Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
turhansahin
turhansahin

Bİ DOST GELİP DÜŞMANLIK ETMEDEN

Yorum

Bİ DOST GELİP DÜŞMANLIK ETMEDEN

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

460

Okunma

Bİ DOST GELİP DÜŞMANLIK ETMEDEN


Sarılarda hısım olan Neciboğlunun evi ile Havızın Körün evi 1970 li yıllarda uzun süre traktör ve biçerdöver gibi üretim araçlarını da bir araya getirerek ortaklık yaptılar.

Bu ortaklık Sarılarlıların güç birliği yaptığı takdirde ne kadar büyük işler başarabileceğinin tipik bir örneği olmuştur. Kasabada sadece kendilerinin değil ekmeye dikmeye gücü olmayanların tarlalarını da ortağına almışlardır.

Balkan göçmenlerinden Mustafa amcanın Göçmen Tarlası adıyla bilinen ortağına ekilen büyük tarlasında gelinler kavrama işlerken öğlen yemeği vaktidir. Necibin Yusufun karısı Şadiye Hala zaten zar zor çalışanlara yeterli olacak öğle yemeğine tarla komşularıyal paylaşmaktan yana değildir işgörenlere hitaben:

- Bir dost gelip düşmanlık etmeden hadin yemaamizi yiyelim demiş

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bi dost gelip düşmanlık etmeden Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bi dost gelip düşmanlık etmeden yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bİ DOST GELİP DÜŞMANLIK ETMEDEN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL