Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
turhansahin
turhansahin

ALLAHA ISMARLADIK DEDİM YA

Yorum

ALLAHA ISMARLADIK DEDİM YA

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

578

Okunma

ALLAHA ISMARLADIK DEDİM YA

Dinin siyasete alet edilmesi meselesi ülkemizde dünden bugüne siyasetçilerin vazgeçemediği yapısal bir zaaf. En kolay aldatmak din üzerinden mesaj verilerek, şirin görünmek suretiyle yapılan aldatmalardır. Detaylandırılmış plan, program ve proje üretemeyenlerin can simidi dinsel mevzular oluyor. Öyle ki kimi sathi şairler bile tıkandığı yerde dinî motiflere sarılarak şiirini süslemeye, kurtarmaya çalışıyor ülkemizde..

Dinin siyasete bugünkü kadar alet edilmediği ve siyasetçilerin dinden medet ummak için naklen yayın arabaları ile önceden yazılmış mizansen gereği bayram namazına gitmediği ve böyle şeylere tenezzül edilmediği dönemlerde, Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokrat Parti kıran kırana seçim meydanlarında propaganda yaparken sağ seçmene yaslanması dolayısı ile Menderes dinsel temaları daha sıklıkla kullanarak, Allah’dan, Peygamber’den, Kur’an’dan sık sık bahseder.

Seçim arafesinde Cumhuriyet Halk Partisinin düzenlediği bir mitingde İsmet İnönü sık sık memleket meselelerini gündeme getirerek uzun bir konuşma yapar. Konuşmanın ardından başka bir yere mitinge gitmesi gerektiğinden bahsederek “Allaha ısmarladık” diyerek mitingi bitirir.

Yeni miting yerine gidilirken yolda bir parti yetkilisi:

- Sayın Genel Başkanım güzel bir miting oldu. Biraz da Allah’dan bahsetse idiniz, Halk böyle şeyleri seviyor der.

İnönü:

- Bahs ettim ya der.

Parti yetkilisi:

- Peki ne dediniz der.

İnönü:

- “Allaha ısmarladık” dedim ya der.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Allaha ısmarladık dedim ya Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Allaha ısmarladık dedim ya yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ALLAHA ISMARLADIK DEDİM YA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL