0
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
1337
Okunma
-YANİ BUGÜN-28 HAZİRAN 2012 FACE BOOKDA HEMŞERİLERİM BİR PAYLAŞIMDA GELİN ÇİĞARMASI)BAŞLIĞINA TAKILDIM
ONUN İÇİN PAYLAŞIMA YAZDIĞIM DOĞRULARI HİÇ RÖTÜŞ YAPMADAN KOPYALAYARAK SİZİNLE PAYLAŞMAYI ARZULADIM
Sevgili Hemşerilerim size bir acı gerçek-ildışında size Erzurumlular celirim -cidirim diye konuşuyorsunuz ,----dedilermi hepimizin zoruna gider öğle değilmi-?ozman ya konuşma dilini kullanacağız yada konuşmadığınız lehçe Erzurum şivesinide çoğu hemşerim yazamdığı için karıştırıyorlar onun için konuşduğunuz gibi kalın .
-yada ;doğru türkçe ile yazın ricam bu çünkü-karadenzili celıyruk dedimi kimse kızmaz-ama sen celirem dedinmi --aaa ne kaba Türkçesi var cevabını alıyorsun ,bu Türkçe değil ,leçhedir şivedir-ya şiveyi doğru kullanmalı ya doğru Türkçe yazmalı .
-Ben hepinizden bunu rica ediyorum-
-Başlıkta gelin doğru-celin niye yazmadın peki-diğer-ciğartması oda (h) (Ha) yada(x)gırtlaktan harfini kullanacan çıhartmadır doğrusu-lütfen karıştırma konuşma dilini yazmamak engüzeli-hele birde şalgamımız var turşusunun adıne??
-çortutipancarı ya böyle yaz-yada hanibir espiri varya celirih-cidirih-SİZİ EVDE BULAMIYORUZ
-HANİ NE LAHANA NE PERHİZ HESABI-LEHÇEYİ-ŞİVEYİ-TÜRKÇEYİ DOĞRU KULLANALIM-SAKARYADAN BİR BEYBABA25-DADAŞ-bu konu ile ilgili İhsan Yavuz ATILCANın kaynak kitabını okusun her Erzurumlu