|
|
|

**HASO İLE KARISI**
Bu Gün İşim Baştan Aşkın, Kel Başım Şaşkın Mı Şaşkın, Ormanda Bizim Hayta Taşkın, Dağdan Kestim Al Sana Yaş Odun. Hanım Odunu Neden Başa Kodun.
Ayakbastı Parası Mı Ki Vurursun, Hey Hanım Ne Diye Kudurursun, Alma Ahımı Sende Elbet Bulursun, Dır Dır Edip Şu Kel Başımı Şişirme. Al Senin Olsun Yemek Falan Pişirme.
Bana Müsaade Kahveye Çıkıyorum, Seni Görünce Kendimden Bıkıyorum, Bu Ne Ceza Çamaşır Dahi Yıkıyorum, Kaar Etmedi Hanıma Beni Layt Yaptı. Eve Geç Geldim Mi Sopayı Hemen Kaptı.
Ey Ahali Diyin Bana Çarem Nedir, Ne? Yoksa Bu İşin Sonu Memleketim Edirne, Ulan Haso Kulak Ver, Bir Bizi Sen Dinle, Gidişatın Çok Vahim, Sana Ayar Edelim. Varın Köyümüzün İmamına Gelin Gidelim.
Hocam Durum Şekildeki Haso Gibidir, Bu Gidişle Bunun Yeri Kazan Dibidir, Yaşını Dersen Kırk Dokuz Yada Ellidir, Sen Şuna Bir Oku Karısından Kurtulsun. Dır Dır Etmeyen, Sopasız Bir Hatun Bulsun.
Hoca Bakmış Hasoya, Haso Bakmış Hocaya, Demiş İçinden Hoca, Allah Sabır Versin Kocaya, Okuduğu Mu Koyacaksın Unutma Sizin Bacaya, Beş Vakte Kadar Bekle, İlkbahar Ve Yaz Olsun. Bu Vakit Kamil Olunca Haso Sende Kurtulursun.
Haso Bakmış Hocalık Bir İş Değil Bu İş, Yürümüş Nalbura Almış Ordan Bir Şiş, Ahali Telaştadır Haso Bu Yaptığın Ne İş, Haso Kel Başını Kaşır, Yolları Dar Ederek. Hışımla Yol Alır Çamurdan Yolları Geçerek.
Eve Varır Bakar Hatun Karşısında Duruyor, Hasoyu Sorarsanız Köpürmüş, Kuduruyor, Ahali Yığıldıkça Köyde Dedikodu Yayılıyor, Az Sonra Çıkacak Olayın Faali Kim Olacak. Hasonun Elindeki Şiş Yerini Ne Zaman Bulacak.
Haso Feryat Ederek Bir Nara Atar Yerinde, Şiş O Biçim Oynayıp Duruyor O Nasırlı Elinde, Hiçbir Kımıltı Yok Baksanıza Zalim Gelinde, Sakin Bir Bakışla Hasoya Ediyor Cilveler. Bu Hasonun Hatunundan Sahte Besteler.
Haso Yavaşça Yanaşır Hatuna Yan Bakarak, Yürek Mangal Gibi Ateşten Gömlek Yakarak, Söylenip Durdu Hatuna Sert Bir Tokat Çakarak, Şişi Kaldırdı Eller Hedefine Doğru Hızlıca. Hatun Baka Kaldı İlk Kez Hasoya Nazlıca.
Şiş Hedefini Bulacaktı, Havada Bir El Yetişti, Son Hamleden Önce Bu İki El Havada İtişti, Hasonun Gözler Onu Kavrayan Elde Bitişti, Baktı Ki Haso Ellerini Tutan Öz Ve Öz Kardeşi. Bırakmadınki Dökülsün Şu Yere Cansız Leşi.
Kardeşi Dedi Haso Bu İş Artık Olamaz, Senin O Şiş Hedefini Artık Hiç Bulamaz, Senin Hatunu Artık Kimseler Yoramaz, Haso Senin Hatun Biliymisen Hamile. Hatunun Dedi Ki İsmi Olsun Kamile.
Hasonun Gözler Oldu Faldan Taş, Bu Şiirin Sonu İyi Bitmez Arkadaş, Haso Sen Hatuna Şimdi Daha Çok Yanaş, Senin Ömrün Bu Kahrı Çekmekmiş Haso. Ne Şiirmiş İsmi Haso Ama Bu Şiire El Paso.
Murat Öztürk (Sessiz-Sair) 15.03.2008
|
|
|
Acaba Nedir?:
artık
,
ayar
,
bir
,
ceza
,
daha
,
dahi
,
dedikodu
,
doğru
,
geç
,
gelin
,
gibi
,
gömlek
,
gün
,
hiç
,
iki
,
ilk
,
kadar
,
kel
,
kim
,
mangal
,
memleketim
,
o
,
olsun
,
öz
,
sabır
,
sana
,
şaşkın
,
şimdi
,
unutma
,
ve
,
yaz
,
zaman
|
|
|
14 Mayıs 2008 Çarşamba 16:13:14
Anadolu geleneğinin hoş bir dille anlatımı,gülümseten,düşündüren.sağol şairim. Sevgilerimle...
|
|
|
|
02 Nisan 2008 Çarşamba 22:17:24
Hoş,keyifli ve bir o kadarda gerlçekci.Tebrikler:)
|
|
|
|
02 Nisan 2008 Çarşamba 20:08:28
Üstadım..
Şiir anlam ve içerik olarak şiir ve edebiyattaki komedya ya örnek olacak nitelikte...
Karı koca ilişkileri türk toplumunda hep abartılır vede kadına hep haksızlık edilir..Kaşık düşmanı eksik etek kör oğlu muhtar ne bileyim haketmediği bir sürü lakap oysa bizim kadınlarımız kadar evcil hiç bir toplumun kadını olamaz....
Şiiri tersinden okudum oysa düzünden okununca hem gülümseten hemde günün yorgunluğuna iyi gelen harika bir eser olmuş..
Kutlarım emeği vede anlamlı bu harika eseri TEBRİKLER..
Selam ve muhabbetlerimle...yudumyunus
|
|
|
|
23 Mart 2008 Pazar 15:19:48
USTAMA SEVGİLERLE ELLERİN DERT GÖRMESİN BAŞARILARIN DAİM OLSUN
|
|
|
|
18 Mart 2008 Salı 17:46:54
HARBİDENDE HARİKA BİR ŞİİRDİ KEYİFLE OKUDUM TEBRİK EDERİM SİZİ ÇOK GÜZELDİ BÜTÜNÜYLE
|
|
|
|
18 Mart 2008 Salı 17:30:36
:) Keyifli. Sevgiyle...
|
|
Şiire yorum yazabilmeniz için üye olmalısınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın. |
|