Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
abdullahbedeloğlu
abdullahbedeloğlu

MISIR VE SURİYE’YE DIŞ MÜDAHALE NASIL OLACAK?

Yorum

MISIR VE SURİYE’YE DIŞ MÜDAHALE NASIL OLACAK?

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

808

Okunma

MISIR VE SURİYE’YE DIŞ MÜDAHALE NASIL OLACAK?

MISIR VE SURİYE’YE DIŞ MÜDAHALE NASIL OLACAK?
NATO’nun Kore müdahalesi nasıl oldu? Afganistan müdahalesi nasıl oldu? Irak, Libya müdahalesi nasıl oldu? Amerika müdahale ederse Amerikalı askerler öldürmeyecek mi? Onların askerleri ölmeyecek mi? Askeri müdahalenin masraflarını kim karşılayacak? Yoksa Amerika Tahrir meydanına atom bombası mı atmalı?
Askeri müdahalenin arkasında duran Mısırlıları, Cumhuriyet Muhafızlarını öldürmek insanlık suçu olmayacak mı? Askeri müdahalede Müslüman kardeşler destekçileri ölmeyecek mi? Onlar müdahil güçlerle işbirliği yapıp Cumhuriyet Muhafızlarını mı öldürecek?

Türkiye Amerika’nın Irak’a müdahalesinden pek mesut ve nemalanmış olmalıki, müdahale taraflısı ama gerçek hayat öyle değil. Tarihi bilmez ve muhataplarınızın aptal olduğunu düşünürseniz o zaman başka.
Amerika müdahale ederse ölen Amerikalı sayısı daha mı az olacak? Amerika, Japonya’yı durdurmak için savaşmak yerine atom bombası atarak zayiatsız sorunu çözmüştü. Amerika’nın atom bombası atması katliam olmayacak mı? Amerika’yı askeri müdahaleye razı etmek için Mısırlı Müslüman kardeşlerin İkiz Kuleleri yine bombalaması gerekir.
Fransa yüce çıkarları için muhalifleri destekleyerek Libya’yı ve Mali’yi bombaladı. Türkiye seni tutan mı var? Bizi göreve davet edeceğine buyur kendin yap, Fransa gibi işi bitir demeyecekler mi?
Türkiye’nin canı Amerika ya da Batılı Devletlerin Mısırla, Suriye’yle savaşa girmesini istedi diye hay hay hemen başüştüne deyip Mısır ve Suriye ile savaşmasını beklemek gerçekçi dış politika mı?
Ey Mısır! Ey Suriye! Bir Çanakkale Savaşına hazır olun, 72 millet size saldıracak, çünkü Türkiye öyle istiyor.
Beyler kendinize gelin, önce Mısırlı ve Suriyeli Muhaliflere, Müslüman kardeşlere Hıristiyan devletlerin askeri müdahalesini isteyip istemediklerini sorun? Hangi Müslüman kardeşler Lideri ve Muhalif Liderler sizden dış güçler müdahalesi, mandası, himayesi istedi. Önce bir açıklayın? Sizin talepleriniz mi yoksa Suriye ve Mısır halklarının mı talepleri dikkate alınacak.
Herkese iş, aş, adalet, eşitlik, düşünce ve kanaat özgürlüğü garantisi veremeyen her iktidar iç savaşa eninde sonunda girecektir. Çözüm dış müdahale değil, herkesin yaşama ve maddi ve manevi varlığını geliştirme hakkı edinmesidir.
Abdullah Bedeloğlu

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Mısır ve suriye’ye dış müdahale nasıl olacak? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Mısır ve suriye’ye dış müdahale nasıl olacak? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MISIR VE SURİYE’YE DIŞ MÜDAHALE NASIL OLACAK? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL