Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
bi
birharfim

BİRHARF 2012 ŞARKI SÖZÜ YARIŞMASI

Yorum

BİRHARF 2012 ŞARKI SÖZÜ YARIŞMASI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

561

Okunma

BİRHARF 2012 ŞARKI SÖZÜ YARIŞMASI

BİRHARF 2012 ŞARKI SÖZÜ YARIŞMASI

Sevgili okurlar,
Birharf.net olarak “2012 ŞARKI SÖZÜ YARIŞMASI”nı başlatmış bulunuyoruz.

Amacımız, bu dalda yazmayı teşvik etmek ve “Türk Sanat Müziği” dalında yeni eserler üretilmesine destek vermek.

Göndereceğiniz şarkı sözü formundaki eserleriniz, jürimiz tarafından okunup değerlendirilecek, dereceye giren eserler, jürideki bestekârlarımız tarafından bestelenecektir. Ayrıca bir kişiye Jüri Özel Ödülü verilecektir.

Bu yarışmanın düzenlenmesinde bize destek olan değerli köşeyazarımız, şair ve güfte yazarı Sevinç Atan Hanımefendi’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.


YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI


1- Yarışmaya eser gönderme 1 EKİM 2012’den itibaren başlayacak, 30 Kasım 2012’de sona erceketir.
2- Yarışma “Şarkı Sözü Yarışması” olarak düzenlenmiştir.
3- Şarkı sözleri için seçilen temaların moral yıkıcı, herhangi bir politik görüşü övücü veya yerici, müstehcen, anlamsız, Cumhuriyetin niteliklerine, Anayasanın dayandığı temel görüşe, ilkelere ve düşünce tarzına aykırı olmamasına özellikle dikkat edilmelidir.
4- Konu serbesttir.
5- Eserler başkalarına ait olmamalıdır ve başka eserlerle benzer özellikler taşımamalıdır.
6- Gönderilecek olan eserler daha önce yayınlanmış olabilir ancak “hiçbir yarışmada ödül almamış” olmalıdır.
7- Eserler beş kıtadan fazla olmamalıdır.
8- Her yarışmacı TEK ESERLE katılabilecektir.
9- Yarışmaya şarkı sözü yollamak için son tarih 30 Kasım 2012’dir. Sonuçlar ŞUBAT ayının ilk haftasında duyurulacaktır.
10- Yarışmaya site sahibi ve birinci dereceden akrabaları, jüri üyeleri ve birinci dereceden akrabaları katılamaz.
11- Yarışmacılar beş harften oluşan bir rumuzu da eserlerin başına yazmalıdır.
12- Ödüller, 1. 2. 3. derece ve 1 adet Jüri Özel Ödülü olarak belirlenmiştir. Ödüle değer bulunan eserler jürideki bestekârlarımız tarafından bestelenip ödül sahiplerine teslim edilecektir.
13- Eser sahipleri eserlerini, birharf.net kapsamında çıkarılacak kitap, dergi, broşür gibi herhangi basılı bir yayında kullanılmasını kabul etmiş sayılırlar ve gönderilen hiçbir eserden telif ya da benzeri hak talebinde bulunamazlar.
14- Eserlerinizi "[email protected]" mail adresine göndermeniz gerekmektedir.



NOT: 2011 YILI ŞARKI SÖZÜ YARIŞMAMIZDA DERECE VE MANSİYON ALAN YARIŞMACILARIMIZIN, 2012 ŞARKI SÖZÜ YARIŞMAMIZA ESER GÖNDERMEMELERİ RİCA OLUNUR.



YARIŞMA JÜRİSİ:

BESTEKÂRLAR:

Saadet İDRİSOĞLU
Ertuğrul OTTEKİN
Hasan Cemil ŞENSEVER

GÜFTEKÂRLAR:
Sevinç ATAN
Yalçın BENLİCAN
Vedat FİDANBOY

NOT: Jüri üyelerimizin isimleri alfabetik soyadı sırasına göre yazılmıştır. [ /kalin

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Birharf 2012 şarkı sözü yarışması Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Birharf 2012 şarkı sözü yarışması yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİRHARF 2012 ŞARKI SÖZÜ YARIŞMASI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
20.10.2012 01:54:57
Beğeni:
0
Okunma:
561
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL