Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
k.doğanay
k.doğanay

BUYURUN AÇILIŞA!

Yorum

BUYURUN AÇILIŞA!

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

473

Okunma

BUYURUN AÇILIŞA!

Aslında yazımın başlığı “Buyurun Açılıma!”olacaktı ama bu sözü sevmedim. Onun için başlığa “Buyurun Açılışa!”dedim.Şimdi daha güzel oldu.
Sen, yıllarca, binlerce insanın ölümüne sebep olacaksın, kardeşi kardeşe düşüreceksin,milyarlarca lirayı heba edeceksin,sonra yakalanacaksın, kodese gireceksin,beynin sulanacak,ölümün yaklaşacak,vicdan azabı içinde kalacaksın ve ;
---Diyeceksin Pardon!Ben bu işten vaz geçtim.Gelin barış yapalım.
---Terör bitsin artık! Analar ağlamasın!
Şartınsa Türkiye’de Açılım olsun! Neyin açılımıysa?...
Barış için söz de, var gücünle çalışacaksın.Kendini büyük adam yerine koyacaksın.Ziyaretine her hafta üç-beş kişi gelecek.Sen onlara aldığın kararları bildireceksin.Onlar da alkışlarla dağlara gönderecek.Avrupada ki ağabeylerinden alkış alacaksın.Onlar;
---Bakın artık,Terörist Başı da barış için çalışıyor,diyecekler.
Sen, bu övgüler için de arkana yaslanacaksın, yaptıklarının hesabını verecek yerde,dünya ya barış mesajları vereceksin!Sesin taa Amerikalarda yankı bulacak.
Ki, bu yüzden Amerika’nın en ünlü dergisi TİME “Dünya’da En Etkili 100 İsim!”Listesine deTürkiye’den seni ve özellikle aynı pota da olmanız için Muhterem Fetullah Gülen Hocaefendi’yi alacak.
Avrupa ve bu çeşit dergiler ileri ki yıllar da barışa yaptığı katkıdan dolayı Nobel Barış Ödülü’de vermezlerse şaşarım doğrusu.Çünkü;Dünya’da ve bilhassa Türkiye’de teröristlerin arkasında hep bunlar var.Avrupa’yı baştan sona inceledim.Gördüm ki,kim ki Türke ve Müslümana düşman onlar baş tacı ediliyor.Terörist başı gibi hainler de bu afyonu yutuyor.Gerçi ne oldu?Hizbullahı,Bin Ladini daha nice teröristleri desteklediler.Geri tepti.Önce bunlar Amerika ve Avrupayı vurdular:Hani güzel bir ata sözümüz vardır. Der ki?;”Alma mazlumun ahını,çıkar aheste aheste!”Bu dünya “Eden bulur !”dünyası.
Benim asıl anlıyamadığım binlerce insanın ölümüne imza atmış biri nasıl oluyorda “Barış Havarisi!”seçiliyor?
Yurdumun binlerce insanı ölmüş,milyarlarca doları dağlara gömülmüş,doğu kalkınamamış,kardeş kardeşe düşman edilmiş, kimin umurunda!Yine de temennimiz terör belası bitsin.Yurdumuzda ki kin ve nefret son bulsun:Kardeşlik kazansın:Kardeşlik kazanırsa ülke kazanır.Amerika kazanır,Avrupa kazanır. Öyleyse siz;
BUYURUN AÇILIMA!..

Kemal DOĞANAY

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Buyurun açılışa! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Buyurun açılışa! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BUYURUN AÇILIŞA! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
KAFKASİ
KAFKASİ, @avar
21.4.2013 20:40:49

İnandığı VATAN’ da yaşamayan insanlar , yaşadığı Vatan’a inanmaya başlarlar..

Eyyy Açılımcılar!! Öyle bir VATAN bekçisi olun ki; yolunda öldüğünüzde, kul da takdir etsin.

Makaleniz için tebrikler kaleminiz daim olsun..

Saygılarımla..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL