Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
ay
aydini

TÜRKÜLERLE YOLCULUĞUM

Yorum

TÜRKÜLERLE YOLCULUĞUM

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

477

Okunma

TÜRKÜLERLE YOLCULUĞUM

Türkülerle olan yoldaşlığa sekiz-dokuz yaşlarımda başladım.Evde anam, babam, ve de yakınlarım türkü söyler;türkü dinlerlerdi. Mümkün müydü onlara vefasızlık yapmam!
Olanca tutkunluğum sürmekte! Bir değil, beş değil, binlercesi ülkemin her yöresinden akıp geldiler. Ve de defterlerimde paşa paşa yerlerini aldılar."Türk’ü sevmek, tanımak için, türkü dinlemek gerekir" der, bir yazarımız.Bizi anlatan, bizi rahatlatan onlar değil midir?
Sözün özü,ezgilerimizi seviyorum.Onlar benim bir parçam oldular.Onlarsız edemem,yaşayamam! Bizim öz müziğimiz türkülerdir.Teselli ederler,doğru yola sevkederler.
Neşelendirirler,hüzünlendirirler,Sonuçta rahatlatırlar.Daha ne kadar sonsuz başlangıça vaktim var, bilemem. Ama türkü deyip,tükü işiteceğim.Saygılarımla....

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Türkülerle yolculuğum Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Türkülerle yolculuğum yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TÜRKÜLERLE YOLCULUĞUM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL