|
|
25 Şubat 2008 Pazartesi 00:08:25
Kurulun bu şiiri görmezden gelmesi çok ama çok enteresan...
Ya onlar ya biz anlamıyoruz şiirden...
Kurul için de "bugün okumadığınız şiirler" gibi bir bölüm lazım:(((
|
|
|
|
25 Şubat 2008 Pazartesi 00:08:02
Ben yine geldim günümün şiirine böyle mükemmel bir şiirde adımı görmekten gurur duydum teşekkürler Hasan bey. Edebiyatdefterinde bugüne kadar okuduğum en güzel birkaç şiirden birisi. Mutlaka hakettiği yerde olacaktır.
|
|
|
|
24 Şubat 2008 Pazar 22:51:10
Muhteşem bir şiir okudum özellikle şahamettin rumuzlu arkadaşın yorumu şiiri daha iyi anlamamı sağladı kendisine teşekkür ediyorum ve sizi kutluyorum. Günümün şiiri.
|
|
|
|
24 Şubat 2008 Pazar 20:54:19
İşte geldim gidiyorum.. bir şiir için uğradım buraya Abi.. Okudum ve doydum..Hesapsız kitapsız bir acının tadına vardım.. gitmeliyim Abi yoksa daha çok saçmalardım.. gitmeliyim Abi çünkü anadan üryan, ulu orta bir rezilliği abideleştiren şehirlere delilerde gerek.. ve gitmemeliyiz biz bu şehirden , savaşmalıyız gülerek! hem kim salavatlar kokularını güllerin bu zibillikte bizden başka ve sonra bizden başka "Kirli şehirlerde goncalara kim ağlar?"
muhabbetle Abi..
|
|
|
|
24 Şubat 2008 Pazar 17:34:37
Harika bir şiir.. Anlatısı, imgeler ve kelimeler hepsi çok özel..
Kutlarım..
|
|
|
|
24 Şubat 2008 Pazar 16:24:17
Renk aydınlık bir GÜNEŞ tir,bazen ısıtır bazen de yakar bir NUR olur,yaktığı daima karanlık düşünceler olsun!..AŞKa geldim sıraladım yürekten sözlerimi... Kanaat getiren yürek çok çabuk mutlu olur!.. Renk kattınız rekler sevsin sizi.. İstersin ve bulursun dilerim beklediğini.. Kutlarım sizi sürüklediniz bizi!..
|
|
|
|
24 Şubat 2008 Pazar 16:02:35
Güzel şiirdi.Tebrik ve selamlar..
|
|
Okuduğunuz yorum şiirin sahibi tarafından etkili yorum olarak seçilmiştir.
|
|
24 Şubat 2008 Pazar 13:15:18
Ebced hesabı Divan edebiyatında harflerle tarih düşürmedir.Her harfin bir sayı değeri vardır ve bu harfler vasıtasıyla beyitten ölüm,tahta çıkış vb tarihi de dü şürülmüş olur. Hz. Eyüp Allah tarafından malları elinden alınarak,sabrı denenmiş sabrın timsali biri olarak olarak gösterilir.Son denemede her yanı çıbanlarla ve büyük acılarla bırakılmış yine de sabrını ve inancına halel getirmemiştir.Şebi yelda ise 21 aralıktaki en uzun gecedir. Ebabil kuşları ise Allah'a asi gelen bir kavmi yok eden kuşlardır.
Şiirin en vurucu mısrası olan" MEHTABI KURŞUNLANMIŞ BİR MECNUN YOLDA KALIR." mısrasındaki Mecnun ise dünyevi aşktan uhrevi aşka düşen bir sevda delirmişidir. O "leyla leyla "diye gezerken bir hayal peşinde koşmaktadır. O nun ışığı bu mehtaptır o da kurşunlanırsa yolda kalacaktır.Leyla kelimesinin anlamı şirin fonuna uygun düşen gece ve karanlık manasına gelir"leyli"
Şiir " kirli şehirler" de kirlenen insanlıktan,yolunu şaşırmış medeniyetten, artık Peygamberi geç kalmış kirli kavimden umut kalmadığı temasını işler.Şair içine düşülmüş bu sapkın durumun farkındacısı olarak evrensel acıların tümünü duyumsamakta ve tümüne birden üzülmektedir.Bu tavır Mehdi'nin gelmesini ummakla ilgilidir.
Ama onun mehtabı da kurşunlanmış Eyüp Peygamber'in sabrına rağmen ümidini yitirmiştir. İnsanlıktan ve bu günki medeniyetten ümidini kesen şair ya tümden " ebabil kuşlarının yaptığı gibi "helak olmak,ya da Nuh tufanı gibi bir tufan ihtimaliyle beklemek karamsarlığı içindedir." rıhtımdaki ürkek ceylanlar" Şairin imgesel gücünü insalcıl ve dokunaklı yüreğini ilk bentte görüyoruz. Şair kirlenmiş dünyanın kötü gidişatı karşısında hiç bir şey yapamamanın tefekkürü içinde acı çekmektedir.
Şiir bu enfes anlamsal detayları kapsarken,dil ve anlatım yönünden de övgüyü hak edecek titiz bir çalışma ürünü olduğu görüntüsü verir." HER ANNENİN GÖZ KAPAĞINA BİR AĞIT YAZILIR HER DOĞUMDA " mısrası hariç diğer mısraların hepsi üzerinde çok çalışılmış şairenelik ,ahenk,uyum ve kurgusal yönlerden mükemmel mısralar oluşturulmuştur.Bu mısra gerektiği kadar işlenip budanmadığından hoyrat düşmektedir.
Bu şiirin ve şairin sitede hak ettiği rağbeti ve beğeniyi görmeyeceğine eminim. Bizim oralarda CÜCE bir dağa birisini YÜCE DAĞ dediği günden beri dağın ismiyücedir.
Arkadaşımıza bu denemesinden sonra böylesi şiirler yazacağına ıçığı cıcığı çıkmış biribirinden kopyalama aşk şiirleri yazmasını tavsiye ederim.
İlk mısrada yaptığı hece bölmeleriyle anlam imalandırmalarını büyük şairlerin hiçbirisinde görmedim ,şahsen çok gereksiz ve acemice buluyorum.Bu da sanrım ebced hesabıyla ilgilidir ve bu tarih düşürme hesabını yapmadım.
şahamettin tarafından 2/24/2008 1:21:56 PM zamanında düzenlenmiştir.
şahamettin tarafından 2/24/2008 1:29:08 PM zamanında düzenlenmiştir.
şahamettin tarafından 2/24/2008 1:30:33 PM zamanında düzenlenmiştir.
|
|
|
|
24 Şubat 2008 Pazar 13:11:47
Özlemine aşina olduğumuz bir masal dünyasından..
En maskesiz çocukluğumuzdan....
En insan tarafımızdan bir esinti...Ürperten ve yeniden dirilten...
Hepsini temiz yüreğinde harmanlayıp böyle billur bir kasede sunan şair...Hangi söz yetişir şimdi seni anlatmaya?...
Gönül dolusu alkışlar sana...Hayranlık ve minnetle...
|
|
|
|
24 Şubat 2008 Pazar 12:43:34
uffff
|
|
|
|
24 Şubat 2008 Pazar 12:32:21
Tüm denizler Eyüp’ten gözyaşı taşır dalgalarında
Omzunu sıradağlar gibi uzat yanık ufuklarıma Ağlarsam anlarsın değil mi Nebisi geç kalmış kavmin hüznünü yüklenmiş Ürkek ceylanlarımı topla rıhtımlarımdan Ben dayanamıyorum can
süper ötesi bir şiir arkadaşım.anlatımdaki etkililik yerinde.elleriene sağlıklar tebrikler.
|
|
|
|
24 Şubat 2008 Pazar 12:26:42
|
|
|
|
24 Şubat 2008 Pazar 12:22:11
''Nebisi geç kalmış kavmin hüznünü yüklenmiş '' Evet nebi gelmeyecek artık. Mükemmeldi.
|
|