 |
|
 |
| |
Şiir Bilgi
05.02.2008 tarihinde eklendi.
86 çoğul gösterim yapıldı.
88 tekil gösterim yapıldı.
4 yorum yapıldı.
|
|
 |
|
 |
Eklediği son sesli şiirler
|
|
|
Tefekkür
Kulluk için yaratılmış benîâdem insan diye Sonu gelmez bir hayatı kazanmakmış esas gaye Her kitap ayrı emanet, her resûl ayrı hediye Âlemleri yaratandan bizlere gelenler çok mu? Mûsâ,(*) Îsa(*) peygamber de Rabbinin Ahmed’i(*) yok mu?
Yirmi Sekizi Kur’an’da, bilmem nicesi beyanda Gönderilen kitap ile karanlıklar hep âyanda Cennet; belâ’da duranda, Cehennem ise cayanda Bunca uyarı ve ikazda gafletle ölenler çok mu? Rahmet ve mağfiret var da, Hâlik’in hiddeti yok mu?
Önce iman ve şehâdet, gayri amel, muamelat Sıhhatliye hac ve oruç, varlıklıya bir de zekât İllâ namaz, illâ namaz kalmasa da hiçbir tâkat Üç yüz âyet ferdi amel; geriye kalanlar çok mu? Altı bin âyet daha var, bunun bir hikmeti yok mu?
Anne hakkı, baba hakkı, komşu hakkı, koca hakkı “Bir harf öğretene köle” ol denmişse; hoca hakkı Helallik alman gereken üzerinde nice hakkı Almadan, gafletle gidip saçını yolanlar çok mu? Miskali zâyî etmeyen Hakkın adâleti yok mu?
İki cinsi eş yaratılmış; erkek Âdem, kadın Havva Hasenede, seyyi’ede denkliktir görülen revâ Birine mâsivâ olan diğerine de mâsivâ Alışkanlıkla, töreyle aklını çelenler çok mu? Kadının iffeti var da erkeğin iffeti yok mu?
Uzun uzun haber verdi Mevlâ Nûh’dan,(*) Yunus,(*) Hûd’dan(*) Azgınlıkları anlattı kavm-i Semûd, kavm-i Lut’dan Kibir, gururun misâli Şeytan, Firavun, Nemrud’dan Karanlıkları terk edip felâhı bulanlar çok mu? Söyle: Ey eşref-i mahlûk! Cenneti dileyen yok mu?
(* A.S) Yusuf Ziya Karahasanoğlu
|
|
|
Acaba Nedir?:
anne
,
baba
,
bir
,
daha
,
erkek
,
eş
,
gaye
,
haber
,
harf
,
hediye
,
hep
,
hoca
,
iki
,
ile
,
illa
,
insan
,
kadın
,
kitap
,
koca
,
namaz
,
peygamber
,
üç
,
ve
,
yüz
|
|
|
05 Şubat 2008 Salı 16:23:22
Mükemmel bir ifâdeleniş. Yürekten kutluyorum. Muhabbetle.
|
|
|
|
05 Şubat 2008 Salı 14:49:34
Tefekküre daldık gittik sayenizde efendim elinize sağlık tebrikler.
|
|
|
|
05 Şubat 2008 Salı 14:35:26
Tebrikler, çok güzel, huzur veren dizeler.. Hürmetlerimle..
|
|
|
|
05 Şubat 2008 Salı 14:27:10
Hakikate tercüman olmuşsunuz. kutlarım, saygılar..
|
|
Şiire yorum yazabilmeniz için üye olmalısınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın. |
|