Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
ilkom55tinan
ilkom55tinan

HAYATIN ÇİFTLİĞİ*****

Yorum

HAYATIN ÇİFTLİĞİ*****

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

754

Okunma

HAYATIN ÇİFTLİĞİ*****

HAYATIN ÇİFTLİĞİ*****

Ne çiftlik, ne çubuk
ne bağ ne bahçe
üç beş saksım balkonda
bazen açar
bazen açmaz o da !!!



İyiler kötüyü
kötüler iyiyi
yaşar
düşündükçe insan
şaşar ..



Kimler yok ki
Ben varım
sen varsın
o var ...
Birde sürü sürü
davarlar
köpekler
havlar ...



Yaşadığımız şanssızlıklar,sıkıntı ve dertler şahsi eserlerimizdir !!!

Güneş’i, Ay’ı, en küçük Yıldız’ı hep varlar. Ama basınca karanlık veya aydınlanınca ortalık; bir bakmışsınız yok ,bir bakmışsınız var !!! İnsan da öyle işte, aslında hep var olacaklar..Ama burada,ama öte alemde..Sağlamdayız anlayacağınız !!!

Alacaklıları görünce hep telaşlanır insan !! Ne yapacağız bilmiyorum başımızda birde bekleyen ölüm varken !!!

Yapılması gereken onlarca iş bizleri beklerken; nedense çoğu zaman boş meşgalelerle öldürürüz vakitleri !!!

Yeteneklerini üst seviyede kullanabilenler tabiatın kaynaklarından daha çok istifade ederler !!!

Hayallerimiz de hep geleceğimizdeki ihtimaller barınır !!!

Çıkmaz sokakları şehrin ve köşe başları benim. Köşe dönmeleri ve dört köşeleri yaşamın ; olsun sizin !!!

Tercih ve tarzınızı disipline ederek yaşayınız !!!

Yalvar, yakar; dualarım beş vakit ötesi... Bu hayattan hak ettiklerimi almadan, görmek istediğim o hayalimdeki anlara kavuşmadan asla göç etmeyeceğim..Ellerim açık,gönlüm yaradana sığınmış her nefes alış verişte;bekleyeceğim.

Çektiğimiz acı ve ızdıraplar, yokluklar inanıyorum ki bir gün ödülümüz olacaktır !!!

Bir iyi, bir kötü bu hayat !!! Lokmalar boğazda ; bir taze, bir bayat !! Asıl olan hep orta yerde bulunmak !!!

Ne yaparsanız yapın; ama asla kendinizden uzak olmayın !!!

Zaman zaman yalnız kalmayı göze alıp başaranlar; iradeli ve çok ca güçlü insanlardır..

Çok mu sıkılıp bunaldınız, sorunlar üzerinize mi geliyor ? Durmayın; kaçıp gidin yalnızlıklara .. Ve bir dünya yaratın kendinize !!!

Bu kadar keşmekeşlik içinde ve ahlaken iflas etmişliklerin bolluğunda ; bu toplumda yaşanabiliniyor ise ; nedeni bir o kadar da hoşgörü ve sabırla donanımlı insanlarımızın varlığındandır !!

Manen kuvvetli insanlar; sabır ederken müşkülat çekmezler !!!

" Ben yalnızım ! " diyen birini asla merak etmeyin ve üzülmeyin.. Biliniz ki ; o sağlam da ve güven içindedir.

Şükürler olsun ki ; bıkmadan hala hayaller kurmaya devam ediyorum . Hayallerim hep hayal olsa da !!!



Bankaların çok sıkça attıkları " Değerli müşterimiz .... " mesajları var ya ; hep okşayıp durmuştur gururumu.. Sonrası malum; bir tatlı hitaba aldanıp esir olduk !!!
" Doğanın yağmalandığı bir ülkede ancak ÇEVRE YASI tutulabilir.." ( Yerel Basın)Kır, geçir, katlet ; sonra cenaze namazına gel , dua et !!! Öldüreceğine, yas tutacağına; yağmalatma, öldürtme !!!
Bir şaplak ensemde...Zonkluyor başım; sanki taş atıyorlar sağdan soldan .. Göğüs kafesimde dayanılmaz sancı.. Adeta el birliği yapmışlar saldırıyorlar üç beş koldan..Hayırlısı Allah’tan !!!
Şimdi bastı ya karanlıklar; el birliği ile dökülür yalnızlıklar !!!
Gurbette yüreğim .. Özlüyorum !!
Anılarım bir garibanın boynu büküklüğün de asılı kaldılar !!!
Mutlulukların bile hüznü kaldı gönlümün tortuların da !!!
Herhangi birisin artık; yaşanmış yılların artıkların da !!!
Bıraktım sevgimi başı boş !!! Kanatlandı uçtu...Ve gitti baş ucuna kondu !!!
* Serince bir sessizlik.. Bir masum ve hüzünlü nağmenin fısıltıları yüreğim de.. Ürperiyorum ...Karanlığın siperlerinde medet uman bahtı karalar ..Kim bilir; hangi kapılar aralanır..Faili meçhuller de kalınır !!!!! Ah bu karanlık sırlar !! İnsanı ürpertirler !!

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hayatın çiftliği***** Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hayatın çiftliği***** yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HAYATIN ÇİFTLİĞİ***** yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL