Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
ouzesmer
ouzesmer

NELER OLUYOR BU GENÇLERE

Yorum

NELER OLUYOR BU GENÇLERE

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

871

Okunma

NELER OLUYOR BU GENÇLERE

’EY TÜRK GEÇLİĞİ’ diye başlıyor sözlerine Atatürk.Gençliğe hitabesinde ’Ey Türk geleceğinin gençliği! İşte,bu ortam ve koşullar içinde bile,görevin Türk bağımsızlık ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Bunun için sana gereken güç,damarlarındaki soylu kanda vardır! Böyle sesleniyor son satırlarında M.Kemal Atatürk.O dönemde ülkenin durumu vahim,düşman esiri altında.Düşman yurttan atılmalı.Bütün millet birlik oluyor toplanıyor.Genci yaşlısı,kadını,çoluk çocuk demeden bağımsızlık için vatan için bayrak için düşmanı yurttan atıp bu ülkeyi geleceğin gençlerine bırakıyorlar. Atatürk bu ülkeyi gençlere bıraktı.Peki bu gençler neler yapıyor?
Dışarıya çıkıp bakın etrafa gençlerin elinde sigara,içki ceplerinde uyuşturucu esrar, ağızlarından düşmeyen belden aşağıya sözler,üstlerinde saçma saçma kıyafetler.Birbirlerine hava atmak için başkalarını ezmek için uğraşan tipler.Beş dakikalık zevk için birbirleriyle yatışan gençler.Saygısız sorumsuz gençler.Polise taş,molotof atan geçler.Üniversitelerde başkaların kurduğu yanlan dünyaya üye olan ve hainlik yapanlar.Üniversiteler,dışardakiler kendilerini cahil sansınlar diye yapılmış binalardır.Bu binalara gelen gençlerin yarısından fazlası okumak için gelmiyor.Kimileri ortam,kimileri oluşturulmuş guruplara katılmak,kimileri kız erkek,kimileri öğrencilere sağlanan imkanlardan yararlanmak ... Ne konuştuklarını kimleri savunduklarını bilmeyen,bazı insanların peşine takılıp yanlışlar yapan gençler.Bir sohbet açmak için sigara,nargile,esrar ,eroin,cinsellik,sapıklık,belden aşağıya sözler gibi konulara baş vuran gençler.Amaçlarının yemek içmek yatmak olarak düşünen gençler.Neler oluyor bu gençlere,neler duyacağız daha.Gençlerin beynini sulandırılıyor ve buna karşı çıkmalıyız.Ama inanıyorum Allah göstermesin savaş çıkarsa eğer hiç düşünmeden canlarını ortaya koyar bu gençler.Türk milletinin damarlarında gezen kan normal bir kan değil.Ecdatlarımızın,gazilerimizin şehitlerimizin,bu topraklar üzerinde kurulan devletlerin,yüzyıllara dayanan ecdatlarımızın kanları. Çünkü biz Türküz.Bütün dünyanın bizden korktuğu. Öyle bir dönemdeyiz ki mantıklı ve akıllı davranmalıyız.Neyin yanlış veya doğru olduğunu bilmeliyiz.Herkes oyun oynuyor birilerini kandırıyor.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Neler oluyor bu gençlere Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Neler oluyor bu gençlere yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
NELER OLUYOR BU GENÇLERE yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL