana param feda - Vatan sana param feda
Vatansana paramfeda vatansanaparamfeda :)


Güzel dokunmuşsun konuya... Hala kullanma hakkım saklı !




saygılar,sevgiler Değerli Dostuma
Dikçe
Dikçe, @dik-e
3.12.2014 15:13:58
yorumu sildim niye!
cunki gördüm ahlâk yoksunu bir baslik gördüm..
tanrının çalışma prensipi diyen birini ciddiye almak bana yakışmaz.. zira bana dikçe sen haklısın bu kişiye cevap yazdın derler..


Dikçe tarafından 12/3/2014 3:19:25 PM zamanında düzenlenmiştir.
yok,sul
yok,sul, @yok-sul
3.12.2014 13:05:38
ha şuraya yazıyorum bu iş yürümez :)))

sen de görürsün dostum bu iş birilerine oyuncak başka değil :))

izahat muhteşemdi tebrik ederim

saygılar hürmetlerimle
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL