|
|
|

GÜN BATIMINDA
İskeledeki Belediye Parkı’nda Seni aradım bugün, günbatımında. Oturduğumuz bantta yalnızdım. Yalnız seyrediyordum günbatımlarını. Dağlar daha ölgün, denizler daha suskundu. Günbatımlarında gözlerim, Günbatımında yüreğim seni arıyordu. Bir ara, kumsalda ayak izlerini görür, Dalgalarda, sesini duyar gibi oldum. Sanki gelmiş karşımda gülümsüyorsun... Ama baktım ki kimse yok! Ben ise ağlıyordum! Yüreğimin ateşi mi sönmüştü ne? Soğuk muydu gözyaşlarım? Yakmamıştı göz pınarlarımı. Yoksa deniz rüzgârlarımı Alıp götürmüştü sıcaklığını? Ama dudaklarımda hissediyordum Günbatımında ıslaklıklarını!
Şöyle göz ucuyla etrafıma baktım. Etrafta kimsecikler yoktu... Zaten böyle olur sahiller bu mevsimde... Tek yoldaşlarım, martılarla, kargalar! Onlarda da, bugün bir haller var. Akşam telaşından mıdır, nedir? Kargaların, sahile geliyor feryatları, Martıların, dalgalara karışıyor çığlıkları! Demek ki onları da ağlatıyormuş Bu sahillerde günbatımları! Bir ses gelir gibi oldu... Uzaklardan, ta derinlerden! Sanki denizkızları ağlıyor, Sanki deniz hıçkırıyordu, Ben seni dalgalara sorarken! Of, yüreğim of, bitsin artık! Bilemedim nedir bu isyankâr gözyaşları? Nedendir yüreğimde dinmeyen fırtınalar? Belli ki gün batımlarında gözlerim, Belli ki günbatımında yüreğim, seni arar! Üşüdüm artık, eve döneceğim! Bekleyin beni ıssız sahiller: Yarın günbatımında Size yine geleceğim!
Mustafa YÜKSEL
|
|
|
Acaba Nedir?:
bir
,
böyle
,
bugün
,
daha
,
deniz
,
gibi
,
gün
,
ıssız
,
isyankar
,
nedir
,
olur
,
ses
|
|
|
07 Mart 2008 Cuma 04:05:21
duygu selini akıtmışın şairim.... inan zevkli bir çalışma meydana gelmiş... ****************************************** Of, yüreğim of, bitsin artık! Bilemedim nedir bu isyankâr gözyaşları? Nedendir yüreğimde dinmeyen fırtınalar? Belli ki gün batımlarında gözlerim, Belli ki günbatımında yüreğim, seni arar! Üşüdüm artık, eve döneceğim! Bekleyin beni ıssız sahiller: Yarın günbatımında Size yine geleceğim!
************************************tebrikler....
|
|
|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 15:55:40
Of, yüreğim of, bitsin artık! Bilemedim nedir bu isyankâr gözyaşları? Nedendir yüreğimde dinmeyen fırtınalar? Belli ki gün batımlarında gözlerim, Belli ki günbatımında yüreğim, seni arar! Üşüdüm artık, eve döneceğim! Bekleyin beni ıssız sahiller: Yarın günbatımında Size yine geleceğim!
aslında güneş doğmak için batar. o batışda güzeldir saygılar...
|
|
|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 14:28:59
Bilemedim nedir bu isyankâr gözyaşları? Nedendir yüreğimde dinmeyen fırtınalar? Belli ki gün batımlarında gözlerim, Belli ki günbatımında yüreğim, seni arar!
gün batımında yine girmekte fayda var üstadım
yüreğine şiirler yağsın orada e mi
kutluyorum
|
|
|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 13:07:09
Bir ses gelir gibi oldu... Uzaklardan, ta derinlerden! Sanki denizkızları ağlıyor, Sanki deniz hıçkırıyordu, Ben seni dalgalara sorarken! Of, yüreğim of, bitsin artık! Bilemedim nedir bu isyankâr gözyaşları? Nedendir yüreğimde dinmeyen fırtınalar? Belli ki gün batımlarında gözlerim, Belli ki günbatımında yüreğim, seni arar! Üşüdüm artık, eve döneceğim! Bekleyin beni ıssız sahiller: Yarın günbatımında Size yine geleceğim!
yüreğimin en karasal iklimlerinde hissettim bu güzel şiiri. muhabbetle kalın efendim. tebriklerimi lütfen kabul buyurun......
|
|
|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 11:17:11
günbatımı hep içimi acıtır nedense...
|
|
|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 09:45:06
Nedendir yüreğimde dinmeyen fırtınalar? Belli ki gün batımlarında gözlerim, Belli ki günbatımında yüreğim, seni arar! Üşüdüm artık, eve döneceğim! Bekleyin beni ıssız sahiller: Yarın günbatımında Size yine geleceğim!
TEBRİKLER HOCAM YÜREĞİNİZE SAĞLIK
|
|
|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 09:05:06
Of, yüreğim of, bitsin artık! Bilemedim nedir bu isyankâr gözyaşları? Nedendir yüreğimde dinmeyen fırtınalar? Belli ki gün batımlarında gözlerim, Belli ki günbatımında yüreğim, seni arar! Üşüdüm artık, eve döneceğim! Bekleyin beni ıssız sahiller:
Yarın günbatımında Size yine geleceğim!
Elinize ve yüreğinize sağlık,sevgi özlem ve umutsuzluk var şiirinizde,saygılarımla....
|
|
|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 08:54:55
Çok güzeldi.Kutlarım.Selam ve saygılarımla.
|
|
|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 03:30:33
Şöyle göz ucuyla etrafıma baktım. Etrafta kimsecikler yoktu... Zaten böyle olur sahiller bu mevsimde... Tek yoldaşlarım, martılarla, kargalar!
çok çok güzeldi gecenin bu saatinde iyi geldi okumak tebrik ederim sevgiyle kal
|
|
|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 03:05:27
Of, yüreğim of, bitsin artık! Bilemedim nedir bu isyankâr gözyaşları? Nedendir yüreğimde dinmeyen fırtınalar? Belli ki gün batımlarında gözlerim, Belli ki günbatımında yüreğim, seni arar! Üşüdüm artık, eve döneceğim! Bekleyin beni ıssız sahiller: Yarın günbatımında Size yine geleceğim!
yüreğinize sağlık, tebrik, selam,saygılarımla..
|
|
|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 01:29:43
Of, yüreğim of, bitsin artık! Bilemedim nedir bu isyankâr gözyaşları? Nedendir yüreğimde dinmeyen fırtınalar? Belli ki gün batımlarında gözlerim, Belli ki günbatımında yüreğim, seni arar! Üşüdüm artık, eve döneceğim! Bekleyin beni ıssız sahiller: Yarın günbatımında Size yine geleceğim!
yüreğinize sağlık değerli gönül dostu güzel bir şiir okuttunuz tebrikler selamlarımla
|
|
|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 00:45:12
Şöyle göz ucuyla etrafıma baktım. Etrafta kimsecikler yoktu... Zaten böyle olur sahiller bu mevsimde... Tek yoldaşlarım, martılarla, kargalar! Onlarda da, bugün bir haller var. Akşam telaşından mıdır, nedir? Kargaların, sahile geliyor feryatları, Martıların, dalgalara karışıyor çığlıkları! Demek ki onları da ağlatıyormuş Bu sahillerde günbatımları! Bir ses gelir gibi oldu... Uzaklardan, ta derinlerden! Sanki denizkızları ağlıyor, Sanki deniz hıçkırıyordu, Ben seni dalgalara sorarken! Of, yüreğim of, bitsin artık!
:::::::::::::::::::::::::
tEBRİKLER CANDOSTUM...HOŞÇA KAL...DOSTÇA KAL...
|
|
Şiire yorum yazabilmeniz için üye olmalısınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın. |
|