Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Sihirli Kalem
Sihirli Kalem

Sen bat/ma

Yorum

Sen bat/ma

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

594

Okunma

Sen bat/ma

Sen bat/ma








Seneler geçmiş,
değişen hiçbir şey yok sanki.

Oysa şu batıp doğan her gün normal döngüsünü gerçekleştiren güneşten, dalgalanıp duran denizden başka her şey bambaşka.

Kimse aynı değil. Seneler önce henüz küçücük bir kız çocuğuyken taş attığım denizdeki balıklar bile yok artık. O zamanlar kıyıya vuran dalgaların ürküttüğü bedenim bile aynı değil. Değişmeyen bir tek çocuk yanım, hırçınlığım.


Seneler geçmiş;
Ne zaman kıyısına gidip otursam tam orada sularına gömülen mavi tokam gelir aklıma, hevesini henüz alamamışken ellerimden kayıp giden küçük bir tokaydı, hatırlıyorum.

Bağırarak ağlamıştım da susturmaya çalışan sakalları beyazlamaya yüz tutmuş bir balıkçının tesellisiydi.

Neydi peki o tokanın sırrı, bir daha çocuk olamamaktan mı korkmuştum ben, ya da yitirdiğim şeyi bir daha bulamayacak olmaktan mı?

Sonra gördüm ki her çocuk bir şeyini yitirmiş sularında,
onlarla birlikte benim de canım yandı,
acısını paylaştım her birisinin.

Çünkü paylaştıkça azalan bir şeydi acı; paylaştıkça çoğalan sevgiye rağmen.

Bugün kıyısındayım;
Her şey değişmiş, fakat henüz yitmeyen aydınlıkları var, çocuk sesleri, ufak tartışmalarla yürüyüşlerine devam eden genç sevgilileri...

Yaşantılarımız birer kopya misali; değişen sadece yüz hatlarımız, yorgunlukların mesken tuttuğu ayaklarımız...
Oturduğum taşın kenarındaki yosunlara dokunuyorum ellerimle, sonra deniz suyunu avuçluyorum yüzümde ufak bir tebessüm.

Bu kadar yakınken ve bu kadar yanındayken;
neden bu kadar korkuyorum?
Balıklara yem olmak mıydı yoksa en büyük korkumuz,
şu koca evreni sarmalayan heybetinin dışında.

"Bugün sana geldim,
içimdeki denizi paylaşmaya,
taşmayacağını bilsem,
başka bedenleri boğmayacağını..."

Seneler geçmiş ve o kız hala buralarda.
Herkes sırt çantasını alıp gitmiş uzaklara. Gitarında tanıdık notaları ağlatan o adam da orda. Önünde konan paraya bakmaksızın göz bebeklerinde bir acı, uzun bir film
ve öylesine yarım bir roman...

Hızlıca uzaklaşıyorum ordan. Denizleri de katıyorum ardıma, akşam telaşına kapılan martılara el sallıyorum. Kıyıya yanaşan beş vapuruna kızıyorum; yıllar öncesinin anısını hatırlattığı için.

Kalabalıklar geçiyorum, güzergahlar, köprüler bırakıyorum ardımda. Hala başladığım yerdeyim.
Yıkılan yollara, değişen tabelalara rağmen adresim belirsiz.
Kızgın gibiyim, yüzümde tarif edilemez bir duygu;hissiz.

Bugün her şeyimle; ne çok isterdim o çocuk ruhunu katmayı bu halsiz bedenime. Güzelliğimi alıp götüren o bakışlarımı verseler kafi;
saçlarımı götürecek olan rüzgara da kızmam,
otuz dokuzu gösteren tartılara da.

Çocuk kalsam,
hiç büyümesem;
kaybettiğim tek şeyim mavi tokam olsa,
ve yine korksam balıklardan;
yutacaklar diye.

Unutsam her şeyi,
her şeyi unutsam.
unutsam,unutsam,unutsam...

Yahut hiç yaşamamış olsam.




2014-Ege






Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sen bat/ma Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sen bat/ma yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sen bat/ma yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Satır arası
Satır arası, @satirarasi
11.7.2014 20:20:14
10 puan verdi
O en son cümlen dışında,çok güzeldi.

Ama iyi ki yaşadın ve yaşıyorsun, öyle bir dilek hiç dilememiş ol.Senin gibi koca kalpli insanlar olmalı şu dünyada.
Az sabır ve biraz daha tutun hayata lütfen.Umut,sevgi,aşk senin cümlelerinde daha güzel.
En kısa zamanda her şey güzel olacak,
tartıları da kır mümkünse,
seni üzmesinler.


sevgi ve umut'la
..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL